Site Rengi

HABER ÖZETİ
Putin’den ateşkes umutlarını tüketecek hamle!.
İspanya’dan sonra Fransa’da da elektrik kaosu patlak verdi!.
PKK’nın İran uzantısı PJAK silah bırakmayacağını açıkladı!.
Suudi Arabistan’da 73 yıldır uygulanan alkol yasakları kalkıyor!.
ABD Başkanı Trump’ın AB tehdidi altın fiyatlarını uçuşa geçirdi…
DEM Parti MHP’yi ziyaret edecek..
Rusya ile Ukrayna arasında 390 kişilik esir takası gerçekleşti..
Kurban Bayramı için resmi tatil gün sayısı açıklandı..
Savcılıktan İmamoğlu’nun afiş ve pankartlarını kaldırma talimatı!.
İBB’ye 4. dalga operasyon!. Özel Kalem ve Koruma Müdürü paketlendi!.
Kahpe İsrail kana doymuyor!. 1 günde 107 Gazzeliyi katletti!.
Sözcü gazetesinin “İsrail ile Ticaret” iftirasına bakanlıktan jet yalanlama!.
Cumhurbaşkanı Erdoğan erken seçim tartışmalarına son noktayı koydu..
İstanbul’da ulaşım kaosu!. Özel Halk Otobüsleri kontak kapattı!.
ABD’de iki İsrail konsolosluk çalışanı öldürüldü!.
Bitcoin 110 bin dolara dayandı…
İBB’nin gölge başkanının hesabından 1,5 milyar TL çıktı!.
Bakanlık koltuğundayken dev ihaleler verdikleri holdinglere yönetici oldular!.
İmamoğlu’nun saklattığı cep telefonu ele geçirildi!.
Ahmet Minguzzi’yi öldüren katilin kullandığı bıçak suç aleti sayılmadı!.
DEM Parti’den Cumhur İttifakı’na “Süreci Hızlandırın” çağrısı..
Suriye’ye uygulanan tüm yaptırımlar kaldırılıyor..
İBB’ye 3. dalga hırsızlık operasyonu..
Ayarları bozulan Özgür Özel hırsızlarını Hz. Yusuf’a benzetmeye başladı!.
CHP’nin İzmir mitingi fos çıktı!.
İmamoğlu’nu zora sokacak bir itiraf daha: Bavullarla Para Alıp Naylon Fatura Kesiyorduk!.
Sokak köpekleri ile kanser hastalarını ziyaret eden AK Partili vekile tepkiler çığ gibi!.
Joe Biden’in prostat kanseri olduğu açıklandı!.
Şampiyon Galatasaray…
PKK’nın fesih kararı sonrası DEM Parti’den ilk İmralı ziyareti..
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

Avrupa Parlamentosu’nun, dokunulmazlığını kaldırdığı Türk Bayrağı yakan Yunan vekil Lagos kaçtı!.

Avrupa Parlamentosu’nun, dokunulmazlığını kaldırdığı Türk Bayrağı yakan Yunan vekil Lagos kaçtı!.
27.04.2021
A+
A-
Türk bayrağını yırtarak provokasyon yapmaya çalışan Lagos için karar belli oldu. Atina’nın, ırkçı vekil hakkında uluslararası tutuklama emri çıkartması bekleniyor.

Yunanistan’daki ırkçı Altın Şafak Partisi Üyesi Yannis Lagos, geçen yıl düzenlenen Avrupa Parlamentosu (AP) Genel Kurulu’nun “Yunan Adalarında İnsani Durum” başlıklı oturumunda bir skandala imza atmıştı.

Irkçı Lagos, “Bir tarafta da Türkiye var, her istediğini yapabiliyor. Ülkemize akın akın göçmen geliyor.İşte bu Türk bayrağı, bununla ne yapılır, yırtıp atılır. Artık buna bir son vermeliyiz.” diyerek Türk bayrağını yırtmış, büyük tepki toplamıştı.

LAGOS’UN DOKUNULMAZLIĞINA SON VERİLDİ

Avrupa Parlamentosu’nda yapılan oylamada, daha önce Türk bayrağını yırtarak provokasyon yapmaya çalışan Lagos’un dokunulmazlığı kaldırıldı.

Parlamentoda dün akşam yapılan ancak sonuçları bugün açıklanan oylamada, 658 milletvekili Lagos’un dokunulmazlığının kaldırılması için oy verdi, 25 milletvekili karşı çıktı.

Lagos’un dokunulmazlığının kaldırılmasını Yunanistan makamları talep etmişti.

TUTUKLAMA EMRİ BEKLENTİSİ

Avrupa Parlamentosu Başkanı David Sassoli’nin oylama sonucuyla ilgili Yunanistan’ı bilgilendireceği ayrıca bir talep gelmesi halinde parlamentonun yetkisi kapsamında bunun da karşılanacağı bildirildi.

Bu aşamadan sonra Yunanistan’ın Lagos hakkında uluslararası tutuklama emri çıkartması bekleniyor. Bu durumda Lagos’un Belçika’da yakalanması halinde tutuklanması, Yunanistan’a dönmek isterse gönderilmesi gerekiyor.

ALTIN ŞAFAK, SUÇ ÖRTÜGÜ OLARAK KABUL EDİLİYOR

Lagos gibi hapis cezası alan bir başka Altın Şafak Üyesi eski Yunanistan Meclisi Üyesi Hritsos Pappas da henüz yakalanamadı. Pappas’ın Balkanlar’da bir ülkede saklandığı iddia ediliyor.

Altın Şafak Partisi, Yunanistan’da mahkeme tarafından “suç örgütü” olarak kabul edilmiş, bu örgütü yönettikleri gerekçesiyle Lagos’un da aralarında bulunduğu bazı parti üyeleri hapis cezalarına çarptırılmıştı.

Avrupa Parlamentosu, Yunan milletvekili Yannis Lagos un dokunulmazlığını kaldırdı #2

YUNANİSTAN’DAN KAÇTI

Lagos, hakkında 13 yıllık hapis cezası verildiği 7 Ekim 2020’de dokunulmazlığını kullanarak Yunanistan’dan kaçarak Brüksel’e gitmişti.

Lagos, Altın Şafak Partisi’nden AP milletvekilliğine seçildikten sonra Altın Şafak’tan istifa ederek “Ulusal Halk Vicdanı” adı altında kendi partisini kurmuştu. 47 yaşındaki Lagos, ırkçı faaliyetleri ve yüz kızartıcı pek çok suç nedeniyle daha önce de tutuklanmış ve cezalar almıştı.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.