Site Rengi

HABER ÖZETİ
Trump iti İran’ın teslim olması karşılığında savaşı bitireceğini açıkladı..
Trump Epstein gündemini değiştirmek için tüm tuşlara aynı anda basıyor!.
İran’dan füze iddialarına yanıt.. Türkiye’ye saldırmak için hiçbir nedenimiz yok..
Cumhurbaşkanı Erdoğan İran’a gerekli uyarıların yapıldığını açıkladı!.
İran ABD’nin uçak gemisi Lincoln’ü vurduğunu açıkladı..
İran’dan kahpe İsrail’e yeni roket saldırısı!. Tel Aviv’de sirenler son ses!.
Brent petrolün varil fiyatı 85 doları aştı..
Trump Venezuela’ya olduğu gibi İran liderini de kendisinin atayacağını açıkladı!.
İran kürtleri uyardı!. Harekete geçerseniz vururuz!.
Senatodan Trump’a tam yetki!.
İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan’dan komşu ülkelere mesaj..
Dünya petrol zamları ile çalkalanırken Türkiye’de fiyatlar nasıl sabit tutulacak..
İran’ı savaşarak yenemeyen ABD muhalifleri silahlandırmaya çalışıyor!.
İran Hürmüz Boğazı’nda 10 petrol tankeri vurduğunu açıkladı!.
İran ABD’nin Dubai Başkonsolosluğunu vurdu!.
Savaş açtığı İran Trump’un kâbusu oldu!.
Trump iti geberen askerlerin tabutlarını yayınlamayı yasakladı!.
İran Tel Aviv’i füzelerle vurmaya devam ediyor..
ABD ve İsrail saldırılarında öldürülen 165 öğrenci toprağa veriliyor!.
İspanya Trump’a resti çekti!. İran’ı Vurmak İçin Üssümüzü Kullanamazsın!.
ABD ve İsrail’in İran’a saldırıları ile petrol fiyatları durdurulamıyor..
İran İsrail’in Demir Kubbe’sini deldi, ülke yangın yerine döndü!.
İran Hürmüz Boğazı’nı tamamen trafiğe kapattıklarını duyurdu!.
CHP’li Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan tutuklandı!.
Trump’tan İran’a yeni tehdit: Büyük Dalga Yakında Geliyor..
Amerikan şerefsizliği yine devrede!.
Rusya 3. Dünya Savaşı’nın başlayacağını duyurdu!.
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan İsrail, ABD ve İran’a ateşkes çağrısı!.
Katar İsrail ve ABD tarafına geçerek İran’a karşı savaşa dahil oldu..
İran’dan gelebilecek göç dalgasına karşı tedbirler açıklandı..
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

Başkenti sağanak yağış vurdu!. Sele kapılan vatandaştan acı haber..

Başkenti sağanak yağış vurdu!. Sele kapılan vatandaştan acı haber..
11.06.2022
A+
A-

İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı, “Altındağ ilçemizin Tatlar Mahallesi yakınlarında bir vatandaşımızın maalesef sel sularına kapıldığına dair bir ihbar ulaştı. Bunun için de AFAD’dan 21 personelimiz, JÖAK’tan da 23 personelimiz olay yerine intikal etti ve arama çalışmalarını başlattılar” dedi.

İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı, Ankara’da meydana gelen sağanak yağış sonrası Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı’nda (AFAD) güncel duruma ilişkin açıklamalarda bulundu. Özellikle Çankaya ilçesindeki yağışların etkili olduğunu kaydeden Bakan Yardımcısı Çataklı, “Bugün öğleden sonra özellikle saat 14.30’dan itibaren Ankara’da yoğun yağışlar ve fırtına etkili oldu. Özellikle Altındağ, Çankaya, Keçiören, Yenimahalle, Mamak ve Gölbaşı ilçelerimizde yoğun ihbarlar da geldi. Özellikle Çankaya ilçemizde metrekareye 28 kilogram yağış düştü saat 14.30’dan sonra” dedi.

“Altındağ’da bir vatandaşımızın sel sularına kapıldığı ihbarı ulaştı”

İçişleri Bakan Yardımcısı Çataklı, Ankara’da yaşanan sağanak yağış kaynaklı 2 bin 217 ihbar yapıldığını belirtti. Çataklı, Altındağ Tatlar Mahallesi yakınlarında bir vatandaşın sel sularına kapıldığına dair ihbar ulaştığını açıklayarak şunları söyledi:

“Toplam olarak il genelinde bin 939’u 112 üzerinden itfaiyeye olmak üzere il AFAD’a 278 olarak toplam 2 bin 217 ihbar yapıldı. Bunlar çoğunlukla su baskını, ağaç devrilmesi, çatı uçması, araç zarar görmesi gibi insan mahsur kalmaları da oldu içlerinde. Burada kritik bir konumuz var. Altındağ ilçemizin Tatlar Mahallesi yakınlarında bir vatandaşımızın maalesef sel sularına kapıldığına dair bir ihbar ulaştı. Bunun için de AFAD’dan 21 personelimiz, JÖAK’tan da 23 personelimiz olay yerine intikal etti ve arama çalışmalarını başlattılar. Halen devam ediyor. Kısmi bir yağış da var o bölgede ama arama çalışmalarının başında da Ankara İl AFAD Müdürlüğümüz var. O duruma vaziyet ediyor. Yani bir vatandaşımızın kayıp olduğuna dair bir bilgimiz var. Arama çalışmalarımız devam ediyor.”

“Hastanelere müracaat etmiş hafif 3 yaralı var”

Vatandaşları ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunması gerektiğini söyleyen Bakan Yardımcısı Çataklı, Sağlık Afet ve Koordinasyon Merkezi Birimi’ne (SAKOM) herhangi bir yaralı haberi gelmediğini söyledi. Çataklı, CMAS’ın (Commercial Mobile Alert System) Kırıkkale’de de uygulandığını anlatarak, “40 yerleşim yerinde, Ankara ve çevresinde yağışlar etkili oldu. SAKOM’a ulaşan bir yaralı haberi yok ancak SAKOM kayıtlarına eğer ambulanslar ile taşınırsa başlangıçta bilgi giriliyor. Kendi imkanlarıyla veya başka şekilde hastanelere müracaat etmiş hafif 3 yaralı da var. Ama hayati tehlikeleri yok. Trabzon’da 2 Haziran’da bir tatbikat yapmıştık. Orada da bütün operatörler üzerinden CMAS sistemiyle bir uyarı mesajı gönderme uygulamasını denemiştik. Bugün Ankara’da etkili olan yağışlar sonrasında bu sistemi yağışların Ankara’dan sonra da devam edeceği istikamet olan Kırıkkale ilimizde denedik, uyguladık. Bütün operatörler üzerinden vatandaşlarımıza sesli bir uyarı mesajını sistem üzerinden gönderdik” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.