Site Rengi

HABER ÖZETİ
15 Temmuz şehitleri için 90 bin Camii de Selâlar okunuyor..
HAKMAR ve TATBAK’ın sahibini FETÖ’ye sadakat sözleri ele verdi!.
CHP 3 rüşvetçi ismi partiden ihrqç ediyor..
Rüşvet ve yolsuzluktan tutuklanan CHP’li başkan sayısı 17’ye yükseldi!.
Mahmut Abbas şerefsizi yine siyonistlerle ağız birliği yaptı!.
Bitcoin 122 bin doları aşarak rekor tazeledi!.
Toprak Razgatlıoğlu rakiplerini resmen maymuna çevirdi!.
Terörsüz Türkiye Komisyonu kuruluyor..
PKK kamplarını ne zaman boşaltacak…
Alçak karikatür nedeni ile Leman’ın yazı işleri müdürü tutuklandı!.
Trump Avrupa Birliği’ne yüzde 30 gümrük vergisi uygulanacağını açıkladı!.
Ahmet Türk’ten kayyum sorusuna bomba cevap!.
Cumhurbaşkanı Erdoğan: AK Parti, MHP ve DEM Parti Olarak Beraber Yürümeye Karar Verdik..
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Devletin de Terörün Bitmemesinde Hataları Oldu!.
Diyarbakır Anneleri’nden Terörsüz Türkiye için tam destek..
ABD’li Biyükelçiden silah bırakan PKK için flaş sözler!.
Erdoğan’ın tarihi konuşmasına saatler kaldı..
Pervin Buldan’dan silah bırakma süreci ile ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan’a teşekkür..
Menzil Tarikati’ndeki miras kavgası büyümeye devam ediyor!.
Yiğit Bulut hayatını kaybetti!.
PKK’nın silah bırakacağı tarihi gün geldi..
Bitcoin’den 112 bin dolarlık yeni rekor…
Şile Belediyesi’ndeki 300 milyonluk rüşvet operasyonunun perde arkası!.
MSB’den şehit olan askerlerle ilgili açıklama…
Silah bırakan PKK’lılar ne olacak…
6 ay içerisinde alınmayan araçlar devlet tarafından satışa çıkarılacak!.
İletişim Başkanı Fahrettin Altun görevden alındı..
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan erken seçim açıklaması…
Türkiye’nin nüfusu 85 milyon 644 bin oldu..
Elon Musk’un küfürbaz yapay zekâsı Grok hakkında erişim engeli kararı!.
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

Avrupa Şampiyonu Derin Toparlak: Hedefim Dünya Şampiyonası’nda altın madalya almak

Paletli Yüzme Büyükler Avrupa Şampiyonası’nda tarihi başarı kazanan Derin Toparlak,

Avrupa Şampiyonu Derin Toparlak: Hedefim Dünya Şampiyonası’nda altın madalya almak
23.07.2019
A+
A-

Paletli Yüzme Büyükler Avrupa Şampiyonası’nda tarihi başarı kazanan Derin Toparlak, “Hedefim Dünya Şampiyonası’nda altın madalya almak” dedi.

Yunanistan'ın Yanya şehrinde yapılan Paletli Yüzme Büyük Avrupa Şampiyonası'nda 1 altın, 1 gümüş madalya alarak, Türkiye'ye organizasyondaki ilk büyükler madalyalarını kazandıran Bakırköy Ata Spor Kulübü sporcusu Derin Toparlak ve antrenörü Canberk Babaoğlu, Demirören Haber Ajansı'na (DHA) özel açıklamalarda bulundu.

Bir sonraki hedefinin gelecek yıl Rusya'da düzenlenecek Dünya Şampiyonası'nda altın madalya kazanmak olduğunu ifade eden Derin Toparlak, "Avrupa Şampiyonası'nda yakalanan başarıların ardından gelecek yıl Rusya'da düzenlenecek Dünya Şampiyonası ve 2021 yılında yapılacak olan Dünya Oyunları'na gitmeyi istiyorum. Tabii ki Dünya Şampiyonası'nda altın madalya almayı hedefliyorum" ifadelerini kullandı.

"AİLELER HER SPORDA EN ÖNEMLİ FAKTÖRLERDEN BİRİ"

Sporda aile desteğinin önemine vurgu yapan Toparlak, "Lise 1'deydim, yüzmeye tamamen hobi amaçlı başladım. Sonra birden bire ben de nasıl olduğunu anlamadım ve kariyer haline dönüştü. Aileler her sporda gerçekten en önemli faktörlerden biri. Eğer aileler çocuklarının daha sağlıklı ve iyi bir geleceği sahip olmasını istiyorlarsa çeşitli spor dallarına yönlendirebilirler. Paletli yüzme ve yüzme de bu sporlardan. Sonuç olarak bütün şampiyonlar aileler tarafından destekleniyor" diye konuştu.

"BAŞLADIĞIM ZAMANDAN BERİ HEDEFİM BUYDU"

Gençler kategorilerinde kazanılan madalyaların kendileri için öncü olduğunu ve daha sonra kendi başarısının geldiğine dikkat çeken Derin Toparlak, "Bu spor zaten ilk başta gençlerle başladı. Genç arkadaşlarımızın son yıllarda aldıkları madalyalarla biz de ilerlemeye başladık. Onlar sayesinde ilk madalyalar alındı, sonra ben büyüklerde de ilk madalyayı aldım. Zaten benim başladığım zamandan beri ilk hedefim buydu. Gerçekten çok güzel bir duygu, biz yıllardır dünya şampiyonlarıyla yarışıyoruz, hep onları geçmeyi hedefliyorduk ve sonunda bu gerçekleşti" şeklinde konuştu.

