Site Rengi

HABER ÖZETİ
Saldırılara misilleme yapan İran ABD üslerini vuruyor..
Trump İran’ın 9 donanma gemisini batırdıklarını açıkladı..
ABD Başkanı Trump Hamaney operasyonunun ayrıntılarını paylaştı..
Öldürülen Hamaney’in yerine geçen isim belli oldu..
İran Hamaney’in öldüğünü doğruladı..
İran Hamaney’in öldürülüp öldürülediğine net cevap veremedi..
ABD ile İsrail’in saldırılarında 200’ü aşkın İranlı hayatını kaybetti!.
İran’daki kahpe soylu muhalifler İsrail ve ABD’nin ülkelerine saldırmasını sevinç çığlıkları ile kutladı!.
İran’dan İsrail ile Orta Doğu’daki ABD üslerine saldırı!.
ABD İran’a savaş başlattıklarını resmen ilan etti..
CHP’li Tanju Özcan gözaltına alındı..
ABD İsrail ile birlikte İran’a saldırmaya başladı..
15 yaşından küçük çocuklara sosyal medya yasağı Meclis’te..
“Erdoğan’ın Diploması Yok” yalanlarını eski CHP’li vekil teker teker çürüttü!.
CHP’li Belediye Başkanından Murat Kurum’a anlamlı teşekkür..
Öcalan’dan “Şiddete Bağlı Siyaseti Kapatıyoruz” mesajı..
Pakistan ile Afganistan arasındaki çatışmalarda ölü sayısı 180’i aştı!.
ABD temsilciler meclisi Trump’un savaş yetkilerini kısıtlamaya hazırlanıyor..
Emekli ikramiyesine yüzde 25 zam..
Şimdi de “Türkiye S-400’leri Somali’ye gönderilecek” yalanını servis ettiler..
Üniversite öğrencilerine af düzenlemesi geliyor..
Irak ve Suriye’den umudunu kesen ABD şimdi de Güney Kıbrıs askerlerine eğitim vermeye başladı..
Netenyahu itinden Osmanlı İmparatorluğu hakkında işgâlci iftirası!.
Galatasaray Juventus’u kendi sahasında da bozguna uğrattı..
Milletin kazıklayan özel okullara jet soruşturma..
Cumhurbaşkanı Erdoğan Ramazan etkinliklerini eleştirenleri ters köşeye yatırdı!.
Meksika’daki kartel çatışmaları nedeni ile9 bin 500 asker sahaya indi..
Hacılar Külliye’de..
İmralı’dan ikinci aşama mesajı 27 Şubat da gelecek..
Akın Gürlek’e 1 hafta zaman veren Özgür Özel’den tık yok!.
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

Anne Sadiye Özbey: “Hiçbir anne evladını almadan buradan gitmeyecek!.”

Anne Sadiye Özbey: “Hiçbir anne evladını almadan buradan gitmeyecek!.”
01.02.2020
A+
A-

Diyarbakır annelerinin dağa kaçırılan çocuklarına kavuşma ümidiyle başlattığı oturma eylemi devam ederken annelerden Sadiye Özbey, ‘Hiçbir anne evladını almadan buradan gitmeyi düşünmüyor.’ ifadelerini kullandı.

Diyarbakır annelerinin dağa kaçırılan çocuklarına kavuşma ümidiyle HDP İl Başkanlığı önündeki evlat nöbeti sürüyor.

Çocuklarının dağa kaçırılmasından HDP’yi sorumlu tutan Diyarbakır annelerinin 3 Eylül 2019’da başlattığı oturma eylemi 152’nci gününe girdi.

Soğuk havaya rağmen evlatları için bekleyişini sürdüren anneler, bir yandan da Elazığ’daki depremzedeler için atkı, bere, çorap ve eldiven örmeye devam ediyor.

Annelerden Sadiye Özbey, kaçırılan oğlunun 5 yıldır yolunu gözlediğini söyledi.

Çocukları için diğer annelerle başlattıkları eylemi sürdürdüklerini ve çocuklarının dönmesini istediklerini belirten Özbey, “Çocuğumuzu alıp gitmeyi düşünüyoruz. Gelen çocuklara çok sevindik. Kendi çocuklarımızı da istiyoruz. Hiçbir anne evladını almadan buradan gitmeyi düşünmüyor. Çocuğumuzun kokusunu özledik. Evlatlarımız ciğerimizden bir parça. PKK benim çocuğumu nasıl aldıysa öyle versin. Kendi çocuklarını götürsünler. Hiç kimsenin çocuğuyla oyun oynamasınlar. Çocuğumun özgürlüğüyle, hayatımızla oynadılar. Çocuklarımızın özgürlüğünü elimizden aldılar. Çocuklarımızı onlar için büyütmedik.” diye konuştu.

“ÇOCUKLARIMIZI İSTİYORUZ”

Oğlu Erkan için eylemini sürdüren baba Fahrettin Akkuş da 152 gündür beklediklerini ifade ederek, “(HDP) Bu çocukları nasıl götürmüşse getirsin. Herkesin hırsızı, alacağı ve borcu belli.” dedi.

Oturma eylemine katılımın arttığını aktaran Akkuş, şunları söyledi:

“Allah’ın izniyle bin kişiye de ulaşacağız. Çünkü gelenler görüyor, bu mücadele doğru bir mücadeledir. Herkes çıkıp geliyor. Çocuklarımızı istiyoruz, onlar için mücadele ediyoruz. Herkes çocuğunun hakkını arasın. Çocuklarımızı onlar için beslemedik. Anne ve babalar korkmasın, gelsin çocuklarını istesin.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.