Site Rengi

HABER ÖZETİ
Antalya Emniyet Müdüründen polislere dublörlü tuzak!.
Görevden alınan Antalya Emniyet Müdürü için gözaltı kararı!.
Antalya emniyet müdürünü yakan Muhittin Böcek iddiası!.
CHP’de şaibeli kurultayı ayak oyunları ile yasalaştırma uyanıklığı!.
Yoksuldan alınan ÖTV yüzde 25, zenginden alınan ÖTV yüzde 8!.
Gürsel Tekin’in kayyum heyetinden bir kişi daha çekildi!.
Diktatörden satılık ultra lüks spor araçlar!.
FETÖ’cülerden alınan Maydanoz Döner TMSF tarafından satışa çıkarıldı!.
Klıçdaroğlu’nun geri dönerse tanımayacaklarmış!.
Kayyum olarak atanan Gürsel Tekin göreve başladı..
CHP’de gerçekleri söyleyenlere tahammül yok!. Barış Yarkadaş’ta partiden kovuluyor!.
Erdoğan fahiş emlak vergisinde geri adım attı!.
Kahpe İsrail işgâl planının ikinci aşamasına geçti!.
İstanbul Cumhuriyet Savcısı boğazı kesilerek öldürüldü!.
CHP kayyum olarak atanan Gürsel Tekin’e ihraç etti!.
Kayyum olarak aranan Gürsel Tekin’den bomba gibi açıklamalar!.
Görevden alınan CHP İstanbul İl Başkanı Çelik’ten açıklama!.
MHP Lideri Bahçeli’den CHP’ye atanan kayyum ile ilgili flaş açıklama!.
Kayyum kararının arsından CHP’nin ağır topları acil toplantıya çağırıldı!.
CHP İstanbul İl Başkanlığı’na kayyum atandı!.
9 ayda 5 bin 832 yangın çıktı!.
CHP’nin sözde ilahiyatçısına göre başörtüsü Allah’ın emri değilmiş!.
Kahpe İsrail Gazze işgâli için 60 bin yedek askeri silah altına alıyor!.
Tepkiler çığ gibi büyüyünce hükümet emlak vergisini geri adım attı!.
Jandarmaya hakaretler yağdıran AK Partili Başkan istifa etti!.
Bakan Yılmaz Tunç’tan af açıklaması..
30 yaş üstü öğrencilere indirim müjdesi!.
Afganistan’daki deprem felaketinde ölenlerin sayısı 800’e ulaştı!.
İBB’nin hafriyat vurguncusu hakkında Kırmızı Bülten kararı!.
Öyle bir zam geliyor ki vatandaş isyan edip sokaklara dökülecek!.
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

Anne ve babasını siyanürle öldüren Mahmut Can Kalkan’ın cezası belli oldu!.

Anne ve babasını siyanürle öldüren Mahmut Can Kalkan’ın cezası belli oldu!.
28.01.2021
A+
A-

Ailesine siyanür içiren; anne, babasının ölümüne ve kardeşinin de yaralanmasına neden olduğu suçlamasıyla yargılanan Mahmut Can Kalkan’a 2 kez ağırlaştırılmış müebbet ve 10 yıl 10 ay hapis cezası verildi.

İzmir’in Bayraklı ilçesinde, annesi Fatma Kalkan (39) ile babası Mehmet Kalkan’ı (46) siyanürlü şerbet içirerek öldürdüğü, kardeşini de içmeye zorlayarak yaraladığı iddiasıyla tutuklu yargılanan Mahmut Can Kalkan (21) iyi hal indirimiyle 2 kez müebbet ve 10 yıl 10 ay hapis cezasına çarptırıldı.

DHA’nın haberine göre, Kalkan ailesinin Soğukkuyu Mahallesi’ndeki evinde, 14 Mayıs 2019’da meydana gelen olayda, Dokuz Eylül Üniversitesi Kimya Bölümü Öğrencisi Mahmut Can Kalkan, potasyum siyanür ile hazırladığı şerbeti, annesi Fatma ile babası Mehmet Kalkan’a içirdi. Kalkan çifti, şerbeti içtikten sonra fenalaştı. Kalkan, daha sonra şerbetten kardeşi Emir Can’a (16) içirmek istedi. Ancak, anne-babasının rahatsızlandığını gören Emir Can tepki gösterdi. Devrilen bardaktaki sıvı çocuğun üzerine döküldü. Sıvıdan Mahmut Can Kalkan ve Emir Can ile küçük kardeşleri Mehmet Taha etkilendi. Hastaneye kaldırılan anne- baba hayatlarını kaybederken, oğulları tedavilerinin ardından taburcu edildi. Adliyeye sevk edilen Kalkan, ‘Üst soydan akrabayı tasarlayarak kimyasal silahla kasten öldürmek’ suçundan tutuklandı. Cezaevinde 1 gün kaldıktan sonra Manisa Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi’ne sevk edilen ve 50 gün gözlem altında tutulan Kalkan’a psikotik bozukluk teşhisi konuldu.

