Site Rengi

HABER ÖZETİ
Ekrem İmaoğlu ile Enver Aysever cezaevinde birbirlerine girdi!.
İhraç edilen CHP’li delegeden skandal Gülşah Durbay paylaşımı!.
Trump’a Çin şok uyarı: ÇİN İLE SAVAŞA GİRERSEK KAYBEDERİZ!.
CHP’li Başkan Gülşah Durbay hayatını kaybetti!.
Suriyelilerin dönüşünü hızlandıracak 3 aşamalı plan başladı!.
Kaçarak yurt dışına giden doktorlar tıpış tıpış geri dönmeye başladı!.
Türk baba ve oğlu Monaco prensesinin oğlunu tekme tokat dövdü..
Bakan Fidan’dan PKK’nın uzantısı SDG’ye son çağrı!.
Cumhurbaşkanı Erdoğan Putin’i Türkiye’ye davet etti..
CHP’li Ahmet Özder’den Devlet Bahçeli’ye sürpriz ziyaret!.
Mehmet Akif Ersoy ifşa olunca Esenler Belediyesi panik oldu!.
Güllü’nün kızı tutuklandı!.
Güllü cinayetinde skandal itiraf geldi!.
ABD Epstein’in albümünden Trump’ın da yer aldığı yeni fotoğrafları konuşuyor!.
İBB davasında ilk duruşma tarihi belli oldu..
Mehmet Akif Ersoy cezaevinden açıklama yaptı..
2026’da emlak vergisi 3 katına çıkıyor..
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Uluslararası toplumun Filistin’e borcunu ödeme vakti gelmiştir..
Trump Gazze Barış Gücü’nün başına ABD’li generali atayacak..
İSPARK’a yüzde 62 zam!.
Putin’den Trump’ı küplere bindirecek Venezuela açıklaması!.
Sağcılığın ahlaksızlık olduğunu savunan Ahlaksız Enver tutuklandı!.
Merkez Bankası faizi %38’e indirdi..
Orta Doğu’dan umudunu kesen ABD Latin Amerika kaynaklarına göz dikti!.
TBMM’de iğrenç taciz skandalı!.
Eski spikerden Mehmet Akif Ersoy hakkında skandal iddialar: BU SAPIK HERİFİN TACİZLERİ YÜZÜNDEN KITA DEĞİŞTİRDİM!.
Güllü’yü kızının aşağı attığı TÜBİTAK raporu ile ortaya çıktı!.
Mehmet Akif Ersoy hakkında ağzıları açık bırakan fuhuş çetesi ve uyuşturucu iddiaları!.
Gazeteci Mehmet Akif Ersoy tutuklanma talebi ile mahkemeye sevk edildi!.
FED faiz kararını açıkladı..
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

Avrupa’da bu kış çetin geçecek! Bin metreküp doğalgaz fiyatı 4 bin dolara yükselebilir!.

Avrupa’da bu kış çetin geçecek! Bin metreküp doğalgaz fiyatı 4 bin dolara yükselebilir!.
31.08.2022
A+
A-
Gazprom’un Başkanı Aleksey Miller, Avrupa’da şu sıralarda 3 bin dolar seviyelerinde seyreden bin metreküp doğalgaz fiyatının Sonbahar ve kış döneminin zirvesinde 4 bin dolara ulaşabileceğini söyledi.
Ukrayna-Rusya savaşının ardından başlayan enerji krizi en çok Avrupa’yı vurdu.

Daha şimdiden kendini hisettiren krizin kış aylarında zirve yapması bekleniyor.

AA’nın haberine göre Rus enerji şirketi Gazprom’dan yapılan yazılı açıklamada, Başkanı Aleksey Miller’ın konuya ilişkin açıklamalarına yer verildi.

“Düşük arza rağmen gelirler artıyor”

Gazprom’un bu yıl itibarıyla 288,1 milyar metreküp doğalgaz ürettiğini anlatan Miller, “Bunun 154,7 milyar metreküpü iç pazara temin edilirken, 82,2 milyar metreküpü Bağımsız Devletler Topluluğu dışı ülkelere sevk edildi.” dedi.

Dış pazara yönelik ihracatın düştüğünü vurgulayan Miller, “Dış pazarlara yönelik gaz arzındaki düşüşe rağmen, hesaplamalarımız, Gazprom’un mali sonuçlarının, 2022 gelirimizin 2021’den önemli ölçüde daha yüksek olacağını gösteriyor.” ifadesini kullandı.

Miller, doğal gaz pazarlarında önemli değişikliklerin yaşandığına işaret ederek, “Daha önceden de söylediğimiz gibi, bunun nedenleri, Batılı düzenleyicilerin hatalı kararları ve yaptırım politikalarıdır.” dedi.

“Bin metreküp doğalgaz 4 bin dolar olabilir”

Avrupa’daki doğal gaz fiyatlarında bir “ralli” yaşandığını belirten Miller, “Doğalgaz fiyatı düzenli bir şekilde bin metreküpte 3000 dolar bandının üzerinde seyrediyor. Sonbahar ve kış döneminin zirvesinde (Avrupa) doğalgaz fiyatları bin metreküpte 4000 doları aşabilir.” değerlendirmesinde bulundu.

Miller, Asya’nın da sıvılaştırılmış doğalgaz (LNG) temini konusunda Avrupa ile rekabet içerisinde olduğuna dikkati çekerek, Asya’da mevsimsel etkilerin de fiyatlarda baskı yarattığını söyledi.

“Avrupalılar odun stoklamaya karar verdi”

Avrupa’nın iklim konusundaki gündeminin de rafa kalktığını ifade eden Miller, “Avrupa’da kömür ve benzin tüketiminin ne kadar keskin bir şekilde arttığını görebiliyoruz. Daha da ilginç olanı, yakacak odun talebindeki artıştır. Herkes yakacak odun stoklamaya karar verdi. Kimse çevre gündemini düşünmüyor. Herkes önümüzdeki kışı nasıl geçireceğini düşünüyor.” ifadelerini kullandı.

Miller, Rusya’nın Çin’e yönelik doğalgaz sevkiyatlarının da yılın 8 ayında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 60 arttığını sözlerine ekledi.

Avrupa da bin metreküp doğalgaz fiyatı 4 bin dolara yükselebilir #1
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.