Site Rengi

HABER ÖZETİ
Yine İbrahim Tatlıses‘in kızı, yine görgüsüzlük, yine polise hakaret!.
CHP Lideri Özel’den Hakan Fidan’a haddi aşan küstah sözler!.
Devletin yanlış uygulaması yine piyasaları allak bullak etti!.
MHRS’de yeni dönem resmen başladı..
İki askerin susuzluktan şehit olmasına tepkiler çığ gibi büyüyor!.
Endonezya’ya 48 adet Kaan Savaş uçağı satışı için imzalar atıldı..
Covid-19 aşısı ile insanları kandırdıklarını itiraf ettiler!.
PKK’lıların tahliyeleri kısmen başladı!.
Şehit olan 2 askerle ilgili MSB’den açıklama!.
Adam öldüren Kerem Kınık’ın kızı davacıları birer birer satın almaya devam ediyor!.
Her fırsatta Türkiye’yi karıştıran kahpe İngilizler sonunda pes etti!.
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Ahmet Minguzzi talimatı!.
Kahpe İsrail’den Fransa’ya küstah tehdit!. Filistin’i Devlet Olarak Tanırsan Sokaklarını Karıştırırız!.
Fransa Filistin’i resmen devlet olarak tanıyacağını açıkladı..
10 soruda “Gayrimenkul Sertifikası” ile borsadan ev alma süreci…
Merkez Bankası aylar sonra faiz indirimine gitti..
Teröristlerden boşalan mağaralar beton dökülerek kapatılacak!.
Kaşıkla verdiğini kepçeyle alan devletten ilginç zam açıklaması!.
Gözler Merkez Bankası’nın açıklayacağı faiz kararında..
Eskişehir’deki orman yangınında 10 işçi şehit oldu!.
Türkiye’nin Eurofighter anlaşması İsrail ve Yunanistan’a soğuk duş aldırdı!.
40 derece ile İstanbul en sıcak günü yaşıyor!.
Başkan Trump’dan eski Başkan Obama’ya “Vatan Haini” göndermesi!.
Muharrem İnce’nin Memleket Partisi resmen kapatıldı..
Bakan Fidan’dan Kahpe İsrail’e açık uyarı!. Suriye’den Uzak Dur, Müdahale Ederiz!.
İBB’ye yapılan 8. dalga yolsuzluk operasyonunun perde arkası!.
Öcalan’ın emriyle DEM Parti’nin ismi yeniden değişiyor..
İstanbul’da yapılacak Rusya Ukrayna Zirvesi’nin tarihi belli oldu..
Dev santrali 4 katı borçla böyle batırdılar!.
Tutuklu bulunan 200 PKK’lı serbest bırakıldı!.
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

Bankacılık Truva atı saldırısına uğrayan kullanıcı sayısı 400 bini aştı

Kaspersky araştırmacıları, 2019’un ilk yarısında 430.000 kullanıcının çevrimiçi para hizmetlerine yönelik, para ve kripto para çalma amacı taşıyan zararlı yazılımlarla karşı karşıya kaldığını tespit etti. Bu sayı bir önceki yıl aynı döneme göre %7 daha yüksek. Zararlı yazılımlardan etkilenenlerin üçte biri (%30,9) ise kurumsal kullanıcılar oldu. Hedef alınan kurumsal kullanıcıların oranı 2018’in ilk yarısına göre (%15,3) iki kat arttı.

Bankacılık Truva atı saldırısına uğrayan kullanıcı sayısı 400 bini aştı
01.08.2019
A+
A-

Kaspersky araştırmacıları, 2019’un ilk yarısında 430.000 kullanıcının çevrimiçi para hizmetlerine yönelik, para ve kripto para çalma amacı taşıyan zararlı yazılımlarla karşı karşıya kaldığını tespit etti. Bu sayı bir önceki yıl aynı döneme göre %7 daha yüksek. Zararlı yazılımlardan etkilenenlerin üçte biri (%30,9) ise kurumsal kullanıcılar oldu. Hedef alınan kurumsal kullanıcıların oranı 2018’in ilk yarısına göre (%15,3) iki kat arttı.

