Site Rengi

HABER ÖZETİ
Bitcoin 110 bin dolara dayandı…
İBB’nin gölge başkanının hesabından 1,5 milyar TL çıktı!.
Bakanlık koltuğundayken dev ihaleler verdikleri holdinglere yönetici oldular!.
İmamoğlu’nun saklattığı cep telefonu ele geçirildi!.
Ahmet Minguzzi’yi öldüren katilin kullandığı bıçak suç aleti sayılmadı!.
DEM Parti’den Cumhur İttifakı’na “Süreci Hızlandırın” çağrısı..
Suriye’ye uygulanan tüm yaptırımlar kaldırılıyor..
İBB’ye 3. dalga hırsızlık operasyonu..
Ayarları bozulan Özgür Özel hırsızlarını Hz. Yusuf’a benzetmeye başladı!.
CHP’nin İzmir mitingi fos çıktı!.
İmamoğlu’nu zora sokacak bir itiraf daha: Bavullarla Para Alıp Naylon Fatura Kesiyorduk!.
Sokak köpekleri ile kanser hastalarını ziyaret eden AK Partili vekile tepkiler çığ gibi!.
Joe Biden’in prostat kanseri olduğu açıklandı!.
Şampiyon Galatasaray…
PKK’nın fesih kararı sonrası DEM Parti’den ilk İmralı ziyareti..
Bahçeli’den Terörsüz Türkiye hedefinde 7 maddelik çağrı..
Fenerbahçe Eylül’de olağanüstü kongreye gitme kararı aldı..
Kongre için imza toplayan derneği bastı!.
Eurovision’da Azerbaycan’dan İsrail’e 12 tam puan!.
Kartalkaya’daki otel yangınında istenen cezalar belli oldu..
İsrailli kahpeden kan donduran sözler: Gazze’deki bütün çocuklar öldürülmeli!.
Fenerbahçe olağanüstü kongreye gidiyor..
İstanbul’daki Barış Zirvesi başladı..
5 adımda Terörsüz Türkiye…
CHP İmamoğlu’nu Başbakan yapma hayallerine devam ediyor..
PKK elindeki silahları nereye bırakacak?.
Metin Arolat’ın alkol ve uyuşturucudan öldüğü ortaya çıktı!.
Dünyanın gözü İstanbul’daki barış zirvesinde..
Demirtaş’ın tahliyesine ilişkin AKP’den ilk sinyal..
PKK’nın silah bırakma kararı anketlere nasıl yansıdı…
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

Bill Gates coronavirüste ki en büyük engeli açıklayarak, tarih verip uyardı!.

Bill Gates coronavirüste ki en büyük engeli açıklayarak, tarih verip uyardı!.
26.06.2020
A+
A-

Microsoft’un kurucusu Bill Gates, dünyayı etkisi altına alan yeni tip coronavirüse ilişkin çarpıcı açıklamalar yaptı. Bill Gates, tedbirlere uyulmaması halinde Ekim ve Kasım aylarında ikinci dalganın yaşanacağını söyledi.

Microsoft’un kurucusu Bill Gates, kısıtlayıcı tedbirlerin uygulanmaması halinde virüsün ekim ve kasım aylarında daha şiddetli şekilde geri dönebileceğini söyledi.

Microsoft’un kurucusu ve Bill ve Melinda Gates Vakfı Eşbaşkanı Bill Gates, ABD’nin korona virüsüyle mücadelede ‘yeterince çaba göstermediğini’ söyledi. Korona virüsü salgınının, beklediğinden ‘daha kasvetli’ olduğunu dile getiren Gates, “Önlemleri uygulamaya devam etmezsek virüs ekim ve kasım aylarında geri dönebilir” dedi.

‘Maske kullanımı çok az’

CNN’den Anderson Cooper ve Dr. Sanjay Gupta’nın sorularını yanıtlayan Gates, ABD’de korona virüsü vakalarının artmasının sebebinin ‘liderlik eksikliği’ olduğunu ifade etti. ABD’de virüsle mücadele kapsamında yeterince çaba gösterilmediğini söyleyen Gates, test ve temas izleme programlarının yetersiz olduğunu ve yeterince insanın maske kullanmadığı dile getirdi.

‘Virüs geri dönebilir’

Tedavi ve kısıtlamaların virüs nedeniyle meydana gelen ölümleri engellediğini ancak kısıtlayıcı tedbirlerin uygulanmaması halinde, salgının ekim ve kasım aylarında geri döneceğini söyledi ve şu ifadeleri kullandı: “İyi tedaviler meydana gelen ölümleri engelliyor ancak davranışlarımızı kontrol altına almadığımız sürece ekim ve kasım aylarına yaklaştıkça bu şey büyük sayılarla geri dönecek.”

‘Bazıları virüsü siyasi bir olay sanıyor’

ABD’de virüsün politize edildiğini dile getiren Gates, “Bazı insanlar salgını siyasi bir olay zannediyor” dedi. Gates, ABD Başkanı Donald Trump’ın, geçen günlerde “ABD’de fazla vaka olmasının sebebi çok sayıda test yapılıyor olması. Ne kadar çok test, o kadar vaka” ifadelerinin doğru olmadığını dile getirdi.

Vaka sayısındaki artışın doğrudan test sayısıyla ilgili olmadığını aktaran Gates, ABD’deki lider eksikliğinin Brezilya ve Hindistan’da hastalığın yükünü artırdığını söyledi.

‘En büyük engel…’

ABD’de korona virüsüyle mücadelenin en yetkili ismi Dr. Anthony Fauci ile iletişim halinde olduğunu ve yıl sonunda veya 2021 yılının başında bir aşını bulunabileceğini dile getirdi. Gates, ‘aşının hastalığın yayılmasını engellemeyi garanti edemeyeceğini’ aktardı.

Aşı geliştirme ve uygulama sürecinde en büyük engelin, ‘aşının bulunması ve dağıtımı’ olmadığını söyledi. Gates, bu süreçte en büyük engelin insanların aşıyı kullanmasını sağlamak olduğunu dile getirdi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.