Site Rengi

HABER ÖZETİ
Antalya Emniyet Müdüründen polislere dublörlü tuzak!.
Görevden alınan Antalya Emniyet Müdürü için gözaltı kararı!.
Antalya emniyet müdürünü yakan Muhittin Böcek iddiası!.
CHP’de şaibeli kurultayı ayak oyunları ile yasalaştırma uyanıklığı!.
Yoksuldan alınan ÖTV yüzde 25, zenginden alınan ÖTV yüzde 8!.
Gürsel Tekin’in kayyum heyetinden bir kişi daha çekildi!.
Diktatörden satılık ultra lüks spor araçlar!.
FETÖ’cülerden alınan Maydanoz Döner TMSF tarafından satışa çıkarıldı!.
Klıçdaroğlu’nun geri dönerse tanımayacaklarmış!.
Kayyum olarak atanan Gürsel Tekin göreve başladı..
CHP’de gerçekleri söyleyenlere tahammül yok!. Barış Yarkadaş’ta partiden kovuluyor!.
Erdoğan fahiş emlak vergisinde geri adım attı!.
Kahpe İsrail işgâl planının ikinci aşamasına geçti!.
İstanbul Cumhuriyet Savcısı boğazı kesilerek öldürüldü!.
CHP kayyum olarak atanan Gürsel Tekin’e ihraç etti!.
Kayyum olarak aranan Gürsel Tekin’den bomba gibi açıklamalar!.
Görevden alınan CHP İstanbul İl Başkanı Çelik’ten açıklama!.
MHP Lideri Bahçeli’den CHP’ye atanan kayyum ile ilgili flaş açıklama!.
Kayyum kararının arsından CHP’nin ağır topları acil toplantıya çağırıldı!.
CHP İstanbul İl Başkanlığı’na kayyum atandı!.
9 ayda 5 bin 832 yangın çıktı!.
CHP’nin sözde ilahiyatçısına göre başörtüsü Allah’ın emri değilmiş!.
Kahpe İsrail Gazze işgâli için 60 bin yedek askeri silah altına alıyor!.
Tepkiler çığ gibi büyüyünce hükümet emlak vergisini geri adım attı!.
Jandarmaya hakaretler yağdıran AK Partili Başkan istifa etti!.
Bakan Yılmaz Tunç’tan af açıklaması..
30 yaş üstü öğrencilere indirim müjdesi!.
Afganistan’daki deprem felaketinde ölenlerin sayısı 800’e ulaştı!.
İBB’nin hafriyat vurguncusu hakkında Kırmızı Bülten kararı!.
Öyle bir zam geliyor ki vatandaş isyan edip sokaklara dökülecek!.
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

Başkan Erdoğan’ın açıklamasından sonra Türkiye ekonomisine alçak operasyon… (video haber)

Başkan Erdoğan’ın açıklamasından sonra Türkiye ekonomisine alçak operasyon… (video haber)
16.04.2020
A+
A-

A Haber’de Erkan Tan’ın sunduğu Sabah Ajansı programında Türkiye’ye bir kez daha çekilen dolar operasyonu ortaya kondu.

Programın konuğu Takvim Gazetesi Ekonomi Müdürü Faruk Erdem, Türkiye’nin ekonomisine operasyon çekildiğini belirtti.

Erkan Tan’ın koronavirüs nedeniyle ABD‘de kaos olmasına rağmen neden doların yükseldiğini sorması üzerine Faruk Erdem, Erdoğan’ın özel bankalara çağrısının ardından geldiğine dikkat çekti.

Faruk Erdem şunları söyledi:

Burada 4 şey görüyorum ben; ‘sen misin, SWAP line’larını kısıp para kaçırmamızı engelleyen! Böylece biz oraya para kaçıralım.’ Onlar oradan gelsinler bizim ekonomimizi çökertmeye çalışsınlar. İki; ‘sen misin, haftaya Merkez Bankası’nı toplayıp faiz düşürecek olan! Sen misin, IMF’ye gidip yalvarıp para istemeyen!’ Bakıyoruz, bazı yayın organlarına: ‘Vay arkadaş, neden istemiyorsunuz IMF’den ya, istemeniz lazım.’ Buradaki argüman da şu; ‘piyasa istiyor.’ Böyle bir şey var; kendisi istiyor da… ‘Sen niye IMF’den para almıyorsun? Dolarlar buraya gelsin, cukkamızı dolduralım.’ Bu insanlar da yıllarca çalışıp o parayı faiziyle geri ödesin. Bugün IMF Başkanı’nın bir açıklaması var. IMF kendisi para arıyor, kendisine hayrı yok. Dördüncüsünü de söyleyeyim; ‘sen misin, özel bankaların bu ülkeyi sömürüp at oynatmasına izin vermeyen. Sen misin, milli ve yerli olan! Ben de 10-15 kuruşluk adamım, 10-15 kuruş doları oynatırım’ diyor. Şimdi bunları görmek lazım Erkan Bey, tamam tekniğine bakalım ama neden bizde bir gecede böyle yükseliyor. Nasıl anlıyoruz? Zaten adamları çıkıp konuşuyor, yani. İşte buradan anlıyoruz. 

TÜSİAD’ın ‘IMF’ rahatsızlığına dikkat çekti

Erkan Tan TÜSİAD Başkanı’nın IMF’den borç alınmamasını eleştirdiğini söyleyerek, “Dün bizim haberin bir tanesinde vardı yani, TÜSİAD Başkanı ‘Piyasa bunu kötü algılayabilir’ diyor. Yani ‘Git al’ diyor.” eklemesini yaptı.

“Milli Dayanışma Kampanyası’nda TÜSİAD ortada yok”

Bir anekdot daha aktaran Erkan Tan, “Bu arada bu açıklamaları yapan TÜSİAD Başkanı, Milli Dayanışma Kampanyası’na katkı sundu mu sunmadı mı, hiç ortada yok” ifadelerinde bulundu.

Erdoğan ve Albayrak’tan özel bankalara uyarı gelmişti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Maalesef özel bankalar bu süreçte hiç de iyi bir imtihan vermiyorlar. Özel bankaların da üzerine düşeni yapmasını bekliyoruz” sözleriyle özel bankalara tep göstermişti. ‘Özel bankaların da elini taşın altına koymasını’ isteyen Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak ise, “Milletin ihtiyacı olan maskeyi stoklayanlar neyse, vatandaştan topladığı parayı en çok ihtiyaç olan böyle bir dönemde millete sunmak yerine stoklayanlar da aynıdır.” ifadelerinde bulunmuştu.

(yeni akit)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.