Avrupalılar, sahada verdikleri maddi desteği, kendi kıtalarında ise örgüte siyasi meşrutiyet alanı açmaya çalışarak veriyor.
Bunun son örneği Norveç’te yaşandı.
PKK’LILAR NORVEÇ PARLAMENTOSU’NDA
TRT’nin haberine göre, PKK’nın Avrupa yapılanmasında görevli Seher Aydar ve Mani Hüseyni adlı iki terörist, Norveç Meclisi’ne girdi.
İki PKK’lının, örgütün aktif isimleri arasında olduğu, bu isimlerin sözde sivil toplum faaliyetleri adı altında örgüte hizmet ettikleri biliniyor.

ÖRGÜTE FİNANSMAN SAĞLAYAN TERÖRİST
Aydar, örgütün Norveç’teki kilit isimlerinden.
Oslo’da örgütün “dayanışma merkezi” adı altında kurduğu yapılanmanın başında bulunuyor.
Dahası, ülkedeki örgüt bağlantılı çoğu oluşumda Seher Aydar ismi geçiyor.
32 yaşındaki Aydar, sözde sivil toplum oluşumları üzerinden terör örgütüne finansman sağlıyor. Hatta, örgütün medya yüzlerinin başında geliyor. Aydar, ülkedeki siyasi partilerden Kızıl Parti’nin de gençlik kolları başkanı.

KAMIŞLI DOĞUMLU
33 yaşındaki Mani Hüseyni, Suriye’nin kuzeyinde bulunan Kamışlı doğumlu.
Norveç’ten önce ailesi ile İsveç’te yaşayan Hüseyni, İşçi Partisi’nden parlamentoya girdi. Mani Hüseyni, örgüt toplantılarına sıkça katılan bir isim olarak biliniyor.