"YARIŞ SABAHI HASTA BİR ŞEKİLDE UYANDIM"

Şampiyonanın Gümüş madalya aldığı 1500 Metre Su Üstü yarışının yapılacağı gün hasta bir şekilde uyandığını söyleyen genç yüzücü, "Sabah çok erken bir saatte hasta bir şekilde uyandım. Kimsenin morali bozulmasın diye bunu herkese de söyleyemedim. Ancak dışardan da belli oluyordu. Sabah havuza gittik, neyseki yarış yoktu, sadece ısınmak için havuza girdim. Ondan sonra öğlen yemeği yedik ve ben kendimi dinlenmeye verdim. Yarış seansı geldiğinde havuza gittik yine çok iyi durumda değildim ama yapacağımız bir şey yoktu, moralimizi yüksek tutmalıydık. Çünkü yarışın her türlü yüzülmesi gerekiyordu. Daha sonra ısınmaya girdim, dışarıda kötü hissetmeme rağmen ısınmada kendimi çok kötü hissetmiyordum, yüzüşümde de herhangi bir sıkıntı yoktu. Yarış için giyindik, hazırlandık. Yarış öncesi de ayakta kalmaya çalışıyordum. Aslında bu durum heyecanımın azalmasına da yardımcı oldu. Canberk ağabeyin desteği de çok önemliydi, sağ olsun" dedi.

BABAOĞLU: EN BAŞTA HEDEFİMİZİ KOYDUK VE BU HEDEFE İNANDIK

Derin Toparlak'ın antrenörü Canberk Babaoğlu ise Yunanistan'daki Avrupa Şampiyonası öncesinde zorlu bir hazırlık sürecinden geçtiklerini ifade ederek, "Bizim sürecimiz zor bir süreçti ama biz en başta hedefimizi koyduk ve bu hedefe inandık. Bu yolda yapmamız gereken her şeyi yaptığımızı aldığımız madalya bize gösterdi. Tabii sadece hazırlanma süreci değil, Yunanistan'da olan Avrupa Şampiyonasında oradaki durumumuz bizim için en önemlisiydi. Yüzdünüz yüzdünüz, daha sonra sonunu en iyi şekilde yerine getirmek istiyorsunuz. O süreçte de stresi biraz daha hissettik. O kadar madalya kazanmış sporcu arasından hiç madalyamız yokken bir yarışa girdik ve rakiplerimiz bu kadar yukarıda olmasına rağmen biz inandığımız şey için sonuna kadar savaşımızı verdik. Kendimizi çok iyi hazırlandık, güzel bir stratejimiz vardı. Derin'in de dediği gibi yarış öncesi büyük bir sıkıntı yaşadı ancak madalya almayı başardı be bu da onun hedefine ne kadar inandığını gösteriyor" ifadelerini kullandı.

"ÜLKEMİZ İÇİN EN İYİSİNİ YAPMAK İSTİYORUZ"

Katıldıkları her yarışta hedeflerinin birincilik ve Türkiye'yi en iyi şekilde temsil etmek olduğunu vurgulayan Babaoğlu, "Biz girdiğimiz her yarışa en iyisi için gidiyoruz çünkü ülkemiz için en iyisini yapmak ve birinci olmak istiyoruz. Ancak bizi de fiziksel anlamda ister istemez alta çeken durumlar olsa da motivasyonumuz çok yüksekti. Bu bize engel olmadı ve yine oraya çıkarken en iyisini almak için çıktık. Aldığımız madalya, Büyükler Şampiyonası'nda alınmış ilk madalyaydı ve amacımız rakiplerimizle iyi bir şekilde mücadele etmek oldu. Belki birinci olabilirdik ama aldığımız madalya ve sonuç bizim için gurur verici" şeklinde konuştu.

"RUSYA'DAKİ YARIŞLAR BİRAZ DAHA SERT GEÇİYOR"

2020'de Rusya'da yapılacak olan Dünya Şampiyonası'ndaki hedefleri hakkında da konuşan Babaoğlu, "Bundan sonra Dünya Şampiyonası var ona daha iyi hazırlanacağız. Aldığımız madalyalar bizim için yeterli değil. Girdiğimiz her yarışta hedefimiz birincilik olacak. Bizi daha sert bir süreç bekliyor. İnşallah oradan da güzel sonuçlarla döneceğiz. Rusya'daki yarışlar biraz daha sert geçiyor. Ruslar biraz daha iyi hazırlanıyor. Bu sporda ekol ülkelerden biriler. Ancak bizim Yunanistan'da geride bıraktığımız ve 3'üncü olan sporcu da Rus'tu. Onun da beklemediği durumlar olmuştu ve beklemedikleri bir sonuç almışlardı. Onlar da şampiyonaya iyi hazırlanacak ama biz kimseye göre değil sadece hedefimize göre yola çıkacağız. Başarılı olursak da inşallah bu sayede olacak diye inanıyorum" diye konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.