Bakan Yardımcısından saç baş yolduracak açıklama!.
Ülkede tarımı planlamakla sorumlu olan ama ne hikmetse tarımı bitme noktasına getiren Tarım ve Orman Bakanlığı’nın bakan yardımcısı ülkedeki üretimin plansız olmasından dert yandı!. Bakan yardımcısı tarım ürünleri ithalatı eleştirilerine de “Dışarıda daha ucuzsa ne yapacağız?” diyerek yanıt verdi!.
AKP iktidarında izlenen ekonomi ve tarım politikaları nedeniyle tırmanan maliyet kalemleri çiftçiye tarlayı terk ettirdi.
Türkiye’nin verimli arazileri bir bir inşaat ve turizm gibi tarım dışı faaliyetlere terk edilirken Ülkede tarımı planlamakla sorumlu Tarım ve Orman Bakanlığı’nın bir üst düzey yöneticisinden ilginç bir açıklama geldi..
Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Ebubekir Gizligider, çiftçilerle bir araya geldiği toplantıda üretimin plansızlığından dert yandı. Gizligider, ithalat eleştirilerine de “Dışarıda daha ucuzsa ne yapacağız?” diyerek yanıt verdi..
Bir dizi ziyaretler yapmak üzere Aksaray’a giden Bakan Yardımcısı Ebubekir Gizligider ilk olarak Vali Mehmet Ali Kumbuzoğlu’nu makamında ziyaret etti. Gizligider, daha sonra Ziraat Odası Toplantı Salonu’nda çiftçiler ile buluştu.
“DIŞARDA UCUZSA NE YAPACAĞIZ”
Çiftçilerin çeşitli kanalardan bakanlığa ulaştırdığı sorunlara değinen Gizligider ilginç bir konuşmaya imza attı. Aksaray bölgesinde çiftçilerin yoğun olarak ektiği patates üzerinden örnekler veren Gizligider konuşmasında şunları söyledi:
“‘Bu yıl patates çok fazla etti, dağa taşa patates ekelim. Önümüzdeki yıl ne olacak bu patatesin hali’ diye bir türkü var. Bugün onun sorunlarını yaşıyoruz.
Sonra milletvekillerini yakalayalım, il başkanını yakalayalım, belediye başkanlarını yakalayalım, sayın valim ‘ne olacak bu patatesin hali’ diyelim. Hatta şöyle diyelim; ne olacak bu patinin hali, pattisin hali diyelim. Sonra aynı türküyü tekrar tekrar söyleyelim.
Yok efendim ‘ihracat açın’ ihracat açık. Yok efendim ‘gizli kararnameler ile aslını imzaladığımız rekabet sözleşmelerine aykırı olarak ihracat teşviklerini verin’, verildi’.
Ama dışarıda daha ucuzsa ne yapacağız? Dolayısıyla üretim planlaması dediğimiz sisteme geçmeden bu işleri çözemeyiz.”