Site Rengi

HABER ÖZETİ
Muharrem İnce’de Ekrem İmamoğlu’nu sattı!.
Süleyman Soylu bakanlığa geri mi dönüyor..
Bayramdan sonra af çıkacak mı?.
Putin’den ateşkes umutlarını tüketecek hamle!.
İspanya’dan sonra Fransa’da da elektrik kaosu patlak verdi!.
PKK’nın İran uzantısı PJAK silah bırakmayacağını açıkladı!.
Suudi Arabistan’da 73 yıldır uygulanan alkol yasakları kalkıyor!.
ABD Başkanı Trump’ın AB tehdidi altın fiyatlarını uçuşa geçirdi…
DEM Parti MHP’yi ziyaret edecek..
Rusya ile Ukrayna arasında 390 kişilik esir takası gerçekleşti..
Kurban Bayramı için resmi tatil gün sayısı açıklandı..
Savcılıktan İmamoğlu’nun afiş ve pankartlarını kaldırma talimatı!.
İBB’ye 4. dalga operasyon!. Özel Kalem ve Koruma Müdürü paketlendi!.
Kahpe İsrail kana doymuyor!. 1 günde 107 Gazzeliyi katletti!.
Sözcü gazetesinin “İsrail ile Ticaret” iftirasına bakanlıktan jet yalanlama!.
Cumhurbaşkanı Erdoğan erken seçim tartışmalarına son noktayı koydu..
İstanbul’da ulaşım kaosu!. Özel Halk Otobüsleri kontak kapattı!.
ABD’de iki İsrail konsolosluk çalışanı öldürüldü!.
Bitcoin 110 bin dolara dayandı…
İBB’nin gölge başkanının hesabından 1,5 milyar TL çıktı!.
Bakanlık koltuğundayken dev ihaleler verdikleri holdinglere yönetici oldular!.
İmamoğlu’nun saklattığı cep telefonu ele geçirildi!.
Ahmet Minguzzi’yi öldüren katilin kullandığı bıçak suç aleti sayılmadı!.
DEM Parti’den Cumhur İttifakı’na “Süreci Hızlandırın” çağrısı..
Suriye’ye uygulanan tüm yaptırımlar kaldırılıyor..
İBB’ye 3. dalga hırsızlık operasyonu..
Ayarları bozulan Özgür Özel hırsızlarını Hz. Yusuf’a benzetmeye başladı!.
CHP’nin İzmir mitingi fos çıktı!.
İmamoğlu’nu zora sokacak bir itiraf daha: Bavullarla Para Alıp Naylon Fatura Kesiyorduk!.
Sokak köpekleri ile kanser hastalarını ziyaret eden AK Partili vekile tepkiler çığ gibi!.
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

Batı, petrol tankeri trafiği nedeniyle Türkiye’yi hedef aldı!.

Batı, petrol tankeri trafiği nedeniyle Türkiye’yi hedef aldı!.
08.12.2022
A+
A-
Türkiye, gemilerin sigortalı olup olmadığıyla ilgili belge istiyor. Boğazlarda oluşan gemi kuyruğu İngiliz basınında gündem olurken, “Batılı yetkililer, Türkiye’yi sorumlu tutuyor” denildi.
Avrupa Birliği (AB) ve G7 ülkeleri, deniz yoluyla taşınan Rus petrolüne varil başına 60 dolar tavan fiyat uygulamaya başladı.

Petrol taşıyan tankerler, fiyat sınırlaması sonrası Türkiye açıklarında yoğunluk oluşturmaya başladı.

Türk makamlarının sigorta belgesi talebi

İlgili Türk makamları, boğazlardan geçen gemilerin tamamen sigortalı olup olmadığına dair kanıt talep ediyor.

Financial Times gazetesi, Batılı yetkililerin petrol arzından yaşanan kesintiden Türkiye’yi sorumlu tuttuğunu yazdı.

22 tankerin geçişi durduruldu: Türkiye’yi sorumlu tutuyorlar

Ankara’da sigortayla ilgili endişeler nedeniyle en az 22 ham petrol tankerinin ülke sularından geçişinin durdurulduğu belirtildi.

Haberde, “Batılı yetkililer, Karadeniz’den ham petrol sevkiyatının aksamasından Türkiye’yi sorumlu tutuyor. Türk Boğazları’ndaki trafiği engellemek için hiçbir neden olmadığını söylüyorlar.” denildi.

Sigortasız gemiler risk oluşturuyor

Türkiye’nin ise tavan fiyat uygulaması sonrası sigortasız gemilerin riskleri artırdığını dile getirdiğine dikkat çekildi.

Aynı haberde, “Türk Boğazları’ndan geçen tüm ham petrol tankerlerinin petrol sızıntısı ve çarpışma gibi olayları kapsayan geçerli sigortaları olduğunu kanıtlaması isteniyor.” notu paylaşıldı.

ABD ile Türk makamları arasında görüşme

Bir taraftan tavan fiyat mekanizmasını savunan Batı, diğer taraftan artan yakıt fiyatlarına bağlı enflasyonla mücadele etmeye çalışıyor.

ABD Hazinesi, Türk yetkililerle yapılan görüşme sonrası yaptığı açıklamada, “Deniz yoluyla taşınan petrolün Türk Boğazları’ndan geçmesine izin verecek bir uyum rejimi oluşturarak küresel enerji piyasalarını iyi tedarik edilmiş durumda tutmaya yönelik ortak çıkarların altını çizildi.” denildi.

İngiltere: Yakın bir şekilde çalışıyoruz

İngiltere Hazinesi’nin Londra, ABD ve AB’nin çözüme varmak üzere Türk makamlarıyla yakın bir şekilde çalıştığını söylediği aktarıldı.

Londra’dan yapılan açıklamada, “Çevre, sağlık ve güvenlik endişeleri nedeniyle gemilerin İstanbul Boğazı’na girişinin engellenmesi için hiçbir neden yoktur.” tezi öne sürüldü.

Batı, petrol tankeri trafiği nedeniyle Türkiye yi hedef aldı #2
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.