Site Rengi

HABER ÖZETİ
Bitcoin 110 bin dolara dayandı…
İBB’nin gölge başkanının hesabından 1,5 milyar TL çıktı!.
Bakanlık koltuğundayken dev ihaleler verdikleri holdinglere yönetici oldular!.
İmamoğlu’nun saklattığı cep telefonu ele geçirildi!.
Ahmet Minguzzi’yi öldüren katilin kullandığı bıçak suç aleti sayılmadı!.
DEM Parti’den Cumhur İttifakı’na “Süreci Hızlandırın” çağrısı..
Suriye’ye uygulanan tüm yaptırımlar kaldırılıyor..
İBB’ye 3. dalga hırsızlık operasyonu..
Ayarları bozulan Özgür Özel hırsızlarını Hz. Yusuf’a benzetmeye başladı!.
CHP’nin İzmir mitingi fos çıktı!.
İmamoğlu’nu zora sokacak bir itiraf daha: Bavullarla Para Alıp Naylon Fatura Kesiyorduk!.
Sokak köpekleri ile kanser hastalarını ziyaret eden AK Partili vekile tepkiler çığ gibi!.
Joe Biden’in prostat kanseri olduğu açıklandı!.
Şampiyon Galatasaray…
PKK’nın fesih kararı sonrası DEM Parti’den ilk İmralı ziyareti..
Bahçeli’den Terörsüz Türkiye hedefinde 7 maddelik çağrı..
Fenerbahçe Eylül’de olağanüstü kongreye gitme kararı aldı..
Kongre için imza toplayan derneği bastı!.
Eurovision’da Azerbaycan’dan İsrail’e 12 tam puan!.
Kartalkaya’daki otel yangınında istenen cezalar belli oldu..
İsrailli kahpeden kan donduran sözler: Gazze’deki bütün çocuklar öldürülmeli!.
Fenerbahçe olağanüstü kongreye gidiyor..
İstanbul’daki Barış Zirvesi başladı..
5 adımda Terörsüz Türkiye…
CHP İmamoğlu’nu Başbakan yapma hayallerine devam ediyor..
PKK elindeki silahları nereye bırakacak?.
Metin Arolat’ın alkol ve uyuşturucudan öldüğü ortaya çıktı!.
Dünyanın gözü İstanbul’daki barış zirvesinde..
Demirtaş’ın tahliyesine ilişkin AKP’den ilk sinyal..
PKK’nın silah bırakma kararı anketlere nasıl yansıdı…
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

Bilecik Belediyesi’ndeki rüşvet skandalında yeni gelişme..

Bilecik Belediyesi’ndeki rüşvet skandalında yeni gelişme..
27.07.2022
A+
A-

Bilecik Belediyesi’nde yaşanan rüşvet olayıyla ilgili soruşturma tamamlandı. Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderilen iddianamede görevden uzaklaştırılan Bilecik Belediye Başkanı Semih Şahin ile Kayı A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Erdağı’nın ‘rüşvet almak’ suçundan 4 yıldan 12 yıla kadar hapisle cezalandırılmaları istendi.

Bilecik Belediyesi iştiraklerinden Kayı A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Erdağı’nın, bina ruhsat bedeli ve iş takibi için başvuranlardan rüşvet istediğinin tespit edilmesi üzerine, 19 Ocak’ta Bilecik Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince operasyon düzenlendi. Suçüstü yakalanan Erdağı, sevk edildiği adliyede çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. İçişleri Bakanlığı da rüşvet iddiaları nedeniyle hakkında yürütülen soruşturma kapsamında Bilecik Belediye Başkanı Semih Şahin’i geçici olarak görevden uzaklaştırdı.

Olayla ilgili Bilecik Cumhuriyet Başsavcılığı’nın soruşturması tamamlandı. Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderilen iddianamede; görevden uzaklaştırılan Bilecik Belediye Başkanı Semih Şahin ile Şahin’in danışmanlığını da yaptığı öne sürülen Kayı A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Erdağı’nın Bilecik’te yapılacak olan bir AVM inşaatının satış bedelinin belirlenmesi hususunda rüşvet aldıkları iddiasıyla haklarında 4 yıldan 12 yıla kadar hapisle cezalandırılmaları istendi.

SELÇUK ERDAĞI’NIN, KAMU GÖREVLİSİ OLARAK KABUL EDİLMESİ İSTENDİ

İddianamede, Bilecik Belediye Başkanı Semih Şahin’inin Kayı A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Erdağı hakkında resmi bir görevlendirmede bulunmadığını söylediği ancak Erdağı’nın kamu görevlisi olarak kabul edilmesi istenerek, “Her ne kadar şüpheli Semih Şahin’in alınan beyanında şüpheli Selçuk Erdağı’nın başkan danışmanı olarak resmi bir görevlendirilmesi olmadığını beyan etmiş ise de Erdağı’nın fiilen danışmanlık görevini yerine getirdiği ve bu kapsamda kamu görevi icra ettiği, bu nedenle statüsünün kamu görevlisi olarak kabulü gerekmektedir. Kamera kayıtları, beyanlar ve arama el koyma işlemi ve dijital imaj incelemeleri sonucu elde edilen bilgiler, tüm belediye çalışanları ve belediye ile işi olanların şüpheliyle görüşmeleri ve onun bilgisi veya talimatları kapsamında hareket etmeleri şüphelinin bu konumunu ve statüsünü doğrulamaktadır” denildi.

200 BİN DOLAR NAKİT, 130 BİN DOLAR BEDELLİ SENET

Bilecik’te yapılacak olan bir AVM inşaatının satış bedelinin belirlenmesi hususunda 200 bin dolar nakit, 130 bin dolar da bedelli senet karşılığında rüşvet aldıkları iddiasıyla Semih Şahin ile Selçuk Erdağı’nın 4 yıldan 12 yıla kadar hapisle cezasının istendiği iddianamede şu ifadelere yer verildi:

“Şüpheli Semih Şahin ve iştirak iradesi içerisinde birlikte hareket ettiği şüpheli Selçuk Erdağı’nın müştekilerin yüklenicisi ve potansiyel alıcısı oldukları, Bilecik merkezde bulunan AVM inşaatı projesinin satış bedelinin belirlenmesi hususunda anlaşmaları karşılığında 200 bin dolar nakit para ve 130 bin dolar bedelli senet tutarında rüşvet istemek ve bu rüşvetin verilmesi konusunda varılan anlaşma sonrası, 19/01/2022 tarihinde rüşvete konu paranın teslimi sonrası yakalanması suretiyle üzerlerine atılı TCK’nın 252/2 maddesinde düzenlenen rüşvet alma suçunu işledikleri anlaşılmakla, şüphelilerin mahkemenizce yargılamalarının yapılarak eylemlerine uyan yukarıda yazılı sevk maddeleri uyarınca ayrı ayrı cezalandırılmalarına karar verilmesi kamu adına iddia ve talep olunur.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.