Site Rengi

HABER ÖZETİ
Süresiz Nafaka savsatası nihayet son buluyor!.
Kahpe İsrail yine ateşkes ihlali yapıp Lübnan’ı bombaladı!.
New York Times’tan Türkiye analizi: Erdoğan vazgeçilmez bir aktör..
Yeni zam ile beraber motorin 60 liraya dayandı!.
Hakkında soruşturma açılınca anında kıvırdı!.
Üst üste kazık gibi zamlar kesmedi şimdi de sayaç kilit parası çıkardılar!.
Özgür Özel’in “Kaçtı” palavrasına Aziz İhsan Aktaş’tan “Konum Atayım mı” cevabı!.
CHP Lideri Özel’e Cumhurbaşkanına Hakaretten jet soruşturma!.
Trump’tan sonra Putin’de nükleer silah çalışması talimatı verdi!.
Balıkesir Sındırgı afet bölgesi ilan edildi!.
200 sanığın yargılanacağı Aziz İhsan Aktaş iddianamesi kabul edildi..
Adalet Bakanı Tunç’tan flaş Selahattin Demirtaş açıklaması!.
Davutoğlu ile Özdağ arasında faşist tartışması yeniden alevlendi!.
Mahkeme kayyumun CHP İstanbul İl Başkanlığı’na devam kararı verdi..
Trump’un tehditlerine rağmen Müslüman Başkan kazandı!.
1.8 milyon Hacı adayı için bugün kura çekiliyor..
ABD’de hava sahası krizi!.
İmamoğlu’nun babasına ve oğluna yurt dışı çıkış yasağı..
Venezuela’nın yeraltı kaynaklarına çökmeye kalkan ABD Çin’e tosladı!.
Bahçeli’nin gördüğü lüzum üzerine Demirtaş tahliye ediliyor!.
Selahattin Demirtaş’tan Devlet Bahçeli’ye teşekkür mektubu..
Motosikletler için koruyucu ekipman zorunluluğu getirildi..
CHP’nin şaibeli kurultay davası yine ertelendi..
Bahçeli kurmaylarını İmralı’ya gönderiyor..
MHP Lideri Bahçeli’den Adalet Bakanlığı’na Selahattin Demirtaş talimatı!.
Deprem yardımlarına çöken AK Partili vekile Merkez Bankası’ndan kıyak ihale!.
Trump Veneuzela’nın yeraltı kaynaklarının peşinde!.
Ekrem’in sahte diplomasının detayları belli oldu…
2026 yılı trafik cezaları tarifesi belli oldu..
ChatGPT’ye sağlık ve hukuk konularında danışmanlık dönemi sona erdi!.
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

Bankacılık Truva atı saldırısına uğrayan kullanıcı sayısı 400 bini aştı

Kaspersky araştırmacıları, 2019’un ilk yarısında 430.000 kullanıcının çevrimiçi para hizmetlerine yönelik, para ve kripto para çalma amacı taşıyan zararlı yazılımlarla karşı karşıya kaldığını tespit etti. Bu sayı bir önceki yıl aynı döneme göre %7 daha yüksek. Zararlı yazılımlardan etkilenenlerin üçte biri (%30,9) ise kurumsal kullanıcılar oldu. Hedef alınan kurumsal kullanıcıların oranı 2018’in ilk yarısına göre (%15,3) iki kat arttı.

Bankacılık Truva atı saldırısına uğrayan kullanıcı sayısı 400 bini aştı
01.08.2019
A+
A-

Kaspersky araştırmacıları, 2019’un ilk yarısında 430.000 kullanıcının çevrimiçi para hizmetlerine yönelik, para ve kripto para çalma amacı taşıyan zararlı yazılımlarla karşı karşıya kaldığını tespit etti. Bu sayı bir önceki yıl aynı döneme göre %7 daha yüksek. Zararlı yazılımlardan etkilenenlerin üçte biri (%30,9) ise kurumsal kullanıcılar oldu. Hedef alınan kurumsal kullanıcıların oranı 2018’in ilk yarısına göre (%15,3) iki kat arttı.

