Site Rengi

HABER ÖZETİ
Gazze’de can kayıpları 72 bini geçti..
Trump küresel vergi oranını yüzde 10’dan yüzde 15’e çıkardığını açıkladı..
Metrobüsü birbirine katıp “Savcıyım” yalanıyla tehditler savuran köpekperest gözaltına alındı!.
Mazota 2,40 TL zam!. Çok şükür litresi 60 lirayı geçti..
Almanya, Fransa ve İsveç’ten “İran’ı Terk Edin” uyarısı!.
Ronaldo takım arkadaşları ile birlikte oruç tuttu!.
Trump İran’a saldırma girişiminin halâ gündeminde olduğunu açıkladı..
İran’dan BM’ye mektup: Saldırı durumunda meşru müdafaa hakkımızı kullanacağız..
Laik Atak geçiren ADD’den Bakan Tekin hakkında suç duyurusu..
DEM Parti ortak rapor sonrası taleplerini sıraladı..
ABD Başkanı Trump İran’a 10 gün süre verdiklerini açıkladı..
Bakan Fidan Türkiye’nün Gazze’ye asker göndermeye hazır olduğunu açıkladı..
5 ilin vali atamaları Resmi Gazete’de..
Fenerbahçe, Nottingham Forest’a 3-0 mağlup oldu..
Milletin dini inançlarına küfür edip yakalanınca “Sarhoştum” diyen alçak tutuklandı!.
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na Fatih Dönmez atandı..
Suç çetesine köstebeklik yapan polisler gözaltında..
İngiltere eski Prensi Andrew, Epstein dosyasından gözaltına alındı..
ABD Orta Doğu’yu kana bulamaya hazırlanıyor!.
Bakan Tekin Ramazan etkinliklerini hedef alanları topa tuttu..
Terörsüz Türkiye komisyonu raporunu tamamladı..
İngiliz Kraliyet ailesinde Epstein depremi!.
Eski İsrail başbakanından Erdoğan itirafı: ÇOK TEHLİKELİ BİR LİDER!.
Galatasaray Juventus’u sahaya gömdü..
Okullardaki Ramazan etkinlikleri yine birilerine laik ataklar geçirtti!.
Hangi ülke de kaç saat oruç tutulacak…
İran ABD ile müzakerelerde anlaştığını duyurdu..
İ*beniliği yayıp özendirene hapis cezası geliyor..
İçişleri Bakanı Çiftçi, 1 milyon 236 bin Suriyelinin geri döndüğünü açıkladı..
Devlet Bahçeli’den CHP’ye: İstanbul’da tezgahınız bozuldu öfkeniz buna mı..
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

Bakan Soylu: İBB’de Terör Örgütleri ile Bağlantılı 455 kişi var!. Başkan İmamoğlu: Ne Duruyorsun, Gel Tutukla O Zaman!.

Bakan Soylu: İBB’de Terör Örgütleri ile Bağlantılı 455 kişi var!. Başkan İmamoğlu: Ne Duruyorsun, Gel Tutukla O Zaman!.
11.12.2021
A+
A-

Bakan Soylu, İBB’ye alınan personellerden 455 ‘inin terör örgütleriyle bağlantılı olduğunu söylemişti. Ekrem İmamoğlu, Soylu’ya sert ifadelerle yanıt verdi!.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu dün TBMM’deki bütçe görüşmeleri sırasında İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne yapılan personel alımları ile ilgili açıklamalarda bulunmuştu.

İBB’ye yaklaşık 33 bin kişi alındığını belirten Soylu, “Bu 33 bin kişiden 12 bin kişiye ancak bakıldı. 455 tanesinin PKK ve KCK kaydı var. 80’inin DHKPC, 20’sinin MLKP, 2’sinin MKP kaydı var ve diğerlerinin kayıtlarını da gönderebilirim” demişti.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’ndan bugün İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya yanıt geldi.

İmamoğlu, “Bakan, ‘İBB’de 557 tane terör örgütü üyesi var’ dedi, bekledim ki gelip alsınlar diye. Ama kimse gelmedi. Ben buradan çağrı yapıyorum, bağımsız sağlık kuruluşları gelsinler psikolojisi bozulmuş Sayın Bakanla ilgili analiz yapsınlar” dedi.

İmamoğlu, “Ne yazık ki hafta başından beri Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde Türkiye’nin bütçesi konuşulacağına, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin bütçesi ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin konuları konuşulur oldu” dedi.

“Evet borçlanıyoruz” diyen İmamoğlu, “Çünkü İstanbul Büyükşehir Belediyesi 10 metro yapıyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi yönetimi değişir değişmez, tek bir devlet bankası ve İller Bankası’ndan tek bir kuruş dahi kredi kullandırılmayan bir kuruluş. Zira bu akıl kötü bir akıldır. Kasım ayın bütçesini sundum ve üzerinden 15 gün geçti. 15 gün içinde kur farkının getirdiği fark 5 milyarın üzerinde. Bunlar konuşulacağına ne yazık ki 10 metro yapan İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne, Ekrem İmamoğlu’na laf atmayı tercih ediyorlar. Türkiye’nin bu bütçesinde başlarını öne eğip utanç duyacaklarına İstanbul’a laf atmayı kendilerine vazife kılıyorlar. Ama onlar konuşsun. Biz iş üretmeye devam edeceğiz” dedi.

‘BEKLEDİM Kİ HERHALDE GELİP TUTUKLAYACAKLAR’

İmamoğlu sözlerine şu şekilde devam etti:

“Bakan, ‘İBB’de çeşitli terör örgütlerine mensup 557 kişi çalışıyor’ dedi. Yani 86 bin İstanbul Büyükşehir Belediyesi çalışanını zan altında bıraktı. Bakanın bu yaptığı ilk değil onlarcasını yaptı. Bekledim ki herhalde İBB’den gelip onları alacaklar. Çünkü terör örgütü üyesi ise bu kişiler, gelip tutuklayacaklardır”

İmamoğlu, “Ama ben kanunla hakkımı arayacağım. Kişisel haklarıma saldırı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi kurumuna saldırı üzerinden hukuk önünde hakkımı arayacağım” şeklinde konuştu..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.