Site Rengi

HABER ÖZETİ
Haluk Levent adamlığı diye bir fark var.. Konser gelirini Gazze’ye bağışladı..
Trafikte makas atanların ehliyetleri geri alınacak..
Trump’un “Esirleri Hemen Bırakın” tehdidine HAMAS’tan rest!.
Kur Korumalı Mevduat savsatasının fişi çekildi!.
DEM Partili Van Büyükşehir Belediyesine kayyum atandı!.
Zincir marketlerin nasıl sahtekârlıklar yaptıkları 3 günde ortaya çıktı!.
Rusya Çernobil santralini vurdu!.
TÜSİAD’ın açıklamalarından sonra Akp cephesinden savaş ilanı gibi açıklama!.
TÜSİAD hükümeti bombaladı!.
ABD halkı Trump’in Gazze’yi işgâl plânına karşı çıkıyor!.
Zelensky’i satan Trump Putin ile anlaştıklarını duyurdu!.
İmamoğlu’nun hakim karşısına çıkacağı tarih belli oldu!.
Emeklilere yatırılacak bayram ikramiyesinin tarihi belli oldu..
İstanbul’da okullar yarında tatil edilecek mi?.
Akp’de koltuk kapma yarışı!.
Adalet Bakanı Tunç’tan CHP Kurultayına yönelip soruşturma hakkında açıklama!.
Adidas’ın Türkiye’ye sattığı ayakkabılarda domuz derisi kullandığı ortaya çıktı!.
1 Cumhuriyet Altını fiyatı asgari ücreti geçti!.
ABD’den Eylem Tok ve katil oğlu için iade kararı!.
ABD Başkanı Trump kuduz köpek gibi sağa sola saldırmaya devam ediyor!.
14,4 milyar liralık ballı kaymaklı ihaleler Akp’li abimize!.
CHP’li Belediyelere şafak operasyonu!.
Trump’tan Filistin’e açık tehdit: REHİNELER BIRAKILMAZSA KIYAMET KOPAR!.
Skandal tahliye kararına tepkiler çığ gibi büyüyünce maganda kız kardeşler yeniden tutuklandı!.
Yeni kabinede 4 Bakanın üstü çizildi!.
Trump itinden Gazze hakkında skandal bir açıklama daha!.
Ev ziyaretinde ayakkabısını çıkarmayan Akp’li il başkanına tepkiler çığ gibi!.
Ege beşik gibi sallanıyor!. Peş peşe korkutan depremler!.
ABD Başkanı Trump: Gazze’yi Satın Almamaya ve Sahiplenmeye Kararlıyım!.
Zihinsel engelli çobanı öldüresiye döven kız kardeşler ilk duruşmada tahliye edildi!.
DOLAR 36,2225
EURO 38,0047
ALTIN 3.352,91
BIST 9.877,59

ASELSAN Konya Silah Sistemleri Fabrikası yeni nesil üretim için hazır..

ASELSAN Konya Silah Sistemleri Fabrikası yeni nesil üretim için hazır..
01.12.2020
A+
A-

Konya Silah Sistemleri Fabrikası, 17 Aralık’ta Başkan Erdoğan’ın katılımıyla açılacak. AK Parti Konya Milletvekili Ziya Altunyaldız, “Gerek tasarlanışı gerekse de yapımı ile bir model yatırım olan Konya Silah Sistemleri Fabrikası, ASELSAN’ın teknik ve operasyonel tecrübesi ve kabiliyetiyle inanıyorum ki kısa zamanda savunma sanayimizin yeni nesil üretiminde göz dolduracak” dedi.

AK Parti Konya Milletvekili Ziya Altunyaldız, ASELSAN Konya Silah Sistemleri (AKSS) Fabrikası’nın açılışının, Başkan Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla 17 Aralık’ta yapılacağını belirterek, “Gerek tasarlanışı gerekse de yapımı ile bir model yatırım olan Konya Silah Sistemleri Fabrikası, ASELSAN’ın teknik ve operasyonel tecrübesi ve kabiliyetiyle inanıyorum ki kısa zamanda savunma sanayimizin yeni nesil üretiminde göz dolduracak.” dedi.

