Site Rengi

HABER ÖZETİ
İçişleri Bakanlığı’ndan sokakları terörize etmeye kalkan CHP’lilere sert uyarı!.
Valilikten sokakları karıştırmaya kalkan CHP’ye miting ve eylem yasağı!.
Gözaltına alınan Antalya Emniyet Müdürü tutuklandı!.
Antalya emniyet müdürü ile Böcek ailesinin baş döndüren rüşvet trafiği!.
Balıkesir’de 4,9’luk deprem!.
Yolcu uçaklarında zorunlu su ikramı dönemi başlıyor..
Çoban krizi büyümeye devam ediyor!. 130 bin lira maaşa bulunamıyor!.
Rusya kanser aşısının hazır olduğunu ve ücretsiz uygulanacağını açıkladı..
Evinde karısı ile bastığı jandarmayı öldüren başkomiser hakkında yüreklere su serpen karar!.
30 İl Başkanından Kılıçdaroğlu’na “Geri Dön” çağrısı!.
Antalya Emniyet Müdüründen polislere dublörlü tuzak!.
Görevden alınan Antalya Emniyet Müdürü için gözaltı kararı!.
Antalya emniyet müdürünü yakan Muhittin Böcek iddiası!.
CHP’de şaibeli kurultayı ayak oyunları ile yasalaştırma uyanıklığı!.
Yoksuldan alınan ÖTV yüzde 25, zenginden alınan ÖTV yüzde 8!.
Gürsel Tekin’in kayyum heyetinden bir kişi daha çekildi!.
Diktatörden satılık ultra lüks spor araçlar!.
FETÖ’cülerden alınan Maydanoz Döner TMSF tarafından satışa çıkarıldı!.
Klıçdaroğlu’nun geri dönerse tanımayacaklarmış!.
Kayyum olarak atanan Gürsel Tekin göreve başladı..
CHP’de gerçekleri söyleyenlere tahammül yok!. Barış Yarkadaş’ta partiden kovuluyor!.
Erdoğan fahiş emlak vergisinde geri adım attı!.
Kahpe İsrail işgâl planının ikinci aşamasına geçti!.
İstanbul Cumhuriyet Savcısı boğazı kesilerek öldürüldü!.
CHP kayyum olarak atanan Gürsel Tekin’e ihraç etti!.
Kayyum olarak aranan Gürsel Tekin’den bomba gibi açıklamalar!.
Görevden alınan CHP İstanbul İl Başkanı Çelik’ten açıklama!.
MHP Lideri Bahçeli’den CHP’ye atanan kayyum ile ilgili flaş açıklama!.
Kayyum kararının arsından CHP’nin ağır topları acil toplantıya çağırıldı!.
CHP İstanbul İl Başkanlığı’na kayyum atandı!.
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

Bakan Yanık’tan doğalgaz ve okul desteği açıklaması..

Bakan Yanık’tan doğalgaz ve okul desteği açıklaması..
12.08.2022
A+
A-

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, ‘Doğal Gaz Tüketim Desteği’ programıyla 4 milyon hanenin 3 milyar TL bütçe ile desteklenmesinin hedeflendiğini belirtti. Anaokuluna ve anasınıfına gidecek çocuklara destek olunacağını da bildiren Bakan Yanık, “Ailelere 450 TL ile 600 TL arasında destek sağlanacak” dedi.

Edirne’de şehit Mustafa Tezgider Sosyal Dayanışma Merkezi’nin açılışında konuşan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Doğal Gaz Tüketim Desteği programı hakkında açıklamalarda bulundu.

Bakan Yanık, “Doğal Gaz Tüketim Desteği programımızla yine 4 milyon hanemizi 3 milyar TL bütçe ile desteklemeyi hedefliyoruz. Zorlu geçen kış şartlarından vatandaşlarımızı bölgenin iklim şartlarına göre azami derecede korumayı hedefliyoruz” diye konuştu.

Bakan Yanık'tan çifte müjde! Doğal gaz ve okul desteği verilecek...

Anaokuluna ve anasınıfına gidecek çocuklara destek olacaklarını ifade eden Bakan Yanık, “Evlerin neşesi küçük çocuklarımız için de eğitim desteklerinde bulunuyoruz. 500 milyon TL bütçeyle anaokuluna ya da ana sınıfına gidecek 1 milyon çocuğumuza destek olacağız.’ dedi.

Bakan Yanık, ‘Sosyal yardımlardan yararlanan ailelerimizin 3-5 yaş aralığındaki çocuklarını anaokuluna veya ana sınıfına kaydettirmeleri halinde, velilerimizin adına giderleri Milli Eğitim Bakanlığına doğrudan biz ödüyoruz” açıklamasında bulundu.

Bakan Yanık'tan çifte müjde! Doğal gaz ve okul desteği verilecek...

Bakan Yanık, konuşmasının devamında, “Bakanlık olarak başlattığımız Ulusal Hane Ziyareti Programı ile düzenli veya süreli yardım programlarından faydalanan vatandaşlarımızın hanelerine, 4 ay boyunca düzenli ziyaretler gerçekleştireceğiz. İhtiyaçlarını yerinde tespit edeceğiz ailelerimizin durumlarına uygun modellerden faydalanmalarını sağlayacağız. Türkiye Aile Destek Programımız çerçevesinde 15 milyar TL’lik bütçeyle, 4 milyon hanemize ulaşmayı hedefliyoruz. Bu 4 milyon haneye 12 ay boyunca hanelerin gelir durumuna göre aylık 450 TL ile 600 TL arasında değişen miktarlarda destek olacağız” dedi.

Bakan Yanık'tan çifte müjde! Doğal gaz ve okul desteği verilecek...

“Sosyal hizmet anlamında da aslında bir çığır açmış olduk” ifadelerine yer verdi.

İktidara geldikleri günden itibaren sosyal yardım programlarının birim tutarlarında önemli ölçüde artış sağlandığını ve ortalamanın yüzde 91’e ulaştığını anlatan Bakan Yanık, “49 başlıkta verdiğimiz sosyal yardım programlarımızın birim tutarlarını önemli ölçüde artırdık. İktidarlarımız süresince yapmış olduğumuz bu artış, iktidara geldiğimiz zamana kıyasla ortalama yüzde 91 oranında arttı. Eskinin talep odaklı hizmet anlayışını arz odaklı anlayışa çevirdik ve sosyal hizmet anlamında da aslında bir çığır açmış olduk. Arz odaklı sosyal hizmet anlayışı nedir onu biraz açmak istiyorum. Çünkü burada SODAM açmamızın sebebi de aslında temelde arz odaklı sosyal hizmet anlayışına geçmemize dayanıyor” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.