Site Rengi

HABER ÖZETİ
İran savaşı bitirmek için şartlarını açıkladı..
İran İsrail’in nükleer tesislerine füze yağdırıyorlar..
ABD İran’ın nükleer tesisini vurdu!.
Akaryakıtta eşel mobil marjı tükendi!. Zamlar direk pompaya yansıyacak!.
ABD ile Rusya arasında gizli İran-Ukrayna pazarlığı..
Trump ABD ve İsrail’e destek vermeyen NATO’yu korkaklıkla suçladı..
Özgür Özel ötmemesi için Muhittin Böcek’e 4 vekili aracı olarak gönderdi!.
İngilizlerden yüz bulamayan İmamoğlu şimdi de Almanlara sığındı!.
Fare deliklerinde saklanan Kahpe evladı Netenyahu İranlıları meydanlara inmeye çağırdı!.
Altın ve gümüş de sert düşüşler devam ediyor..
Rusya, ABD ve İsrail’e karşı İran’a savaş desteği vermeye başladı..
Özgür Özel ile Muhittin Böcek arasındaki 20 milyon dolarlık rüşvet iddiası somutlaşıyor!.
İran ABD’ye ait D-35 savaş uçağını vurdu!.
Sahte tapu palavrasını tutturamayan Özgür Özel gemi azıya aldı..
Liverpool’e 4-0 yenilen Galatasaray Avrupa defterini kapattı..
ABD ve İsrail’in kahpelikleri karşılıksız kamadı!. İran Orta Doğu’yu ateşe verdi!.
Kadıköy’e Camii projesinden rahatsız olan Almanya yine iş başında..
Akın Gürlek’ten Özgür Özel’in malvarlığı iddialarına yanıt: TAMAMI SAHTE VE DÜZMECE BELGELER!.
Adana’ya yeni Patriot sistemleri kuruluyor..
İran Ali Laricani’nin hayatını kaybettiğini doğruladı..
Trump İran işgâline yardım etmeyen NATO’ya ateş püskürdü..
Adalet Bakanı Akın Gürlek’ten Özgür Özel’in iddialarına hodri meydan!.
CHP’li Tanju Özcan ve 3 kişi hakkında cinsel şantaj davası!.
ABD Başkanı Trump: Küba’yı Ele Geçirmek Benim İçin Bir Onur Olacak!.
CHP bildiğiniz gibi!. Kadir Gecesi’nde Rakı-Mangal keyfi!.
İran İsrail’in demir kubbesini füzelerle çalışamaz hâle getirdi..
CHP’li Kuşadası belediye başkanı tutuklandı!.
Trump Hürmüz Boğazı’nı geçmek için diğer ülkelerin yardımına ihtiyaçları olduğunu açıkladı..
İBB yolsuzluk davası için flaş karar!. Şovmenlik yapan vekiller duruşmaya alınmayacak!.
Murat Aci’nin katili Timur Cihantimur için istenen ceza belli oldu..
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

Aşı karnesi belli oldu! Dünya genelinde coronavirüse karşı uygulanan doz sayısında Türkiye 7’inci sırada..

Aşı karnesi belli oldu! Dünya genelinde coronavirüse karşı uygulanan doz sayısında Türkiye 7’inci sırada..
04.05.2021
A+
A-

Ülkelerde aşılamalar devam ederken Türkiye, 23 milyon 301 bin 911 doz aşı ile dünyada 7’nci sırada yer aldı.

Koronavirüs salgınıyla mücadelede dünya genelinde aşılama kampanyaları başlatıldı.

Virüse karşı bağışıklık sağlamak amacıyla bugüne dek 1 milyar 150 milyondan fazla doz aşı uygulandı.

ÇİN İLK SIRADA

Koronavirüs aşı verilerinin derlendiği “Ourworldindata.org” sitesine göre, Çin, 270 milyon 410 bin doz ile dünyada en fazla aşı yapılan ülke oldu.

