Site Rengi

HABER ÖZETİ
CHP’li Başkan Dalaman Belediyesi’ni aile çiftliğine döndürdü!.
İmamoğlu’nun sahte diplomasından sonra yüksek lisansıda iptal edildi!.
DEM Parti’de Terörsüz Türkiye rahatsızlığı!.
Ekrem’in müdürü İBB’yi nasıl soyup soğana çevirdiklerini tek tek anlattı!.
Gıda satış ve tüketim yerlerinde karekod dönemi başlıyor..
Yine İbrahim Tatlıses‘in kızı, yine görgüsüzlük, yine polise hakaret!.
CHP Lideri Özel’den Hakan Fidan’a haddi aşan küstah sözler!.
Devletin yanlış uygulaması yine piyasaları allak bullak etti!.
MHRS’de yeni dönem resmen başladı..
İki askerin susuzluktan şehit olmasına tepkiler çığ gibi büyüyor!.
Endonezya’ya 48 adet Kaan Savaş uçağı satışı için imzalar atıldı..
Covid-19 aşısı ile insanları kandırdıklarını itiraf ettiler!.
PKK’lıların tahliyeleri kısmen başladı!.
Şehit olan 2 askerle ilgili MSB’den açıklama!.
Adam öldüren Kerem Kınık’ın kızı davacıları birer birer satın almaya devam ediyor!.
Her fırsatta Türkiye’yi karıştıran kahpe İngilizler sonunda pes etti!.
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Ahmet Minguzzi talimatı!.
Kahpe İsrail’den Fransa’ya küstah tehdit!. Filistin’i Devlet Olarak Tanırsan Sokaklarını Karıştırırız!.
Fransa Filistin’i resmen devlet olarak tanıyacağını açıkladı..
10 soruda “Gayrimenkul Sertifikası” ile borsadan ev alma süreci…
Merkez Bankası aylar sonra faiz indirimine gitti..
Teröristlerden boşalan mağaralar beton dökülerek kapatılacak!.
Kaşıkla verdiğini kepçeyle alan devletten ilginç zam açıklaması!.
Gözler Merkez Bankası’nın açıklayacağı faiz kararında..
Eskişehir’deki orman yangınında 10 işçi şehit oldu!.
Türkiye’nin Eurofighter anlaşması İsrail ve Yunanistan’a soğuk duş aldırdı!.
40 derece ile İstanbul en sıcak günü yaşıyor!.
Başkan Trump’dan eski Başkan Obama’ya “Vatan Haini” göndermesi!.
Muharrem İnce’nin Memleket Partisi resmen kapatıldı..
Bakan Fidan’dan Kahpe İsrail’e açık uyarı!. Suriye’den Uzak Dur, Müdahale Ederiz!.
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

AYM’nin Demirtaş kararına Bahçeli’den tepki! “Terörist Demirtaş’la ilgili hak ihlali kararı vicdanları sızlatmıştır!.”

AYM’nin Demirtaş kararına Bahçeli’den tepki! “Terörist Demirtaş’la ilgili hak ihlali kararı vicdanları sızlatmıştır!.”
23.06.2020
A+
A-

MHP Genel Başkanı Bahçeli, AYM’nin Demirtaş hakkında verdiği karara ilişkin, “Terörist Demirtaş ile ilgili hak ihlali kararı verilmesi, üstelik Türk devletinin tazminat ödemesine hükmedilmesi vicdanları sızlatmıştır.” değerlendirmesinde bulundu.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda güncel konulara ilişkin açıklamalarda bulundu.

Merhum Prof. Dr. Erol Güngör’ün “Adalet, bir hakkın haklısına teslimidir.” sözlerine atıfta bulunan Bahçeli, şunları kaydetti:

“Asırlar içinde halkalar halinde birbirine eklemlenen Türk devlet geleneğinin en mühim, en müessir vasfı adalettir. Büyük devlet ve fikir büyüklerimiz tarafından kaleme alınan siyasetnameler, layihalar, risaleler ve ciltler dolusu eserler adaletin ve adil yönetimin ikamesi ve inkarı olmayacak özelliğine vurgu yapmıştır. Adalet insan onurunun, devlet umurunun ayrılmaz parçasıdır.”

15 TEMMUZ DARBE GİRİŞİMİ

Bahçeli, Türkiye’nin 15 Temmuz’da dar kadrolu ve asker kisvesine bürünen hain FETÖ tarafından işgal edilmek istendiğini hatırlatarak şöyle devam etti:

“O meşum ve melun gece ilk günkü etkisini milli vicdanda hala korumaktadır. Darbeci teröristler tarafsız ve objektif Türk mahkemeleri önünde hesap vermişlerdir. Zaman ve süreç içinde FETÖ ile ilişki ve irtibat içinde olan bazı isimler kimi zaman CHP kimi zaman da farklı çevreler tarafından sahiplenilmiş ve desteklenmişlerdir. Hüviyetlerini milletimizin açıkça bildiği bu şahıslar ‘hakkı yenmiş mağdurlar’ olarak gösterilmişlerdir.”

SELAHATTİN DEMİRTAŞ İLE İLGİLİ MAHKEME KARARI

Anayasa Mahkemesinin eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş hakkında verdiği karara ilişkin, “En son, terörist (Selahattin) Demirtaş ile ilgili hak ihlali kararı verilmesi, üstelik Türk devletinin 50 bin lira tazminat ödemesine hükmedilmesi haklı olarak vicdanları sızlatmıştır.” ifadelerini kullanan Bahçeli, “Adalet suçu aklamak, suçluyu temize çıkarmak değil, hak ve hukuk neyi öngörüyorsa aynen yapmaktır.” değerlendirmesinde bulundu.

Bugün aynı zamanda ülkücü şehit Mustafa Türköne’nin şehadetinin 41’inci yıl dönümü olduğunu anımsatan Devlet Bahçeli, şöyle devam etti:

“23 Haziran 1979’da 21 yaşındayken şehit düşmüştü. Ağabeyi Mümtaz’er Türköne ise cezaevindedir. Mümtaz’er Türköne’yi öğrencilik yıllarından itibaren tanırım. Aleyhe de pek çok yazısı ve beyanatı olmuştur. Ülkücü şehidimizin ağabeyi olan ve geçmişte davamıza emek vermiş Mümtaz’er Türköne’nin gerçekten suçlu olup olmadığına karar verecek yegane merci Türk adaletidir.

Adil ve hakkaniyetli yargılamayla Mümtaz’er Türköne’nin üzerine atılı isnatların netleşmesi de mümkün olacaktır. Dileğim bir haksızlık varsa bunun acilen düzeltilmesidir. Osman Kavala’nın, Altan kardeşlerin, Nazlı Ilıcak’ın ve daha pek çok sorunlu kişinin masum gösterilmeye çalışıldığı bir yerde şehit ağabeyi Mümtaz’er Türköne’nin davası tekraren ve titizlikle değerlendirilmelidir.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.