Site Rengi

HABER ÖZETİ
Kendisinden 37 yaş küçük çalışanı ile otelde basılan başkanını savundu!.
Çocuğu suç işleyen anne babalara hapis cezası geliyor..
Salı günü rakibimiz Kosova..
Yine CHP’li belediye, yine karı kız, yine rüşvet yolsuzluk!.
İran’dan izin almadan Hürmüz Boğazı’ndan geçmeye kalkan gemiler anında vuruluyor..
ABD’ye asla güvenilmeyeciğini en iyi Trump gösteriyor!.
İran duvarına toslayan Trump yine ateşkes palavrasına sarıldı..
İran’da rezil olan Trump ABD’nin karizmasını kurtarmak için yalan makinesine döndü!.
Tel Aviv’i Gazze’ye İran’a selamlar olsun..
A Millilerimiz Romanya’yı 1-0 mağlup etti..
Muhittin Böcek’in iki şoförü yolsuzluk kapsamında tutuklandı..
The Economist’ten dikkat çeken İran kapağı..
Bunak it şimdi de NATO’ya sataşıyor!.
Türk Silahlı Kuvvetleri Bağdat’taki NATO Üssünü boşalttı..
Özgür Özel’in 13 milyonluk daireyi 800 bin TL’ye nasıl aldığı ortaya çıktı!.
Bayan Netenyahu çocuklarına baskı yapıldığı için çok üzülüyormuş!.
Dev Türk petrol tankeri İstanbul’a girerken İHA ve İDA’lar tarafından vuruldu!.
Gıda etiketlerindeki “Günlük” sahtekârlığına düzenleme geldi!.
CHP’nin palavrasına ayakçılık yapan tapu müdürleri tutuklandı!.
İngilizler Trump’un savaş ve ateşkes oyunları ile yaptığı milyon dolarlık vurgunları deşifre etti!.
Akit Gazetesi Özgür Özel’i sağlı sollu tokatlamaya devam ediyor!.
İBB’deki para kuleleri skandalları ile ilgili flaş itiraflar!.
Trump müzakere açıklamaları yaptıkça brent petrol düşüyor..
İran-İsrail arasında 1 aylık ateşkes ve 15 maddelik yol haritası iddiası..
İran, Hürmüz Boğazı’nın sadece kendileri ile savaşmayan ülkelere açık olduğunu söyledi..
Kuduz köpek gibi sağa sola saldıran Trump anketlerde çakıldı!.
İran füzelerle Tel Aviv’i vurmaya devam ediyor!.
Bakan Gürlek’in tapu kayıtlarını sorgulatan “CHP’li Ayşegül” bakın kimmiş!.
Emine Ülker Tarhan tabela partisini kapatıp CHP’ye geri döndü..
İsrail semalarında özlediğimiz görüntüler..
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

Biden, Teksas’ta acil durum ilanı için hazır olduklarını duyurdu!.

Biden, Teksas’ta acil durum ilanı için hazır olduklarını duyurdu!.
20.02.2021
A+
A-

ABD Başkanı Joe Biden, dondurucu soğukların sebep olduğu elektrik kesintilerinin olumsuz etkilediği Teksas eyaletinde, yardımlara daha fazla federal fon aktarmanın önünü açacak acil durum ilanı için hazır olduklarını söyledi.

ABD Başkanı Biden, yardımların önüne geçmemesi koşuluyla Teksas’ı ziyaret edeceğini de sözlerini ekledi.

Beyaz Saray Sözcüsü Jen Psaki de Biden’ın, ekibine Teksas’ta acil durum ilanı için çalışmaları hızlandırması yönündeki talebini doğruladı.

BBC Türkçe’nin aktardığına göre, Psaki aynı zamanda Houston, Austin ve Dallas gibi Teksas’ın büyük şehirlerinden bazılarının belediye başkanlarıyla da devlet kaynaklarına erişimlerini sağlamak için temas halinde olduklarını belirtti.