Bankacılık Truva atları olarak da tanımlanan finansal zararlı yazılımlar para ve finansal verileri çalmak için kullanılıyor. Tehdit grupları bu yazılımlardan kullanıcıların ve finans kuruluşlarının bilgisayarlarına ve varlıklarına erişmek için de yararlanıyor. Siber suçlular ve dolandırıcılar için en büyük motivasyon kaynağı para olduğundan, bu tehditler her zaman tüm tehdit alanının önemli bir bölümünü oluşturuyor. Bu tehditlerin yeni örnekleri hakkında Kaspersky’nin elde ettiği veriler, para çalma amaçlı zararlı yazılımların başta kurumsal ortamlar için son derece aktif ve tehlikeli olduğunu ortaya koyuyor. Kurumsal ağlar genellikle bağlantılı cihazlardan oluştuğu için bir cihaz ele geçirildiğinde tüm kurum tehdit altında kalabiliyor.

Bu zararlı yazılımların en yaygın saldırı vektörlerini spam e-postalar ve kimlik avı web sayfaları oluşturuyor. Kimlik avı web sayfaları, gerçek ve yasal sayfalar gibi görünüyor fakat aslında tehdit grupları tarafından hazırlanıyorlar. Bu sayfalar kimlik ve banka kartı bilgilerini veya başka hassas bilgileri ele geçirmekte kullanılıyor. Kaspersky araştırmacıları, 2019’un ilk yarısında büyük bankaların ana sayfalarını taklit eden kimlik avı sayfalarıyla 339.000’den fazla saldırı gerçekleştiğini tespit etti.

Araştırmacılar ayrıca, kurumsal kullanıcıları hedef alan en popüler bankacılık Truva atı ailelerinin listesini oluşturdu. Kurumsal kullanıcılara yönelik finansal tehditlerin %40’ı RTM bankacılık Truva atından geldi. Bu Truva atı 2018’de de en tehlikeli bankacılık zararlı yazılımları arasında yer alıyordu. RTM’yi %15 ‘lik oran ile Emotet bankacılık Truva atı takip etti. Bu tehdit özellikle kurum ağına girdikten sonra çok büyük zarar verebiliyor. Güncellenmemiş cihazlardaki açıkları kullanarak yayılan yazılım, kurbanın cihazına başka tehditler de indirebiliyor. En çok tespit edilen zararlı yazılımlar arasında üçüncü sırada ise %12 ile Trickster bankacılık Truva atı geliyor.

Bireysel kullanıcılar için ise durumun farklı olduğu belirlendi. Bu tür kullanıcıları hedef alan zararlı yazılımların en popüleri %26 oranla Zbot oldu. Bu yazılım kimlik bilgilerini ele geçirmenin yanı sıra tehdit gruplarına uzaktan kontrol imkanı da sağlayabiliyor. Zbot’u sırasıyla, yukarıda bahsedilen RTM ve Emonet takip etti. İlginç bir şekilde, 2018’de neredeyse tamamen kurumları hedef alan RTM’nin 2019’un ilk yarısında standart bireysel kullanıcılar arasında da önemli bir orana ulaştığı görüldü.

Kaspersky Güvenlik Araştırmacısı Oleg Kupreev, “Saldırıya uğrayan kullanıcı sayısının 2019’un ikinci yarısında artacağını düşünüyoruz. Genellikle, insanların cihazlarını normalden daha az kullandığı ve böylece tehditlerin kurbanı olma ihtimallerinin düştüğü tatil sezonundan hemen sonra zararlı faaliyetlerde bir artış görülür. İnternet üzerinden bankacılık ve finans işlemleri yapan herkesi çok dikkatli olmaya çağırıyoruz” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.