Site Rengi

HABER ÖZETİ
İyi Partili ahmağın önce tipine sonra da alçakça ettiği hakaretlere bakın!.
CHP Lideri Özel’in dün öve öve bitiremediği yardımların toplamı 5 milyon!.
Sigara yasakları genişliyor..
CHP’li Keçiören belediyesi AK Parti’ye geçiyor..
Epstein sapığı araya hatırı sayılır kişiler sokup yıllarca Putin’le görüşmeye çalışmış!.
Epstein’in kardeşi ağabeyini Trump’ın öldürdüğünü açıkladı!.
Bill Gates’in Epstein skandalından sonra Microsoft hisseleri çakıldı!.
Dilek İmamoğlu’nun kardeşi Ali Kaya uyuşturucu ve fuhuştan tutuklandı..
Umman’daki yapılan ABD ile İran arasındaki kritik zirve sona erdi!.
6 Şubat depreminin 150 milyar dolara mâl olduğu açıklandı!.
AK Parti 3 yılda 455 bin konut yaparken CHP 275 konutu yapamayıp vatandaşı dolandırdı!.
Yurt dışından gümrüksüz alışveriş dönemi resmen sona erdi..
MİT’ten Mossad operasyonu!. Mehmet Budak Derya ve Veysel Kerimoğlu gözaltında!.
Epstein belgelerinde kan donduran “İnsan Avı” detayı..
Asrın felaketinin üzerinden 3 yıl geçti..
Süresiz Nafaka dönemi nihayet sona eriyor..
MHP’li Feti Yıldız Öcalan’a umut hakkı konusuna açıklık getirdi..
CHP’li Buca Belediyesi’ne “Ver Rüşveti Al Ruhsatı” operasyonu..
Altın ve gümüş piyasasında deprem!. Fiyatlar adeta çakıldı!.
Putin’in adı tam 1055 kez geçiyordu!. Rusya’dan gündemi sarsacak Epstein açıklaması..
ABD Başkanı Trump’tan İran lideri Hamaney’e suikast tehdidi..
Bill Gates’ten Epstein açıklaması: Pişmanım ve yaptığım için özür diliyorum!.
FETÖ’nün avukatlığını yapan Weingarten, Epstein’in de avukatı çıktı!.
Pandeminin Bill Gates’e ait bir savsata olduğu Epstein belgeleriyle ortaya çıktı!.
ABD Başkanı Trump İran’ın müzakere yapmak istediğini söyledi..
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Epstein iddiaları ile ilgili soruşturma başlattı..
Epstein belgelerinde adı geçen Rixos’un sahibi Fettah Tamince konuştu..
Epstein dosyalarında yer alan satır satır Türkiye korkusu!.
AK Partili Başkan CHP’li Meclis Üyesini adeta yerin dibine soktu!.
MHP Lideri Bahçeli’den Özgür Özel’e Erken Seçim cevabı: AHMAKLIKTIR!.
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

AVM ve berberlerin çalışma saatleri değişiyor!.

AVM ve berberlerin çalışma saatleri değişiyor!.
05.05.2020
A+
A-

CNN Türk Ankara Temsilcisi Dicle Canova, AVM ve kuaförlerin yeni mesai saatleri hakkında kulis bilgilerini paylaştı. İçişleri, Sağlık ve Ticaret Bakanlıklarının yetkililerinin bugün bir araya gelip çalışma saatlerinden uyulacak kurallara kadar birçok kriter belirleyeceğini belirten Canova, sabah 8’den akşam 11’e kadar çalışma olmayacağını söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, koronavirüs tedbirlerinde kademeli olarak normalleşmeye gidileceğini açıkladı. Bu kapsamda AVM’ler ve berberler 11 Mayıs tarihinde açılacak. Konuyla ilgili detayları ve kulis bilgilerini CNN Türk Ankara Temsilcisi Dicle Canova canlı yayında açıkladı.

Kuralların henüz belli olmadığını belirten Canova, “Bugün öğleden sonra yapılması beklenen bir toplantı var. İçişleri, Sağlık ve Ticaret Bakanlıklarının bürokratları bir araya gelecek ve çalışma saatlerinden uyulacak kurallara, randevu sistemine kadar birçok kritik başlık belirlenecek. Ortak kullanılan malzemeler… Kuaförler için tarak mesela… Kişiye özel mi olacak, müşteriler kendisi mi getirecek? Çok ince detaylı bir rehber göreceğiz” ifadelerini kullandı.

“08.00-23.00 çalışamayacaklar”

AVM ve berberlerin çalışma saatlerine ilişkin de önemli bilgiler veren Canova, “Sabah 8’den gece 10-11’e çalışabilecekler mi? Hayır, bunu net olarak söyleyebilirim. Yeni mesai saati belirlenecek, Bilim Kurulu’nun da tavsiyesi doğrultusunda. Tıpkı marketlerin yeni normali gibi. Marketler de sabah 9-akşam 9 çalışıyor artık. Eskiden akşam 10’a kadar çalışabiliyorlardı. Şimdi AVM’ler için de buna yakın bir saatin belirlenmesi bekleniyor.

Kuaför ve güzellik salonu gibi hizmetlerde de gece geç saatlere sarkmaması, daha kısıtlı bir saat üzerinden işlerini yapmaları öngörülüyor. Çalışma devam ediyor, henüz netleşmedi. Netleştikten sonra usül ve kuralları göreceğimiz İçişleri Bakanlığı genelgesi yayınlanacak. Hijyen kurallarını da Sağlık Bakanlığı bir rehber haline getirecek ve meslek odalarına gönderilecek. Şuana kadar mesleklere ilişkin 11 ayrı rehber olduğu bilgisine ulaştım. Kuaför, berber, güzellik salonu için hazırlık yapılıyor” dedi.

AVM’lerde yeni düzen nasıl olacak?

Öte yandan Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği Başkanı Hüseyin Altaş, 11 Mayıs tarihinde açılacak AVM’lerde yeni düzenin nasıl olacağını canlı yayında tek tek anlattı.

AYD Başkanı Hüseyin Altaş’ın açıklamalarından satır başları:

“11 Mayıs itibarıyla AVM’ler açılacak. Vergi ödeme ve ertelenmeleri konusunda Maliye Bakanımız ve Cumhurbaşkanımıza teşekkür ediyoruz. Kademeli olarak açılırken, sosyal mesafe kurallarına uyarak müşteri kabul edeceğiz.

Müşterilerin ateşleri ölçülecek

İçeri girerken ateşlerini ölçeceğiz. Ateş ölçerler hem teknik kamera hem de insan eliyle yapılacak. İçeri girerken dezenfektan işlemleri yapılacak.

Giyinme kabinleri dezenfekte edilecek

Giyinme kabinlerinde giyilip, çıkartılan ürünün belli bir sürede askıda kalması, dezenfektan işlemlerinin her müşteriden sonra yapılması gibi önlemler var.

Çalışma saatleri AVM’ye göre değişecek

Yeni uygulamalar, sanal deneme çalışmaları da yapılıyor. Çalışma saatleri her lokasyondaki AVM’ye göre değişecek. Bunlar uyum aşamasında her AVM kendisi karar verecek.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.