AKSS Fabrikası’nı ziyaret eden Altunyaldız’a, Konya Sanayi Odası Başkanı Memiş Kütükcü ve Konya Savunma Sanayii AŞ Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Koyuncu eşlik etti.

AKSS Fabrikası Genel Müdürü Bülent Işık, heyete fabrikada yürütülen çalışmalara ilişkin bilgi verdi.

Fabrikadaki son çalışmaları değerlendiren Altunyaldız, salgın döneminin zorluklarına rağmen fabrikanın açılışa hazır olduğunu belirtti.

EN STRATEJİK YATIRIMLARINDAN BİRİ

Altunyaldız, AKSS Fabrikası’nın, ülkenin nitelikli ve katma değerli üretiminin en önemli merkezlerinden birisi konumuna erişecek olan ve 1,5 milyon metrekarelik alana kurulu Konya Teknoloji Endüstri Bölgesi’nin en stratejik yatırımlarından birisi olduğunu vurguladı.

500 MİLYON LİRA YATIRIM YAPILDI

Katma değerli üretim ekosistemi tesis edilecek ve toplam 500 milyon liralık yatırımın ürünü olan AKSS Fabrikası’nın, ortaya çıkaracağı nitelikli üretim ekosistemiyle ülkenin yüksek katma değerli üretim geleceğinde büyük rol oynayacağını ifade eden Altunyaldız, şunları kaydetti:

“Açılışı yaklaşırken fabrikadaki son dokunuşları yerinde görme imkanı bulduk. Sayın Cumhurbaşkanımızın da katılımlarıyla daha önce de belirlendiği gibi 17 Aralık’ta şehrimiz ve ülkemiz çok stratejik bir yatırıma ‘merhaba’ diyecek. Gerek tasarlanışı gerekse de yapımı ile bir model yatırım olan Konya Silah Sistemleri Fabrikası, ASELSAN’ın teknik ve operasyonel tecrübesi ve kabiliyetiyle inanıyorum ki kısa zamanda savunma sanayimizin yeni nesil üretiminde göz dolduracak.”

1220 KİŞİYE İSTİHDAM SAĞLAYACAK

Altunyaldız, toplam 63 bin 300 metrekarelik kapalı kullanım alanına sahip fabrikanın, mühendislik ve tasarım alanında görev yapan 820 personel ve 400 teknisyenle 1220 kişiye istihdam sağlayacağını aktardı.

ASELSAN’ın yurt içinde ve dışında yürüttüğü projelerde tecrübe kazanan personelin aynı zamanda nitelikli Ar-Ge projelerinde görev yaptığını vurgulayan Altunyaldız, fabrikanın ileriki zamanında güvenli bilişim teknolojileri (IT) yapılarına da uyumlu şekilde tasarlandığına dikkati çekti.

Ziya Altunyaldız, savunma sanayisinin her türlü ihtiyacına yeni nesil teknolojilerle cevap verme potansiyeline sahip fabrikanın, aynı zamanda kaynak israfını önleyecek ve sürdürülebilir enerji yönetimini tesis edecek şekilde planlandığını dile getirdi.

Altunyaldız, “Ülkemize ve şehrimize yeni bir atılım sağlayacak bu önemli yatırım Sayın Cumhurbaşkanımızın önderliğinde Savunma Sanayii Başkanlığımızın, bakanlıklarımızın, ASELSAN’ın, Büyükşehir Belediyemizin ve odalarımızın, bir takım gibi çalışmasının ürünüdür. Ülkemizi, teknolojiyi tasarlayan, üreten ve küresel pazarlara ihraç eden bir üs konumuna getirmek için çalışmalarımızı önümüzdeki dönemde de kararlılıkla sürdüreceğiz.” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.