Site Rengi

HABER ÖZETİ
Türkiye’ye dönen Şeyma Subaşı havalimanında gözaltına aldındı..
İtirafçı olan Mehmet Akif Ersoy 3 saat ifade verip tekrar cezaevine gönderildi!.
Mehmet Akif Ersoy itirafçı olmak için adliyeye geliyor!.
Maaş alamayan işçiler grevde, CHP’li Başkan Tayland tatilinde!.
Mehmet Akif Ersoy hakkında skandal Grup Seks iddiaları!.
Teröristbaşı Öcalan’dan yeni çağrı..
Suriye’nin Esed’siz yeni banknotları tedavüle alınıyor..
Saadettin Saran “Tamam mı-Devam mı” kongresine gidiyor..
Erden Timur şike ve bahis soruşturmasında tutuklandı!.
RTÜK’ten Yalova’daki DEİAŞ çatışması için yayın yasağı!.
Veyis Ateş uyuşturucu soruşturması kapsamında tutuklandı!.
Fatih Altaylı tahliye edildi..
Sözcü TV’de Yılmaz Özdil fırtınası devam ediyor!. Serap Belovacıklı’da kovuldu!.
“AK Parti’yi Kim Savunsun” kavgasında yandaş yazarlar birbirlerine girdi!.
Yalova’daki çatışmada 3 polisimiz şehit oldu..
AK Partili Özlem Zengin’i durdurabilene aşkolsun!.
Yalova’daki DEİAŞ operasyonunda 7 polis yaralandı!.
İsrailli şerefsiz kahpeden “Ezan Sesi Yasaklansın” önerisi!.
Özgür Özel’in İHA palavrasına Cumhurbaşkanlığı’ndan yalanlama!.
Market poşetleri 1 TL oldu..
MHP Lideri Bahçeli’den Cumhurbaşkanı Erdoğan’a “Günümüzün Süleyman’ı” övgüsü..
Para transferlerinde zorunlu açıklama dönemi başlıyor..
İkinci el araçlarda 6 ay ve 6 bin kilometre düzenlemesi 1 Temmuz 2026’ya uzatıldı..
Jeffrey Epstein’in kardeşi: Abimi Trump öldürttü!.
Türkiye Suriye’ye radar yerleştiriyor..
CHP’li Şile Belediyesi’ne yolsuzluk operasyonu!.
Özel Harekât Başkanı SDG’yi kazımak için Suriye’de!.
Şehit babasının ayakkabısız hali yürekleri dağladı!.
AK Partili vekilin 52 bin TL’lik ayakkabısı ortalığı fena karıştırdı!.
Dubai üzerinden uyuşturucu ve fuhuş tuzağına çekilen Türk kızları!.
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

Beyaz Saray’dan Rusya’ya yaptırım uyarısı..

Beyaz Saray’dan Rusya’ya yaptırım uyarısı..
16.04.2021
A+
A-

Beyaz Saray Sözcüsü Jen Psaki, Rusya’ya yaptıkları yanlışların yeni yaptırımlarla karşılanabileceği uyarısında bulunurken, aynı zamanda ‘Bizim hedefimiz Rusya ile öngörülebilir ve istikrarlı bir ilişki’ dedi.

Psaki, Beyaz Saray’da düzenlediği günlük basın toplantısında gündemi değerlendirdi ve gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Rusya’nın Afganistan’daki Amerikan askerlerinin öldürülmesi için Taliban’a para teklif ettiğine dair Amerikan istihbaratının “düşükten orta seviyeye kadar güvenli” sonuçlara ulaşmasını değerlendiren Psaki, “Bu rapor bile bizim için yeterince endişe kaynağı” dedi.

“Kabul edilemeyeceğini hissettiğimiz eylemlere de yanıt veririz”

Psaki konuya ilişkin, “Tabii ki personelimizin herhangi bir yabancı ülke aktörü tarafından hedef alınmasını kabul etmeyiz. Bu istihbarat sonucu Rusya’ya bir yük yüklüyor. Rusya hükümeti Taliban ile ilişkisinin açıklamasını yapmalı” diye konuştu.

Rusya’ya yönelik bugün açıklanan yaptırımların “orantılı” olduğunun altını çizen ve Rusya’nın “yanlış adımlar” atması durumunda bunlara yenilerinin eklenebileceğini belirten Psaki, “Ancak bizim umudumuz, öngörülebilir ve istikrarlı bir ilişki ile ilerlemek. Kabul edilemeyeceğini hissettiğimiz eylemlere de yanıt veririz ve bunun bir sonucu olur” ifadelerini kullandı.

Biden’ın Putin’e “zirve” daveti hala geçerli

Psaki, Almanya Başbakanı Angela Merkel’in isteği üzerine bugünkü Rusya yaptırımlarına “Kuzey Akım 2” projesinin dahil edilmediği yönündeki iddialara da yanıt veren Psaki, “Biz bu anlaşmanın kötü bir anlaşma olduğunu düşünüyoruz. ABD daha fazla yaptırım seçeneğini saklı tutuyor.” mesajını verdi.

ABD Başkanı Joe Biden’ın, 13 Nisan’daki telefon görüşmesinde Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’e yaptığı “üçüncü bir ülkede zirve” davetine ilişkin ise Psaki, “Bizim bu davetimiz hala geçerli. Bu zirve yapılırsa ileriye dönük iyi bir adım olacağın düşünüyoruz.” yorumunu yaptı.

Solarwinds saldırısından 16 binden fazla bilgisayar etkilenmiş olabilir

Psaki, ABD resmi kurumlarına düzenlenen ve arkasında Rusya’nın olduğu iddia edilen “Solarwinds” siber saldırısının bilançosunun ne olduğuna ilişkin soru üzerine, “Bu konuda henüz çok az bilgimiz var. Ancak bu saldırıda tedarik zincirimize sızıldığını ve 16 binden fazla bilgisayara ulaşılmış olabileceğini düşünüyoruz” değerlendirmesinde bulundu.

Yapılan bu saldırının, ulusal güvenlik ve kamu güvenliği endişesi yarattığını ifade eden Psaki, “Rusya’nın siber alandaki pervasız tavır geçmişine ve neler yapabileceğine bakarsak bu konuda endişelerimiz çoğalır” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.