Site Rengi

HABER ÖZETİ
DEM Parti süreci bozmak için her türlü pisliği yapıyor..
Netenyahu kahpesi Türkiye’nin Gazze’deki varlığına izin vermeyeceğini açıkladı..
YPG’li terörist itler kaçarken köprüleri havaya uçurdu!.
Atlas Çağlayan’ın ailesini tehdit eden 3 kişi tutuklandı..
Avrupa Birliği’nden Trump’un Gümrük Vergisi tehdidine rest!.
Ümit Karan’ın kokain testi pozitif çıktı!.
Rakı masasında Selâ okutan MHP’li partiden kovuldu..
Suriye’de son durum..
Terörden temizlenen Afrin’de eve dönüşler başladı..
Mehmet Akif Ersoy’un eski eşi SHOW TV’den kovuldu!.
CHP’nin yönettiği İstanbul’da ulaşım sistemi yine çöktü!.
Yoğun kar yağışı nedeni ile İstanbul’da motorsikletlere trafik yasağı!.
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Suriye Lideri Şara’ya ateşkes telefonu..
Türkiye ve ABD’den Suriye’deki ateşkes sonrası peş peşe açıklamalar!.
Petrol kuyularının kontrolü artık Suriye Devleti’nde..
Suriye’de ateşkes tamamen sağlandı..
Suriye’nin kaderini Cumhurbaşkanı Erdoğan belirledi!.
MHP Lideri Bahçeli’den Suriye için 8 maddelik yol haritası..
Deyrizor, SDG’den kurtarıldı..
İran’daki protestolarda binlerce kişi hayatını kaybetti!.
Gaziantep beraberliği sonrası Galatasaray’da istifa sesleri..
Meteoroloji’den Marmara ve Ege bölgesi için fırtına uyarısı!.
Trump, ABD’nin Grönland planına karşı çıkan ülkelere ek vergi getirildiğini duyurdu..
2025 yılında trafik kazalarında 3 bin 481 kişi yaşamını yitirdi..
ABD Başkanı Trump’tan Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Gazze daveti..
Hamaney’den İran halkına ABD uyarısı!.
Milli Eğitim Bakanı Tekin’den CHP’nin karne palavrasına cevap!.
Tankların namlusu kalkınca YPG kaçacak delik aramaya başladı..
Kütahya Valisi iş beğenmeyen gençlere isyan etti!.
Ümit Karan Uyuşturucu İmâl Etmek ve Satma suçundan tutuklandı..
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

Beyaz Saray’dan Taliban açıklaması! “Rusya, Afganistan’da ABD askerlerini öldürmek için para mı verdi?.”

Beyaz Saray’dan Taliban açıklaması! “Rusya, Afganistan’da ABD askerlerini öldürmek için para mı verdi?.”
30.06.2020
A+
A-

Beyaz Saray Sözcüsü McEnany, Rusya’nın Taliban bağlantılı militanlara Afganistan’daki Amerikan askerlerini öldürmeleri için para teklif ettiği istihbaratının doğruluğu konusunda istihbarat toplumunda bir “fikir birliği” olmadığı ve bu nedenle de bu bilginin Başkan Donald Trump ile paylaşılmadığını ifade etti.

McEnany, Beyaz Saray’da düzenlediği basın toplantısında gündemi değerlendirdi ve gazetecilerin sorularını yanıtladı.

ABD genelinde düzenlenen protestolarda yaşananlara ve ilan edilen “özerk bölgelere” işaret eden McEnany, “Adalet Bakanlığı, federal mülklere yönelik saldırıları nedeniyle 100’den fazla anarşisti gözaltına aldı. Ayrıca bakanlık, Beyaz Saray önündeki Andrew Jackson heykelini yıkmaya çalışan 4 kişiye de federal mahkeme düzeyinde suç isnat etti.” bilgisini paylaştı.

Adalet Bakanlığının “Hükümet karşıtı aşırılıkçılara” karşı bir görev gücü kurduğunu belirten McEnany, “FBI da 200’den fazla kişiye iç terör soruşturması açtı.” diye konuştu.

DEMOKRATLARI “ANARŞİSTLERE DESTEK” İLE SUÇLADI
ABD Senatosundaki Demokratların polis reformuna yönelik yasa tasarısını da engellediklerine işaret eden McEnany, Minnesota ve Seattle eyalet yönetimlerini de göstericilere yeterince sert müdahale etmemekle eleştirdi.

McEnany, Trump’ın polisin yanında olduğunu vurgulayarak, “Hadi dürüst olalım, heykelleri yıkmak hiçbir ideolojiye hizmet etmez. Ancak bu anarşiye, seçimlerde başarısız olan Demokratlar destek veriyor. Halbuki tüm bu heykeller bizim tarihimizi temsil ediyor ve hem kötünün hem de iyinin mirası. Bu da bizim tarihi daha iyi anlamamızı ve hatırlamamızı sağlıyor.” dedi.

RUSYA İDDİALARINA YANIT
ABD istihbaratının, Rusya’nın Afganistan’daki ABD askerlerini öldürmesi için Taliban’a para teklifi yaptığı iddialarına ilişkin Trump’ı bilgilendirmediğinin altını çizen McEnany, “İstihbarat toplumunda, söz konusu suçlamalara ilişkin bir fikir birliği yok. Aslında, bu bilgilerin gerçekliği yansıtıp yansıtmadığına ilişkin ciddi fikir ayrılığı var. Başkan Trump’a teyit edilmemiş istihbaratlar konusunda bilgilendirme yapılmıyor. Bu istihbarat da teyit edilmemişti.” ifadesini kullandı.

McEnany, Trump’ın Özel Kalem Müdürü Meadows’un hem Cumhuriyetçi hem de Demokrat Kongre üyelerini Afganistan konusunda görüşmek üzere Beyaz Saray’a çağırdığını kaydetti.

WASHİNGTON POST VE NEW YORK TİMES’A “PULİTZER İADESİ” ÇAĞRISI
New York Times’ın söz konusu iddialar hakkındaki haberine de tepki gösteren McEnany, New York Times’ın genellikle “yanlış” içerikli haberler yaptığını iddia etti.

New York Times ve Washington Post gibi gazetelerin Rusya Soruşturması hakkında da “yalan” haberler yaptığını öne süren McEnany, “Artık Washington Post ve New York Times’ın aldığı Pulitzer ödüllerini iade etmesinin zamanının geldiğini düşünüyorum.” diye konuştu.

McEnany, bir gazetecinin ülkedeki iç savaş döneminde “köleliği” destekleyen Güney eyaletlerin yenilgisine işaret ederek, “Trump bu yenilginin iyi bir şey olduğunu düşünüyor mu?” sorusunu, “Bu çok absürt bir soru, Trump ABD ile gurur duyuyor.” şeklinde yanıtladı.

ABD’de yeni tip koronavirüs (Kovid-19) vakalarının tekrar artışa geçmesine ilişkin, “Ölüm oranları düşüyor ancak biz de koronavirüsün söndürülmesi gereken közleri olduğunun farkındayız.” değerlendirmesinde bulundu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.