İKİ RAPOR ÇELİŞTİ

Hakkında 2 kez ağırlaştırılmış müebbet ile 20 yıla kadar hapis cezası istenen Kalkan’ı yargılayan İzmir 11. Ağır Ceza Mahkemesi’ne, Manisa Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi’nden gönderilen raporda, sanığın akıl hastalığı nedeniyle işlediği fiilin hukuki anlam ve sonuçlarını tam olarak algılayamayacağı bildirildi. Mahkeme heyeti, raporun ayrıntı içermemesi nedeniyle İstanbul Adli Tıp Kurumu’ndan yeni rapor istedi.İstanbul Adli Tıp Kurumu Gözlem İhtisas Dairesi ise, mahkemeye gönderdiği raporunda, Kalkan’da davranış bozukluğu ile akıl hastalığı ve akıl zayıflığına rastlanılmadığını bildirdi. Raporda, “Ceza sorumluluğu tamdır’ denildi.

AKIL SAĞLIĞI YERİNDE ÇIKTI

2 rapor arasındaki çelişki üzerine mahkeme, Adli Tıp Kurumu 1’inci İhtisas Dairesi’nden de rapor istedi. Daire, İzmir 11. Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderdiği raporda, tutuklu sanık Kalkan’ın cezai ehliyetinin tam olduğunu bildirdi. Kalkan’ın cezai sorumluluğunu azaltacak derece akıl hastalığı veya zeka geriliği olmadığı vurgulanan raporda, “Adli dosya tetkikinde sanığın mezkur suçu işlediği sırada fiilin hukuki anlam ve sonuçlarını idrak etme ve bu fiil ile ilgili olarak davranışlarını yönlendirme yeteneğini ortadan kaldıracak veya azaltacak boyutta bir akli arızanın içinde olduğuna delalet edecek herhangi bir tıbbi bulgu ve belgeye de rastlanmadığı, bu duruma göre Kalkan’ın 14 Mayıs 2019 tarihinde işlediği suça karşı cezai sorumluluğun tam olduğu oy birliğiyle mütalaa olunur” ifadelerine yer verildi.

KARAR ÇIKTI

İzmir 11. Ağır Ceza Mahkemesi’nde, bugün görülen karar duruşmasına tutuklu sanık Mahmut Can Kalkan ile taraf avukatları ve müştekiler katıldı. Davacı avukatı, cezai ehliyetinin tam olması nedeniyle sanığın cezalandırılmasını istedi. Kardeşinin şikayetçi olduğu Mahmut Can Kalkan son savunmasının sorulması üzerine rahatsız olduğunu belirterek, iyi olmadığını söyledi.

Duruşma sonunda kararını açıklayan mahkeme heyeti, Mahmut Can Kalkan’ı ‘Üst soydan akrabayı tasarlayarak kimyasal silahla kasten öldürmek’ suçundan 2 kez ağırlaştırılmış hapis ile ‘Kardeşi tasarlayarak kimyasal silah ile öldürmeye teşebbüs’ suçundan 13 yıl hapis cezasına çarptırdı. Mahkeme heyeti, cezaları iyi hal indirimiyle 2 kez müebbet ve 10 yıl 10 ay hapis cezasına indirdi.


Haberin Özeti

İzmir’de ailesine siyanürlü su içirerek anne ve babasını öldüren, kardelerini ise yaralayan Mahmut Can Kalkan‘ın cezası belli oldu.

DETAY
• Anne ve babasını öldüren, kardeşlerini ise yaralayan Mahmut Can Kalkan’a 2 kez ağırlaştırılmış müebbet ve 10 yıl 10 ay hapis cezası verildi.

ARKA PLAN
• Mahmut Can Kalkan, satın aldığı siyanürü suya karıştırıp anne ve babasına içirmiş, 16 yaşındaki Emir Can Kalkan ise sıvıyı içmeyi reddetmişti. Mahmut Can Kalkan’ın zorla içirmeye çalıştığı sıvı Emir Can Kalkan’ın üzerine dökülmüş, evdeki küçük kardeşi Mehmet Taha Kalkan da siyanürden etkilenmişti.
• 14 Mayıs 2019’da İzmir’de yaşanan olayın ardından hastaneye kaldırılan anne ve baba hayatını kaybetmiş, Emir Can ve Mehmet Taha Kalkan ise tedavilerinin ardından taburcu edilmişti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.