Site Rengi

HABER ÖZETİ
Pandeminin Bill Gates’e ait bir savsata olduğu Epstein belgeleriyle ortaya çıktı!.
ABD Başkanı Trump İran’ın müzakere yapmak istediğini söyledi..
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Epstein iddiaları ile ilgili soruşturma başlattı..
Epstein belgelerinde adı geçen Rixos’un sahibi Fettah Tamince konuştu..
Epstein dosyalarında yer alan satır satır Türkiye korkusu!.
AK Partili Başkan CHP’li Meclis Üyesini adeta yerin dibine soktu!.
MHP Lideri Bahçeli’den Özgür Özel’e Erken Seçim cevabı: AHMAKLIKTIR!.
34 ATA 061 plakalı aracı eskort hizmeti için kullanmış!.
Savcı Akın Gürlek’i hedef alan Özgür Özel’e tazminat şoku!.
Trump Epstein asasına hiç gitmemiş, kendisine komplo kurulmuş!.
Merkez Bankası’na üst düzey atamalar..
Milli gururumuz Kızılelma 2026’da göreve başlıyor..
J.P. Morgan’dan Altın için bomba tahmin..
ABD ile İran müzakereler için İstanbul’da bir araya gelecek..
Epstein ile ortalığa saçılan Hollywood’un iğrenç yüzü!.
Gazze’ye nefes olacak Refah Kapısı 2 yıl sonra açılıyor..
CHP’li Başkanlar birbirlerini suçlayarak kavgaya tutuştu!.
Epstein Belgelerinden İhlas Holding CEO’sunun adı çıktı!.
AK Parti ve CHP’ye kapıları kapatan 3 partiden ittifak hazırlığı..
SDG’nin kalesi Ayn El-Arap Suriye yönetimine geçti..
Sedat Peker şehit ailesine ev hediye etti..
Şamil Tayyar’dan olay Kılıçdaroğlu iddiası!.
İstanbul Pazar gününden itibaren kara teslim olacak..
Trump’a İran’ı sordular “Bekleyin Görün” dedi..
AK Partili vekilden emekliler için skandal sözler!.
Sert düşüşün ardından Çin piyasadaki altın ve gümüşleri toplamaya başladı..
Ali Koç Fenerbahçe’den alacağı olan 3,5 milyar TL’yi hibe etti..
ABD-İran gerilimi artınca petrol fiyatları tırmandı..
Kütahya Valisi işsizlikten yakınanlara isyan etti: 20 BİN KİŞİ GELSE İŞ VAR!.
ABD Basını Trump’ın Pazar sabahı İran’a saldırı talimatı vereceğini duyurdu!.
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

Balıkesir’de simit 3 lira oldu!.

Balıkesir’de simit 3 lira oldu!.
12.12.2021
A+
A-
Simit fiyatlarını maliyetlerin arttığı gerekçesi ile artıran illere Balıkesir de katıldı. Balıkesir’de 110 gramlık simit 2,50 liradan satılırken, simidin fiyatı 3 liraya yükseldi ve 90 grama geriledi.

Balıkesir Fırıncılar ve Unlu Mamuller İmalatçıları Odası’nın aldığı karar doğrultusunda simit fiyatlarına zam yapıldı.

GRAMAJI DÜŞTÜ, FİYATI ARTTI

Daha öncel 110 gramlık simit 2,50 liradan satılırken, alınan karar sonrasında 90 grama düşürülen simidin fiyatı 3 liraya yükseldi.

Simit imalatında kullanılan un, susam, sıvı ve katı yağ fiyatlarının son günlerde artmasını gerekçe gösteren Oda Başkanı Niyazi Tunç, simit ve unlu mamul esnafının müşterilerini de üzmeyecek bir şekilde 50 kuruş artış yaptıklarını söyledi.

En son geçtiğimiz Haziran ayında 2 lira olan simit fiyatını 2,5 liraya çıkaran esnaf odası, bu kez simidin fiyatını 3 lira olarak belirledi.

simit

“ARTAN GİRDİ MALİYETLERİ ESNAFI SIKINTIYA SOKTU”

Tunç, artan girdi maliyetleri sonrasında simit ve unlu mamul üreticilerinin sıkıntıya girdiğini belirterek, “Son dönemde gelen fiyat artışlarıyla birlikte unun çuvalı 500 liraya adayandı, 25 kiloluk susam çuvalı ise 1.000 liraya yükseldi. Bunun yanında simit fırınlarında kullanılan odun 300 liradan 1.000 liraya yükseldi. Ayrıca simit ve unlu mamul üretiminin vazgeçilmezleri olan sıvı ve katı yağ fiyatları, artan işçilik de bunlara ilave edildiğinde esnafımız para kazanamaz duruma geldi. Bu nedenle aldığımız karar neticesinde simit fiyatlarında 50 kuruşluk bir artış yaptık.

simit

KARARI VATANDAŞI KÜSTÜRMEDEN ALMAK İSTEDİK

Bu kararı da alırken vatandaşlarımızı da düşündük. Çünkü artan maliyetler karşısında 50 kuruşluk fiyat artışı esnafımızı kurtarmıyor. Üreticilerimiz yine kendilerinden fedakarlık ederek müşterilerini küstürmeden sadece 50 kuruşluk bir artış yaptılar.

Önümüz yıl başı, ocak ayı ile birlikte asgari ücrete, işyeri kiralarına da zam gelecek. Bunlar da göz önüne alınarak artan girdi maliyetleri hesaplanırsa 50 kuruşluk fiyat artırımı az kalacaktır.” diye konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.