Çin’i 243 milyon 460 bin ile ABD, 157 milyon 198 bin ile Hindistan, 49 milyon 290 bin ile İngiltere, 43 milyon 40 bin ile Brezilya, 28 milyon 770 bin ile Almanya, 23 milyon 301 bin ile Türkiye, 22 milyon 70 bin ile Fransa, 20 milyon 380 bin ile İtalya, 20 milyon 70 bin ile Endonezya izledi.

Dünya genelinde koronavirüse karşı uygulanan doz sayısı #1

NÜFUSA ORANLA EN FAZLA AŞI SEYŞELLER’DE

Bu ülkeleri 19 milyon 930 bin ile Rusya, 18 milyon 80 bin ile Meksika, 16 milyon 360 bin ile İspanya, 14 milyon 840 bin ile Şili, 13 milyon 650 bin ile Kanada, 11 milyon 880 bin ile Polonya, 10 milyon 610 bin ile Bileşik Arap Emirlikleri (BAE) ve 10 milyon 500 bin ile İsrail takip etti.

Nüfusa oranla her 100 kişide en fazla doz aşı yapılan ülke Seyşeller oldu. Uygulanan doz sayısının ülke nüfusunu aştığı Seyşeller’de, her 100 kişiye düşen doz sayısı 128,98 oldu.

Bu ülkeyi 121,31 doz ile İsrail, 107,28 ile BAE, 85,36 ile San Marino, 77,65 ile Şili, 75,94 ile Malta, 73,61 ile Maldivler, 73,24 ile Bahreyn, 72,8 ile ABD, 72,6 ile İngiltere, 62,26 ile Butan, 62,15 ile Monako, 61,82 ile Macaristan, 54,81 ile Katar, 52,8 ile Uruguay ve 51,82 ile Sırbistan izledi.

Dünya genelinde koronavirüse karşı uygulanan doz sayısı #2

TÜRKİYE EN ÇOK AŞI YAPILAN 7’NCİ ÜLKE

Sağlık Bakanlığı verilerine göre, Türkiye’de bugüne kadar 23 milyon 301 bin 911 doz koronavirüs aşısı yapıldı. Türkiye, toplam aşı sayısı bakımından dünyada 7’nci sırada yer alırken, her 100 kişiye düşen aşı sayısı 27,15 oldu.

13 milyon 937 bin 648 kişiye ilk doz, 9 milyon 364 bin 263 kişiye de ikinci doz aşılar uygulandı.

KUZEY-GÜNEY UÇURUMU

Aşıların kıtalara göre dağılımında, Asya kıtası 544 milyon 640 bin aşı ile ilk sırada yer alırken onu 280 milyon 610 bin ile Kuzey Amerika ve 227 milyon 260 bin ile Avrupa izledi.

Güney Yarım Küre’de yer alan kıta ve bölgeler ise kuzeydekilerin gerisinde kaldı. Güney Amerika’da 76 milyon 540 bin, Afrika’da 17 milyon 830 bin, Okyanusya’da 2 milyon 540 bin doz aşı yapıldı.

AŞILARIN UYGULANMA YÖNTEMİ

Bugüne dek kullanımına veya acil kullanımına izin verilen koronavirüs aşıları, biri hariç, iki doz halinde ve aralıklı uygulanıyor. Dolayısıyla uygulanan doz sayısı, aynı sayıda bireyin aşılanmasının tamamlanmış olduğu anlamına gelmiyor.

Koronavirüs, 200’den fazla ülke ve bölgeye yayılarak küresel salgına dönüştü.

Koronavirüs verilerinin derlendiği “Worldometer” internet sitesine göre, dünya genelinde vaka sayısı 153 milyon 562 bini aşarken virüs nedeniyle 3 milyon 217 binden fazla kişi yaşamını yitirdi.

Dünya genelinde koronavirüse karşı uygulanan doz sayısı #4
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.