Site Rengi

HABER ÖZETİ
PKK Tamam da Peki CHP Silah Bırakacak mı!.
Kahpe İsrail Suriye topraklarını sessiz işgâl etmeye devam ediyor!.
Af geliyor..
ABB’deki konser vurgununa Bakanlıktan soruşturma izni..
Öğrencilerini istismar eden azılı sapığa verilen indirim aileleri isyan ettirdi!.
Yasa dışı bahis operasyonunda 4’ü hakem 32 kişi tutuklandı!.
Netenyahu Türkiye ile anlaşmak istediğini açıkladı..
İmralı’ya gidecek isimler belli oldu..
MHP Lideri Bahçeli’den Özel’e tokat gibi yanıt: Silivri’ye giden İmralı’ya da gider!.
İmralı’ya gidecek isimler belli oldu..
Kripto paralar 1 ay da 1,2 trilyon dolar eridi!.
Balıklı Rum Hastanesi’nde 112 milyonluk sahte reçete skandalı!.
Sedat Peker’den Rojin Kabaiş cinayeti ile ilgili delil getirene 25 milyon ödül..
Genel Sağlık Sigortası primine yüzde yüz zam!.
Selahattin Demirtaş Bülent Arınç’ın kendisi hakkındaki açıklamalarını mektubuyla yalanladı!.
CHP’li Başkan Adnan Menderes’i diriltip yeniden asmak istiyormuş!.
CHP’li vekillerin pazar yerlerine nasıl çöktükleri deşifre oldu!.
İki askerin susuzluktan şehit olduğu skandal ile ilgili 4 kişi ordudan atıldı!.
Türkiye’nin Batum Başkonsolosluğu kumarhanede görüntülendi!.
Trump, Epstein dosyalarının açıklanmasını öngören yasa tasarısını imzaladı..
A Millilerimizin Play-Off’taki rakibi bugün belli oluyor..
İstanbul’daki tüm işletmelere ses ve görüntü kaydeden kamera sistemi zorunluluğu geliyor..
İki belediye başkanı AK Parti’ye katıldı!.
CHP’li Deniz Yavuzyılmaz’ın yalanı eline yüzüne bulaştı!.
Mazota kazık gibi zam!. Litresi 60 lirayı aşacak!.
Devlet her zaman ki gibi iş işten geçince tedbirleri sıralamaya başladı!.
Ülke de asayişi Sedat peker sağlıyor..
Trump Erdoğan’ın isteği ile Suriye’ye yaptırımları kaldırdı!.
İspanya Türkiye karşısında ölüp ölüp dirildi!.
Bitcoin 90 bin doların altına düştü!.
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

Ayasofya gerçeği! Ortaya çıkan tarihi belgeler sahtekârlık olduğunu ortaya koyuyor!.

Ayasofya gerçeği! Ortaya çıkan tarihi belgeler sahtekârlık olduğunu ortaya koyuyor!.
21.06.2020
A+
A-

Danıştay’ın 2 Temmuz’da vereceği Ayasofya kararına günler kala Türk Tarih Kurumu eski Başkanı Yusuf Halaçoğlu’ndan çarpıcı açıklamalar geldi. Ayasofya’yı müzeye çeviren kararnamedeki imzanın Atatürk’e ait olmadığını, kararın Resmi Gazete’de yayınlanmadığını, 1948’de ilk kararname ile çelişen başka bir kararnamenin ortaya çıktığını anlatan Halaçoğlu, Fatih’in vakfiyesini inkâra kadar işin ileri götürüldüğünü belirterek, “Belgeler ortada bir sahtekârlık olduğunu ortaya koyuyor” dedi.

Danıştay’ın 2 Temmuz’da vereceği Ayasofya kararına günler kala Türk Tarih Kurumu eski Başkanı Yusuf Halaçoğlu’ndan çarpıcı açıklamalar geldi.

Yeni Şafak’a konuşan Halaçoğlu, Ayasofya’nın sahte belge ve imza ile camiden müzeye çevrildiğini söyledi. Halaçoğlu, Ayasofya’yı müzeye çeviren kararnamedeki imzanın Atatürk’e ait olmadığını, Resmi Gazete’de yayınlanmadığını, 1948 yılında ilk kararname ile çelişen başka bir kararname ortaya çıktığını aktardı. İşte Halaçoğlu’nun açıklamalarından satır başları:

İLK KARŞI ÇIKAN ALMAN PROFESÖR

1931 yılında ABD’li Thomas Whittemore Türkiye’ye gelerek, Ayasofya’da bulunan mozaiklerin çıkarılması için izin istedi. 1932 yılında Milli Eğitim Bakanı Abidin Özmen tarafından 9 kişilik bir komisyon kuruldu. İstanbul Müzeler Müdürü Aziz Ogan, Tahsin Öz, Osman Ferit Bey bir de Alman Profesör Erkhard Ungar vardı. Bunlar bir rapor hazırladılar. Raporda şu tavsiyelerde bulundular. Caminin müze haline getirilmesi için Thomas’ın çalışmaları bitirilmelidir. Dış kısımlar, kapı pencereler tamir edilmelidir dediler. Son cemaat mahallinin teşhir edilecek hale getirilmesini istediler. Bakın son cemaat mahalli diye vurguluyorlar. Camiye bitişik kimsesizler yurdunun yıkılmasını istediler. Aslında bu Fatih’in kurduğu medrese idi. Avlu tanzim edilerek açık müze yapılmalıdır. Caminin ibadet kısmı ileride tekrar ibadete kapatılarak müze haline getirilmelidir diyorlar. Son maddeye Alman Profesör Ungar karşı çıkıyor ve “Hayır cami olmalı kalmalıdır” diyor.

ATATÜRK DE TEPKİ GÖSTERDİ

Caminin kapatılması talebini Abidin Özmen’e soruyorlar. “Haddini aşmış bunlar. Biz hem müze hem ibadethane olmasını arzu ediyoruz” diyor. Dönemin İçişleri Bakanı Şükrü Kaya da rapordaki “Ayasofya tümüyle müze yapılmalı” ifadesine Mustafa Kemal’in tepki gösterdiğini ifade ediyor. “Ona sorduğumuzda olamaz böyle bir şey. Bizim hedefimiz böyle bir şey değil” diyor. Atatürk’ün 1935 yılında müzeyi gezdiğini söylüyorlar. Caminin içi değil avlu kısmı müze olarak açılıyor, Atatürk orayı geziyor. Hiçbir haberde binanın içini gezdi demiyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.