Site Rengi

HABER ÖZETİ
Süresiz Nafaka zulmünün iptali Anayasa Mahkemesi’ne taşındı!.
Belâsını arayan Kahpe İsrail şimdi de Şam’a saldırıyor!.
CHP arka fonlarda kullandığı Atatürk fotoğraflarını kaldırmaya başladı!.
Tarihin en büyük yolsuzluk operasyonunda son durum!.
Silah bırakan PKK’dan ilk pazarlık şartı: ÖCALAN SERBEST KALACAK!.
15 Temmuz şehitleri için 90 bin Camii de Selâlar okunuyor..
HAKMAR ve TATBAK’ın sahibini FETÖ’ye sadakat sözleri ele verdi!.
CHP 3 rüşvetçi ismi partiden ihrqç ediyor..
Rüşvet ve yolsuzluktan tutuklanan CHP’li başkan sayısı 17’ye yükseldi!.
Mahmut Abbas şerefsizi yine siyonistlerle ağız birliği yaptı!.
Bitcoin 122 bin doları aşarak rekor tazeledi!.
Toprak Razgatlıoğlu rakiplerini resmen maymuna çevirdi!.
Terörsüz Türkiye Komisyonu kuruluyor..
PKK kamplarını ne zaman boşaltacak…
Alçak karikatür nedeni ile Leman’ın yazı işleri müdürü tutuklandı!.
Trump Avrupa Birliği’ne yüzde 30 gümrük vergisi uygulanacağını açıkladı!.
Ahmet Türk’ten kayyum sorusuna bomba cevap!.
Cumhurbaşkanı Erdoğan: AK Parti, MHP ve DEM Parti Olarak Beraber Yürümeye Karar Verdik..
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Devletin de Terörün Bitmemesinde Hataları Oldu!.
Diyarbakır Anneleri’nden Terörsüz Türkiye için tam destek..
ABD’li Biyükelçiden silah bırakan PKK için flaş sözler!.
Erdoğan’ın tarihi konuşmasına saatler kaldı..
Pervin Buldan’dan silah bırakma süreci ile ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan’a teşekkür..
Menzil Tarikati’ndeki miras kavgası büyümeye devam ediyor!.
Yiğit Bulut hayatını kaybetti!.
PKK’nın silah bırakacağı tarihi gün geldi..
Bitcoin’den 112 bin dolarlık yeni rekor…
Şile Belediyesi’ndeki 300 milyonluk rüşvet operasyonunun perde arkası!.
MSB’den şehit olan askerlerle ilgili açıklama…
Silah bırakan PKK’lılar ne olacak…
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

Ayasofya’da namaz kılmak için Türkiye’ye bilet almaya başladılar!.

Ayasofya’da namaz kılmak için Türkiye’ye bilet almaya başladılar!.
14.07.2020
A+
A-

Ayasofya’nın yeniden ibadete açılması kararı, Türkiye’de olduğu kadar diğer ülkelerdeki Müslümanlar arasında da heyecan uyandırdı. Ayasofya Camisi’nde namaz kılmak için İngiltere’den Türkiye’ye gelen Badr Manir, ‘İngiltere’de yaşıyorum. İbadete açılacağı haberini duyar duymaz Ayasofya’da namaz kılmak için Türkiye’ye bilet aldım’ dedi.

Farklı ülkelerde yaşayan Müslümanlar da Danıştay kararı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla yeniden ibadete açılan Ayasofya Camisi’nde namaz kılmak için sabırsızlanıyor.

Ayasofya’nın yeniden ibadete açılması kararı, Türkiye’de olduğu kadar diğer ülkelerdeki Müslümanlar arasında da heyecan uyandırdı.

İngiltere’de yaşayan Badr Manir, Ayasofya Camisi’nde namaz kılmak için İngiltere’den Türkiye’ye geldi.

AA muhabirine, Ayasofya’nın yeniden ibadete açılmasından duyduğu memnuniyeti dile getiren, Manir, şöyle konuştu:

“İngiltere’de yaşıyorum. İbadete açılacağı haberini duyar duymaz Ayasofya’da namaz kılmak için Türkiye’ye bilet aldım. Fakat 24’ünde açılacakmış. Ayrıca içerideki mimari yapı da korunacakmış. Böylece iki amaç için de uygun bir şekilde ziyaret edilebilir. İnsanlar gelip içeriyi ziyaret edebilirler, Müslümanlar da gelip namaz kılabilirler.”

Manir, tekrar İngiltere’ye döneceğini ancak 24 Temmuz’da yeniden Türkiye’ye geleceğini ifade ederek, Ayasofya’da namaz kılmak için sabırsızlandığını vurguladı.

Afganistanlı Habibullah Ali Kuzey ise Ayasofya’nın ibadete açılması kararından büyük bir mutluluk duyduğunu ifade ederek, “Biz çok mutluyuz çünkü Ayasofya’da tekrar ibadet edilebilecek. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a çok teşekkür ediyoruz. Ayasofya’nın içeriside namaz kılmayı çok istiyorum.” diye konuştu.

Çocukları ve annesiyle Türkiye’ye ziyarete gelen Ürdünlü Alhurani ailesi de gün boyu Tarihi Yarımadayı gezerek Ayasofya önünde hatıra fotoğrafı çektirdi.

Anne Wiam Alhurani, “Ayasofya’nın yeniden ibadete açılacak olması bizler için gerçekten memnuniyet verici, büyük bir mutluluk.” dedi.

Alhurani’nin 7 yaşındaki ikiz çocuklarından Beşir ve Muhammed Alhurani ise Türkçe konuşabildiklerini belirterek, “Ayasofya bence çok güzel bir cami oldu. Artık burada namaz kılacağız, ibadet edeceğiz. Müslümanız ve burası her zaman bizim için çok önemli. Açılınca Ayasofya’nın içerisinde de namaz kılacağız.” ifadesini kullandı.

Endonezya’dan Türkiye’ye okumak için gelen Harnanda Agung da Ayasofya’nın ibadete açılmasından dolayı duyduğu heyecanı anlattı.

Agung, “Ayasofya tekrar ibadete açıldığı için çok mutluyum çünkü ben bir Müslümanım ve içeride namaz kılmak istiyorum. Bu sebeple buraya geldim. İnşallah açılınca içeride de namaz kılacağım.” şeklinde konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.