Site Rengi

HABER ÖZETİ
İBB’ye 4. dalga operasyon!. Özel Kalem ve Koruma Müdürü paketlendi!.
Kahpe İsrail kana doymuyor!. 1 günde 107 Gazzeliyi katletti!.
Sözcü gazetesinin “İsrail ile Ticaret” iftirasına bakanlıktan jet yalanlama!.
Cumhurbaşkanı Erdoğan erken seçim tartışmalarına son noktayı koydu..
İstanbul’da ulaşım kaosu!. Özel Halk Otobüsleri kontak kapattı!.
ABD’de iki İsrail konsolosluk çalışanı öldürüldü!.
Bitcoin 110 bin dolara dayandı…
İBB’nin gölge başkanının hesabından 1,5 milyar TL çıktı!.
Bakanlık koltuğundayken dev ihaleler verdikleri holdinglere yönetici oldular!.
İmamoğlu’nun saklattığı cep telefonu ele geçirildi!.
Ahmet Minguzzi’yi öldüren katilin kullandığı bıçak suç aleti sayılmadı!.
DEM Parti’den Cumhur İttifakı’na “Süreci Hızlandırın” çağrısı..
Suriye’ye uygulanan tüm yaptırımlar kaldırılıyor..
İBB’ye 3. dalga hırsızlık operasyonu..
Ayarları bozulan Özgür Özel hırsızlarını Hz. Yusuf’a benzetmeye başladı!.
CHP’nin İzmir mitingi fos çıktı!.
İmamoğlu’nu zora sokacak bir itiraf daha: Bavullarla Para Alıp Naylon Fatura Kesiyorduk!.
Sokak köpekleri ile kanser hastalarını ziyaret eden AK Partili vekile tepkiler çığ gibi!.
Joe Biden’in prostat kanseri olduğu açıklandı!.
Şampiyon Galatasaray…
PKK’nın fesih kararı sonrası DEM Parti’den ilk İmralı ziyareti..
Bahçeli’den Terörsüz Türkiye hedefinde 7 maddelik çağrı..
Fenerbahçe Eylül’de olağanüstü kongreye gitme kararı aldı..
Kongre için imza toplayan derneği bastı!.
Eurovision’da Azerbaycan’dan İsrail’e 12 tam puan!.
Kartalkaya’daki otel yangınında istenen cezalar belli oldu..
İsrailli kahpeden kan donduran sözler: Gazze’deki bütün çocuklar öldürülmeli!.
Fenerbahçe olağanüstü kongreye gidiyor..
İstanbul’daki Barış Zirvesi başladı..
5 adımda Terörsüz Türkiye…
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

Atatürk’ün ilk kazmayı vurduğu yenilenen demiryolu hattında test sürüşü

Avrupa Birliği (AB) IPARD projesi kapsamında 2015 yılında 260 milyon euro bedelle çalışmaları başlatılan Samsun-Sivas Kalın demiryolu hattı yenileme projesinde sona gelindi. Sivas Valisi Salih Ayhan, il protokolüyle beraber yenilenen hatta incelemelerde bulunarak, demiryolu otosuyla test sürüşüne katıldı.

Atatürk’ün ilk kazmayı vurduğu yenilenen demiryolu hattında test sürüşü
20.07.2019
A+
A-

Avrupa Birliği (AB) IPARD projesi kapsamında 2015 yılında 260 milyon euro bedelle çalışmaları başlatılan Samsun-Sivas Kalın demiryolu hattı yenileme projesinde sona gelindi. Sivas Valisi Salih Ayhan, il protokolüyle beraber yenilenen hatta incelemelerde bulunarak, demiryolu otosuyla test sürüşüne katıldı.

Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün, 21 Eylül 1924'te ilk kazmayı vurarak çalışmalarını başlattığı ve 1931 yılında açılışını gerçekleştirdiği 378 kilometrelik Samsun-Sivas Kalın demiryolu hattında 4 yıl önce Avrupa Birliği IPARD projesi kapsamında başlatılan modernizasyon çalışmasında son aşamaya gelindi. Çalışma kapsamında 378 kilometreli hat yenilenirken, 30 tarihi köprü restore edildi. Hat üzerine yaklaşık 40 yeni köprü de inşa edildi. 260 milyon euroya tamamlanan hat yenileme çalışmalarını yerinde inceleyen Sivas Valisi Salih Ayhan ve Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, TCDD yetkililerden bilgi aldı. Demiryolu otosuna binen Vali Ayhan ve beraberindekiler Yıldızeli-Kalın İstasyonu arasında gerçekleştirilen test sürüşüne katıldı. Yapılacak test sürüşlerinin ardından Sivas'ı liman kentlerine bağlayacak olan demiryolu hattının gelecek ay açılması hedefleniyor.

Türkiye'de, özellikle Sivas'a son yıllarda yapılan en büyük projelerden birini kazandırmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden Vali Salih Ayhan, "2019 yılının Ağustos ayında bitişi Eylül ayında test sürüşleriyle yıllardır hayalini kurduğu Sivas'ın liman kentlerine ulaşmasının mutluluğunu yaşayacağız. 378 kilometre olan bu hattın tamamını yenilemiş vaziyetteyiz. 30 tane tarihi köprü bu hat üzerinde restore edilmiş vaziyette. 40'ın üzerinde yeni köprü yapılmış durumda ve Türkiye'nin son yıllarda Avrupa'dan IPARD projesi kapsamında aldığı en büyük yatırım 260 milyon Euro. Bunu liraya çevirdiğimiz zaman 2 milyar Lira. Bu Sivas'ın ne kadar kritik bir nokta olduğunu, ne kadar önemli bir şehir olduğunu, limanlara geçit bağlantısı olması gerektiğinin en güzel ifadesidir. Bu yatırımlar kolay gelmiyor. İnşallah bu projeyle beraber Sivas'ta yapılacak lojistik köy ile Samsun'daki lojisik köy birleştiği takdirde Sivas'taki üretime çok daha kolay ulaşım sağlanacaktır" dedi.

'SİVAS İÇİN ÖNEMLİ BİR PROJE'

Sivas Belediye Başkanı Hilmi Bilgin ise, Samsun-Sivas arasındaki demiryolu hattı yenileme projesi çalışmalarını incelediklerini ifade ederek, "2015 yılında IPARD projesi kapsamında başlayan bu proje artık son aşamasına geldi. Sivas için önemli bir proje. Özellikle Sivas'ta üretilen ürünlerin limana daha hızlı ulaştırılması noktasında Sivas'a katkı sağlayacaktır. Önümüzdeki süreçte bu projenin tamamlanmasıyla, YHT'nin Sivas'ta devreye girmesiyle ve Demirağ Organize Sanayi Bölgesi'nin faaliyete geçerek lojistik köy ile bir bütün olarak değerlendirdiğinde, Sivas için kazanç olacaktır" diye konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.