Site Rengi

HABER ÖZETİ
Brent petrol fiyatları dibe vurdu!.
İmamoğlu’ndan Erdoğan’a seçim çağrısı: Korkma, Gel Yarışalım!.
CHP kurultayında ortalık fena karıştı!. Berhan Şimşek’ten Özgür Özel’e “Tablalı Don” göndermesi!.
Bakanlıktan sokak köpekleri için “Kalıcı Çözüm” açıklaması..
Hakkında yakalama kararı çıkarılan İBB’nin reklamcısı KKTC’de yakalandı!.
İmamoğlu’ndan avukatına talimat: BENİ MAĞDUR DEĞİL CESUR GÖSRERİN!.
Olaylı derbi sonrası Mourinho’ya verilen ceza belli oldu!.
MHP Lideri Bahçeli 2 ay sonra siyaset sahnesine geri döndü..
Katar Türkiye’yi satıp Yunanistan tarafına geçti!.
Çarşı pazar yangın yeriyken TÜİK yine aklımızla alay ediyor!.
Boykot çağrısı soruşturmasında 11 gözaltı!.
Trump’un haraç gibi ek vergilerinden Türkiye’de nasibini aldı!.
CHP’de Kemâl Kılıçdaroğlu paniği!.
ABD Başkanı Trump dünyaya vergi yağdırıyor!.
Master Şef Somer’de boykota destek vermek için restoranını kapattı!.
Devlete parmak sallayanlar kıçlarına tekmeyi yedi!.
Yukardakilerin siyasi ikbâl kavgası yine vatandaşa patladı!. Benzine zam!.
CHP’nin yerli ve milli markalar için yaptığı boykot çağrısına tepkiler büyüyor!.
TSK’dan ihraç ihraç edilen 5 teğmen geri dönmek için harekete geçti..
CHP Lideri Özel’den 2 Nisan’da “Tüketimi Durdurun” çağrısı!.
İmamoğlu’nun sosyal medya hesaplarına erişim engeli talep edildi!.
İmamoğlu’nun tutuklanması CHP’yi zirveye taşıdı..
Kılıçdaoroğlu’ndan yediği kazığın intikamını alacak adaylık açıklaması!.
Kahpe İsrail Filistin’i işgâl etmeden durmayacağını açıkladı!.
Altın fiyatları rekora doğru gidiyor…
Volkan Konak kalp krizi sonucu hayatını kaybetti..
Bayram Tatilinde Yollar Yine Kan Gölüne Döndü: 19 Can Kaybı!.
Kıbrıs’ta Başörtüsü Krizi Büyüyor! Ortaokulda Bone ve Bandana Yasaklandı!.
Saraçhane Krizi Sonrası Mansur Yavaş’ın Maltepe Mitinginde Kontrolü Elden Bırakmaması Dikkat Çekti!.
Mitingde konuşturulmayan Muharrem İnce alanı terk etti!.
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

Atatürk’ün ilk kazmayı vurduğu yenilenen demiryolu hattında test sürüşü

Avrupa Birliği (AB) IPARD projesi kapsamında 2015 yılında 260 milyon euro bedelle çalışmaları başlatılan Samsun-Sivas Kalın demiryolu hattı yenileme projesinde sona gelindi. Sivas Valisi Salih Ayhan, il protokolüyle beraber yenilenen hatta incelemelerde bulunarak, demiryolu otosuyla test sürüşüne katıldı.

Atatürk’ün ilk kazmayı vurduğu yenilenen demiryolu hattında test sürüşü
20.07.2019
A+
A-

Avrupa Birliği (AB) IPARD projesi kapsamında 2015 yılında 260 milyon euro bedelle çalışmaları başlatılan Samsun-Sivas Kalın demiryolu hattı yenileme projesinde sona gelindi. Sivas Valisi Salih Ayhan, il protokolüyle beraber yenilenen hatta incelemelerde bulunarak, demiryolu otosuyla test sürüşüne katıldı.

Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün, 21 Eylül 1924'te ilk kazmayı vurarak çalışmalarını başlattığı ve 1931 yılında açılışını gerçekleştirdiği 378 kilometrelik Samsun-Sivas Kalın demiryolu hattında 4 yıl önce Avrupa Birliği IPARD projesi kapsamında başlatılan modernizasyon çalışmasında son aşamaya gelindi. Çalışma kapsamında 378 kilometreli hat yenilenirken, 30 tarihi köprü restore edildi. Hat üzerine yaklaşık 40 yeni köprü de inşa edildi. 260 milyon euroya tamamlanan hat yenileme çalışmalarını yerinde inceleyen Sivas Valisi Salih Ayhan ve Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, TCDD yetkililerden bilgi aldı. Demiryolu otosuna binen Vali Ayhan ve beraberindekiler Yıldızeli-Kalın İstasyonu arasında gerçekleştirilen test sürüşüne katıldı. Yapılacak test sürüşlerinin ardından Sivas'ı liman kentlerine bağlayacak olan demiryolu hattının gelecek ay açılması hedefleniyor.

Türkiye'de, özellikle Sivas'a son yıllarda yapılan en büyük projelerden birini kazandırmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden Vali Salih Ayhan, "2019 yılının Ağustos ayında bitişi Eylül ayında test sürüşleriyle yıllardır hayalini kurduğu Sivas'ın liman kentlerine ulaşmasının mutluluğunu yaşayacağız. 378 kilometre olan bu hattın tamamını yenilemiş vaziyetteyiz. 30 tane tarihi köprü bu hat üzerinde restore edilmiş vaziyette. 40'ın üzerinde yeni köprü yapılmış durumda ve Türkiye'nin son yıllarda Avrupa'dan IPARD projesi kapsamında aldığı en büyük yatırım 260 milyon Euro. Bunu liraya çevirdiğimiz zaman 2 milyar Lira. Bu Sivas'ın ne kadar kritik bir nokta olduğunu, ne kadar önemli bir şehir olduğunu, limanlara geçit bağlantısı olması gerektiğinin en güzel ifadesidir. Bu yatırımlar kolay gelmiyor. İnşallah bu projeyle beraber Sivas'ta yapılacak lojistik köy ile Samsun'daki lojisik köy birleştiği takdirde Sivas'taki üretime çok daha kolay ulaşım sağlanacaktır" dedi.

'SİVAS İÇİN ÖNEMLİ BİR PROJE'

Sivas Belediye Başkanı Hilmi Bilgin ise, Samsun-Sivas arasındaki demiryolu hattı yenileme projesi çalışmalarını incelediklerini ifade ederek, "2015 yılında IPARD projesi kapsamında başlayan bu proje artık son aşamasına geldi. Sivas için önemli bir proje. Özellikle Sivas'ta üretilen ürünlerin limana daha hızlı ulaştırılması noktasında Sivas'a katkı sağlayacaktır. Önümüzdeki süreçte bu projenin tamamlanmasıyla, YHT'nin Sivas'ta devreye girmesiyle ve Demirağ Organize Sanayi Bölgesi'nin faaliyete geçerek lojistik köy ile bir bütün olarak değerlendirdiğinde, Sivas için kazanç olacaktır" diye konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.