Bankacılık Truva atları olarak da tanımlanan finansal zararlı yazılımlar para ve finansal verileri çalmak için kullanılıyor. Tehdit grupları bu yazılımlardan kullanıcıların ve finans kuruluşlarının bilgisayarlarına ve varlıklarına erişmek için de yararlanıyor. Siber suçlular ve dolandırıcılar için en büyük motivasyon kaynağı para olduğundan, bu tehditler her zaman tüm tehdit alanının önemli bir bölümünü oluşturuyor. Bu tehditlerin yeni örnekleri hakkında Kaspersky’nin elde ettiği veriler, para çalma amaçlı zararlı yazılımların başta kurumsal ortamlar için son derece aktif ve tehlikeli olduğunu ortaya koyuyor. Kurumsal ağlar genellikle bağlantılı cihazlardan oluştuğu için bir cihaz ele geçirildiğinde tüm kurum tehdit altında kalabiliyor.

Bu zararlı yazılımların en yaygın saldırı vektörlerini spam e-postalar ve kimlik avı web sayfaları oluşturuyor. Kimlik avı web sayfaları, gerçek ve yasal sayfalar gibi görünüyor fakat aslında tehdit grupları tarafından hazırlanıyorlar. Bu sayfalar kimlik ve banka kartı bilgilerini veya başka hassas bilgileri ele geçirmekte kullanılıyor. Kaspersky araştırmacıları, 2019’un ilk yarısında büyük bankaların ana sayfalarını taklit eden kimlik avı sayfalarıyla 339.000’den fazla saldırı gerçekleştiğini tespit etti.

Araştırmacılar ayrıca, kurumsal kullanıcıları hedef alan en popüler bankacılık Truva atı ailelerinin listesini oluşturdu. Kurumsal kullanıcılara yönelik finansal tehditlerin %40’ı RTM bankacılık Truva atından geldi. Bu Truva atı 2018’de de en tehlikeli bankacılık zararlı yazılımları arasında yer alıyordu. RTM’yi %15 ‘lik oran ile Emotet bankacılık Truva atı takip etti. Bu tehdit özellikle kurum ağına girdikten sonra çok büyük zarar verebiliyor. Güncellenmemiş cihazlardaki açıkları kullanarak yayılan yazılım, kurbanın cihazına başka tehditler de indirebiliyor. En çok tespit edilen zararlı yazılımlar arasında üçüncü sırada ise %12 ile Trickster bankacılık Truva atı geliyor.

Bireysel kullanıcılar için ise durumun farklı olduğu belirlendi. Bu tür kullanıcıları hedef alan zararlı yazılımların en popüleri %26 oranla Zbot oldu. Bu yazılım kimlik bilgilerini ele geçirmenin yanı sıra tehdit gruplarına uzaktan kontrol imkanı da sağlayabiliyor. Zbot’u sırasıyla, yukarıda bahsedilen RTM ve Emonet takip etti. İlginç bir şekilde, 2018’de neredeyse tamamen kurumları hedef alan RTM’nin 2019’un ilk yarısında standart bireysel kullanıcılar arasında da önemli bir orana ulaştığı görüldü.

Kaspersky Güvenlik Araştırmacısı Oleg Kupreev, “Saldırıya uğrayan kullanıcı sayısının 2019’un ikinci yarısında artacağını düşünüyoruz. Genellikle, insanların cihazlarını normalden daha az kullandığı ve böylece tehditlerin kurbanı olma ihtimallerinin düştüğü tatil sezonundan hemen sonra zararlı faaliyetlerde bir artış görülür. İnternet üzerinden bankacılık ve finans işlemleri yapan herkesi çok dikkatli olmaya çağırıyoruz” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.