ABD genelinde soğuk havalar sebebiyle 60 civarında insan hayatını kaybetti. Çoğu kişi, trafik kazalarında, evlerinde ya da arabalarında karbonmonoksit zehirlenmesinden ötürü yaşamını yitirdi.

Buz fırtınalarının ve kar yağışının olumsuz ettiği birkaç güney eyaletinde de su kesintilerinin yaşandığı bildirildi.

Mississippi eyaletindeki Jackson şehrinde 150 bin civarında; Memphis şehri dahil olmak üzere Tennessee eyaletinde de 650 binden fazla kişi su kesintisi sorunu yaşıyor.

Güney bölgelerinde böylesi soğuk havalara alışık olmayan ve su boruları donan ABD’lilerden bazıları kar sularını kaynatıp kullanmaya başladı.

TEKSAS’TA NELER YAŞANIYOR?

Biden, Teksasta acil durum ilanı için hazır olduklarını duyurdu

Güneybatı eyaleti Teksas’ta sıcaklık bu hafta başında -18 dereceye kadar düştü. Eyaletin enerji şebekesi de artan taleple çöktü.

Bunun sonucu olarak yüzbinlerce ev ve işyerine elektrik verilemedi; hafta başında yaklaşık 3,3 milyon insan dondurucu soğuklar altında elektriksiz kaldı. Eyalette olağanüstü hal ilan edildi.

Boruların donması nedeniyle de yaklaşık 13 milyon insan, temiz suya erişim sağlayamadı.

Eyaletteki evler soğuk havalara uygun inşa edilmediği için ısıtma sistemlerinin çökmesiyle evlerin içindeki sıcaklıklar da dondurucu derecelere indi.

Kiliseler ve işyerleri zor durumda olanlar için ısınma merkezleri haline dönüştürüldü.

Eyaletin başkenti Austin’in sular idaresi müdürü, Perşembe günü gazetecilere yaptığı açıklamada, patlayan borular sebebiyle 1.2 milyar litre suyun kaybedildiğini duyurdu.

ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi (CDC), eyaletin en büyük kenti Houstan için tüketilmesi planlanan tüm suyun kullanılmadan önce kaynatılması gerektiği ikazını yaptı.

Eyalet yetkilileri halka şişelenmiş suyun yanı sıra jenaratör dağıtımı için de çalıştıklarını söyledi.

Bira fabrikaları ve bazı yerel işletmeler de içme suyu tedariki için çalışmalara katıldı.

Yetkililer suların yeniden ne zaman sağlanabileceği konusunda net bir takvim sunamazken, su tedarikçilerinin ne kadar zarara uğradıklarını hesap dahi edemediklerini bildirdi.

Vali Greg Abbott, eyalete daha fazla tesisatçının getirildiğini söyledi.

Cuma günü itibarıyla Teksas’ın büyük bölümü için fırtına uyarıları devam ediyor. Öte yandan Ulusal Hava Durumu Servisi (NWS) önümüzdeki günlerde sıcaklıklar artacağını aktardı.

Eyalette yaşanan kriz sürerken, eyaletin Cumhuriyetçi Senatörü Ted Cruz, Çarşamba günü ailesiyle birlikte Meksika’ya tatile gitmesi sebebiyle eleştiri oklarının hedefi oldu.

Normal şartlar altında ülkeye hafta sonu geri dönmeyi planlayan Cruz, Perşembe günü özür dileyerek ABD’ye döndü.

ELEKTRİK KESİNTİSİNİN KÜRESEL PETROL KRİZİNE DÖNÜŞMESİNDEN KORKULUYOR

Teksas’taki durumun küresel bir petrol krizine dönüşmesinden endişe ediliyor.

Bloomberg haber ajansına göre ABD’de günlük 4 milyonluk ham petrol üretimi durdu, bu da ABD’nin petrol üretiminin yüzde 40’ına denk geliyor.

ABD’de üretilen petrolün dünyaya taşınmasını sağlayan yollarla temas kesilmiş durumda.

Perşembe günü ham petrolün varil fiyatı 65 dolara çıktı; bu seviyeler Ocak ayından beri görülmüyordu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.