Site Rengi

HABER ÖZETİ
Rusya AB’yi açıkça uyardı: Vururuz!.
Netenyahu Filistinliler için tasarlanan idam yasasını onayladı!.
Yalı Sapkını!.
Kılıçlı teğmenler hakkında mahkeme son sözü söyledi!.
3,2 milyarlık GSS prim borçlarını siliniyor..
Ünlülere uyuşturucu operasyonu: Kim var kim yok mantar gibi toplanıyor!.
Ünlülerin torbacısı itirafçı olup herkesi gammazladı!.
Trump’an Venezule’ya açık tehdit: Petrol Haklarımızı Geri Vereceksiniz!.
Rusya’nın korkusuyla Almanlar savunmaya 50 milyar euro ayırdı!.
Ela Rümeysa Cebeci uyuşturucudan tutuklandı!.
Adliye vurguncusu Erdal Timurtaş hakkında Kırmızı Bülten kararı!.
235 emniyet müdürü emekliliğe sevk edildi..
90 lirayı geçen gümüş sessiz sedasız rekor kırıyor..
ABD Başkanı Trump Venezuela için abluka emri verdi..
Ankara’da sigortalı fuhuş rezaleti!.
PKK-SDG için son 15 gün!. 80 bin kişilik ordu emir bekliyor!.
Gram altın 6 bin lirayı test etti..
İşte vergi borçlarını ödemeyen yüzsüzler listesi!.
Mehmet Akif Ersoy hakkındaki iddialar yenilir yutulur cinsten değil!.
AK Parti’den 3 aşamalı Terörsüz Türkiye raporu..
Jeff Bezos da MASAK’a takıldı!.
Gain Medya’ya operasyon: Kayyum atandı..
Mehmet Akif Ersoy’un uyuşturucu testi pozitif çıktı!.
Ekrem İmaoğlu ile Enver Aysever cezaevinde birbirlerine girdi!.
İhraç edilen CHP’li delegeden skandal Gülşah Durbay paylaşımı!.
Trump’a Çin şok uyarı: ÇİN İLE SAVAŞA GİRERSEK KAYBEDERİZ!.
CHP’li Başkan Gülşah Durbay hayatını kaybetti!.
Suriyelilerin dönüşünü hızlandıracak 3 aşamalı plan başladı!.
Kaçarak yurt dışına giden doktorlar tıpış tıpış geri dönmeye başladı!.
Türk baba ve oğlu Monaco prensesinin oğlunu tekme tokat dövdü..
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

Avrupa Parlamentosu’nun, dokunulmazlığını kaldırdığı Türk Bayrağı yakan Yunan vekil Lagos kaçtı!.

Avrupa Parlamentosu’nun, dokunulmazlığını kaldırdığı Türk Bayrağı yakan Yunan vekil Lagos kaçtı!.
27.04.2021
A+
A-
Türk bayrağını yırtarak provokasyon yapmaya çalışan Lagos için karar belli oldu. Atina’nın, ırkçı vekil hakkında uluslararası tutuklama emri çıkartması bekleniyor.

Yunanistan’daki ırkçı Altın Şafak Partisi Üyesi Yannis Lagos, geçen yıl düzenlenen Avrupa Parlamentosu (AP) Genel Kurulu’nun “Yunan Adalarında İnsani Durum” başlıklı oturumunda bir skandala imza atmıştı.

Irkçı Lagos, “Bir tarafta da Türkiye var, her istediğini yapabiliyor. Ülkemize akın akın göçmen geliyor.İşte bu Türk bayrağı, bununla ne yapılır, yırtıp atılır. Artık buna bir son vermeliyiz.” diyerek Türk bayrağını yırtmış, büyük tepki toplamıştı.

LAGOS’UN DOKUNULMAZLIĞINA SON VERİLDİ

Avrupa Parlamentosu’nda yapılan oylamada, daha önce Türk bayrağını yırtarak provokasyon yapmaya çalışan Lagos’un dokunulmazlığı kaldırıldı.

Parlamentoda dün akşam yapılan ancak sonuçları bugün açıklanan oylamada, 658 milletvekili Lagos’un dokunulmazlığının kaldırılması için oy verdi, 25 milletvekili karşı çıktı.

Lagos’un dokunulmazlığının kaldırılmasını Yunanistan makamları talep etmişti.

TUTUKLAMA EMRİ BEKLENTİSİ

Avrupa Parlamentosu Başkanı David Sassoli’nin oylama sonucuyla ilgili Yunanistan’ı bilgilendireceği ayrıca bir talep gelmesi halinde parlamentonun yetkisi kapsamında bunun da karşılanacağı bildirildi.

Bu aşamadan sonra Yunanistan’ın Lagos hakkında uluslararası tutuklama emri çıkartması bekleniyor. Bu durumda Lagos’un Belçika’da yakalanması halinde tutuklanması, Yunanistan’a dönmek isterse gönderilmesi gerekiyor.

ALTIN ŞAFAK, SUÇ ÖRTÜGÜ OLARAK KABUL EDİLİYOR

Lagos gibi hapis cezası alan bir başka Altın Şafak Üyesi eski Yunanistan Meclisi Üyesi Hritsos Pappas da henüz yakalanamadı. Pappas’ın Balkanlar’da bir ülkede saklandığı iddia ediliyor.

Altın Şafak Partisi, Yunanistan’da mahkeme tarafından “suç örgütü” olarak kabul edilmiş, bu örgütü yönettikleri gerekçesiyle Lagos’un da aralarında bulunduğu bazı parti üyeleri hapis cezalarına çarptırılmıştı.

Avrupa Parlamentosu, Yunan milletvekili Yannis Lagos un dokunulmazlığını kaldırdı #2

YUNANİSTAN’DAN KAÇTI

Lagos, hakkında 13 yıllık hapis cezası verildiği 7 Ekim 2020’de dokunulmazlığını kullanarak Yunanistan’dan kaçarak Brüksel’e gitmişti.

Lagos, Altın Şafak Partisi’nden AP milletvekilliğine seçildikten sonra Altın Şafak’tan istifa ederek “Ulusal Halk Vicdanı” adı altında kendi partisini kurmuştu. 47 yaşındaki Lagos, ırkçı faaliyetleri ve yüz kızartıcı pek çok suç nedeniyle daha önce de tutuklanmış ve cezalar almıştı.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.