Site Rengi

HABER ÖZETİ
Devlet hastanesindeki doktorların kan donduran sapıklığı!.
İmamoğlu İnşaat ve 24 şirkete kayyum atandı!.
Asılsız ihbar yapıp 112’yi meşgûl edenlere 15 bin lira ceza geliyor!.
İnsan sağlığı ile oynamanın bedelini basit bir özür ile geçiştirdiler!.
Ekrem İmamoğlu hakim karşısında..
Fenerbahçe’nin yüzde 4,8’lik hisseleri yabancılara satıldı!.
Gözaltına alına gazeteciler Murat Ağırel ve Timur Soykan serbest bırakıldı!.
Özgür Özel’in boykot çağrısı ters tepti!. 2 Nisan’daki harcamalar iki karına çıktı!.
ABD Başkanı Donalt Trump Türkiye’ye geliyor..
Savaşıp Ermenistan’ın kucağından aldığımız sözde gardaşımız Aliyev’in gerçek yüzünü görün!.
Çin Trump’un vergi yaptırımları ile dalga geçti: KAMPANYALARINDAKİ ŞAPKLARINI BİLE BİZ ÜRETİYORUZ!.
Ekrem İmamoğlu protestolarına katılıp tutuklanan 102 genç tahliye edildi..
Cumhurbaşkanı Erdoğan ile İmralı Heyeti arasındaki ilk görüşme gerçekleşti..
Cumhur İttifakı’nın canını sıkacak genç seçmen anketi!.
Otel faciasının bilirkişi raporu tamamlandı!. Resmen Cinayet!.
Piyasalar alt üst olunca Trump vergi politikalarında geri adım attı!.
ABD ile Çin arasındaki vergi savaşında son durum!.
CHP’li milli voleybolcunun polis nefretine bakın!.
İBB’nin peyzaj aracı ile insan kaçakçılığı yaptılar!.
Şaban Sevinç’ten Fatih Altaylı’ya salvador: ŞEREFSİZ YAVŞAK!.
ABD Çin’in gümrük vergisini yüzde 104’e çıkardığını açıkladı!.
KKTC’de başörtülü öğrencilerin derslere girişi resmi olarak yasalaştı!.
MHP Lideri Bahçeli Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sarayına komşu oldu..
Savcılık Ümit Özdağ hakkında 7 yıl 10 ay hapis cezası talep etti!.
Erdoğan’dan Özel’e 500 bin liralık “Cuntacı” davası!.
Brent petrol fiyatları dibe vurunca akaryakıt indirimleri pompalara yansıdı!.
ABD borsaları güne çöküşle başladı!.
Sözde ekonomist prof. Özgür Demirtaş’ın analiz yazısı çalıntı çıktı!.
Kara bulutlar tüm Türkiye’yi kaplayacak!.
Trump’un aptalca politikaları dünya piyasalarını alt üst etti!.
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

Barış Yarkadaş: “Meral Akşener altıyı masayı tekmeleyecek!.”

Barış Yarkadaş: “Meral Akşener altıyı masayı tekmeleyecek!.”
08.08.2023
A+
A-

İYİ Parti lideri Meral Akşener’in 26 Ağustos’ta yapacağı konuşmada adeta 6’lı masayı tekmeleyeceğini belirten Barış Yarkadaş, Akşener’in partililere, “Eğer ben bir gün bu partinin başından gitsem bile CHP ile hiçbir şekilde ittifak yapmayacaksınız” çağrısı yapacağını iddia etti.

İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in 26 Ağustos’ta Afyonkarahisar’da bir konuşma yapacağını belirterek, “Açıklamaları Türk siyasetinde önemli bir başlangıç olacak” ifadelerini kullandı.

İYİ Parti cephesinden gelen bu açıklama merak uyandırırken eski CHP Milletvekili Barış Yarkadaş, konuya ilişkin kulis bilgisini TV100 canlı yayınında paylaştı.

“14 ve 28 Mayıs seçimlerinin ardından Millet İttifakı, İYİ Parti’nin isteği üzerine dağıldı. Bu dağılmaya ilişkin hiçbir lider ne olup bittiğini kamuoyuna anlatmadı. Akşener de uzun süre sessizliğini korudu, bölüp pörçük açıklamalar yaptı. Sadece İYİ Parti kurultayında biraz işaretler verdi, kendi partisinin içindeki mevzulara ilişkin sert mesajlar verdi ve uzun süre sessizliğe büründü. Birden bire İYİ Parti’nin içinden, ‘Yerel seçime kendi adayımızla girelim’ gibi siyasi hedefinin ne olduğunu anlayamadığım sözler gündeme gelmeye başladı” diyen Yarkadaş, “Akşener 15 gün önce milletvekilleri ile basına kapalı bir grup toplantısı yaptı. Orada ilginç bir söz etti. ‘Ben aslında geri dönmeyecektim ancak geri dönmemeye cesaret edemedim’ dedi. Akşener’in masadan kalkması Millet İttifakı’na net 5 puan kaybettirdi. Bu seçimin kaybettireni doğrudan Akşener’dir. Hatta AK Parti meclis aritmetiğinde yüzde 30 oy beklerken yüzde 35’e çıktı. Bütün faturanın Kılıçdaroğlu’na kesilmesinin haksızlık odluğunu söylüyorum” ifadelerini kullandı.

Yeni Haber Başlığı

“Akşener masayı tekmeleyecek”

Yarkadaş, açıklamaları şöyle sürdürdü:

Önümüzdeki günlerde 6’lı masa olarak bilinen ve yerel seçimde yeniden bir araya gelip ortak çalışma yapması yönünde beklentiyi karşılamayacak ve adeta masayı tekmeleyecek. Bugün İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, ‘Akşener, Türk siyasetinde yeni bir başlangıca imza atacak’ dedi. Bugün bir grup İYİ Partili ile buluştum. İYİ Partililerin bir kısmı Meral Hanım’ın ve partinin genel merkezinin yerel seçimde CHP ile işbirliği yapmama tavrına anlam veremediklerini, milletvekili toplantısında buna itiraz eden birkaç kişinin susturulmasının da anlamsız olduğunu ifade ettiler.

“İYİ Parti’nin her yerde kendi adayı ile yarışacağını söyleyecek”

Meral Hanım, 26 Ağustos için sert bir konuşma hazırladı, çerçevesini hemen hemen çizdi. Seçim değerlendirmesini yapacak. CHP’den alınan ve İYİ Parti’nin seçime girme mevzusunu sağlanan 15 milletvekili olayını bir daha tartışmaya açılmamak üzere net bir şekilde ifade edecek. Her yerde kendi adaylarıyla seçime gireceklerini ifade edecek. İYİ Partili kaynaklarımın ifadesine göre en önemlisi 26 Ağustos günü partililere, ‘Eğer ben bir gün bu partinin başından gitsem bile CHP ile hiçbir şekilde ittifak yapmayacaksınız’ çağrısı yapacak. Bunu ben 4 ayrı kişiyle konuştum.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.