Site Rengi

HABER ÖZETİ
Rusya ile İran arasında 500 milyon euroluk gizli anlaşma..
Gözler yarın Beştepe’deki terör ve emekli ikramiyesi kararında..
İstanbul’da kuduz vakaları patlak verdi..
ABD ile İran arasındaki müzakereler perşembe günü devam edecek..
Özgür Özel’den Abdullah Gül açıklaması..
Gazze’de can kayıpları 72 bini geçti..
Trump küresel vergi oranını yüzde 10’dan yüzde 15’e çıkardığını açıkladı..
Metrobüsü birbirine katıp “Savcıyım” yalanıyla tehditler savuran köpekperest gözaltına alındı!.
Mazota 2,40 TL zam!. Çok şükür litresi 60 lirayı geçti..
Almanya, Fransa ve İsveç’ten “İran’ı Terk Edin” uyarısı!.
Ronaldo takım arkadaşları ile birlikte oruç tuttu!.
Trump İran’a saldırma girişiminin halâ gündeminde olduğunu açıkladı..
İran’dan BM’ye mektup: Saldırı durumunda meşru müdafaa hakkımızı kullanacağız..
Laik Atak geçiren ADD’den Bakan Tekin hakkında suç duyurusu..
DEM Parti ortak rapor sonrası taleplerini sıraladı..
ABD Başkanı Trump İran’a 10 gün süre verdiklerini açıkladı..
Bakan Fidan Türkiye’nün Gazze’ye asker göndermeye hazır olduğunu açıkladı..
5 ilin vali atamaları Resmi Gazete’de..
Fenerbahçe, Nottingham Forest’a 3-0 mağlup oldu..
Milletin dini inançlarına küfür edip yakalanınca “Sarhoştum” diyen alçak tutuklandı!.
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na Fatih Dönmez atandı..
Suç çetesine köstebeklik yapan polisler gözaltında..
İngiltere eski Prensi Andrew, Epstein dosyasından gözaltına alındı..
ABD Orta Doğu’yu kana bulamaya hazırlanıyor!.
Bakan Tekin Ramazan etkinliklerini hedef alanları topa tuttu..
Terörsüz Türkiye komisyonu raporunu tamamladı..
İngiliz Kraliyet ailesinde Epstein depremi!.
Eski İsrail başbakanından Erdoğan itirafı: ÇOK TEHLİKELİ BİR LİDER!.
Galatasaray Juventus’u sahaya gömdü..
Okullardaki Ramazan etkinlikleri yine birilerine laik ataklar geçirtti!.
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

Bill Gates’in yeni taciz vakası! Uygunsuz mesajlar attığı ortaya çıktı!.

Bill Gates’in yeni taciz vakası! Uygunsuz mesajlar attığı ortaya çıktı!.
20.10.2021
A+
A-

Microsoft’un kurucusu Bill Gates’e 2008 yılında şirketteki bir kadın çalışanı tacizi konusunda iki yönetici tarafından uyarıldığı açıklandı.

Buna göre 132,7 milyar dolarlık servetiyle dünyanın en zenginleri arasında yer alan Gates, ismi açıklanmayan kadına uygunsuz e-posta mesajları gönderdi.

Wall Street Journal gazetesi tarafından yayınlanan iddialar, Bill Gates’in Microsoft’ta çalışırken yaptığı olası suistimallere ışık tutuyor. ABD’li gazete daha önce Gates’in kadın bir çalışanıyla geçmişte yaşanan ilişkisiyle ilgili soruşturma sırasında şirketin yönetim kurulundan ayrıldığını ortaya çıkarmıştı.

Bununla birlikte, milyarder iş insanı geçen yıl görevden ayrıldığında hayırseverlik çabalarına odaklanmak için istifa ettiğini açıklamıştı. Ancak, WSJ’nin haberi Microsoft’taki yönetim kurulu üyelerinin, Gates’in bir kadın çalışanla olduğu iddia edilen uygunsuz bir ilişkiyi araştırırken Gates’i görevden aldığını ortaya çıkardı.

KADIN ÇALIŞANINI E-POSTALARLA TACİZ ETTİ

Son haberde ise Gates’in Microsoft’tan ayrılmasından on yıldan fazla bir süre önce, yöneticilerin Gates ile orta düzey bir kadın personel arasındaki e-postaları keşfettiği belirtildi. Buna göre Microsot’un yöneticileri çapkın olarak nitelendirdikleri Gates kadın çalışanı e-posta yoluyla taciz etti. O sırada Gates evliydi ve hala Microsoft’ta yönetim kurulu başkanıydı.

İKİ MICROSOFT YÖNETİCİSİ TARAFINDAN UYARILDI

Microsoft’un o zamanki genel hukuk danışmanı Brad Smith ve personel şefi Brummel Gates’e bu davranışa bir son vermesini istedi. Ardından Gates, suçunu kabul ederek kadın çalışana tacizi sonlandırdı.

GATES’İN SÖZCÜSÜ İDDİALARI YALANLADI

Diğer taraftan, Gates’in bir sözcüsü Guardian’a yaptığı açıklamada WSJ’nin haberini yalanladı. Sözcü, “Bu iddialar, doğrudan bilgisi olmayan ve bazı durumlarda önemli çıkar çatışmaları olan kaynaklardan gelen yanlış, geri dönüştürülmüş söylentilerdir” dedi.

Öte yandan Gates, yakın zamanda gözden düşmüş finansçı ve seks işçisi kaçakçısı Jeffrey Epstein ile daha önce birkaç kez görüştüğünü bildirdiği için eleştiri yağmuruna tutuldu.

Gates, 1975’te Microsoft’u kurdu ve dünyanın en zengin insanlarından biri haline geldi. Gates ve eşi Melinda Gates, yaklaşık 30 yıllık birlikteliğin ardından Ağustos ayında boşandı. Çift, birlikte kurdukları hayırseverlik örgütü Bill ve Melinda Gates Vakfı’na hala ortak liderlik ediyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.