Site Rengi

HABER ÖZETİ
200 bin TL üzerindeki transferlerde açıklama şartına erteleme..
Venezuela‘ya karadan da müdahale başladı..
CHP’den istifa eden Mersin milletvekili AK Parti’ye geçiyor..
Maduro’dan ilk açıklama: ABD Petrol ve Madenlerimizi Ele Geçiremeyecek!.
Venezuela’da seferberlik ilan edildi!.
Dünya nüfusu 8,2 milyarı aştı..
Cumhurbaşkanı Erdoğan ABD Başkanı Trump ile görüşeceğini açıkladı..
Trump’ın savaş tehdidine İran’dan jet yanıt!.
Sürücülerin kâbusu olan Hız Sınırı Tabelaları kaldırıldı!.
ABD İran’dan Kahpe İsrail’in intikamını alma peşinde!.
Skoda’nın patronu yine işçilerini ikramiyeye boğdu..
Altın ve gümüş yeni yıla yükselişle başladı..
İşçiler maaş alamazken sevgilisi ile tatil kaçamağı yapan CHP’li Başkandan açıklama!.
MHP ile İyi Parti arasında “Kripto Abla” polemiği..
Türkiye’den Çin vatandaşlarına vize muafiyeti kararı..
Akaryakıta çifte yılbaşı kazığı!.
Uyuşturucu şüphelisi Şeyma Subaşı adliye de!.
Fenerbahçe seçime gidiyor..
Osmangazi Köprüsü’nden yek geçiş ücreti 995 TL!.
2026 zamlı IMEI kayıt ücretleri açıklandı..
İkinci el araç piyasasında ekspertiz krizi!.
Türkiye’ye dönen Şeyma Subaşı havalimanında gözaltına aldındı..
İtirafçı olan Mehmet Akif Ersoy 3 saat ifade verip tekrar cezaevine gönderildi!.
Mehmet Akif Ersoy itirafçı olmak için adliyeye geliyor!.
Maaş alamayan işçiler grevde, CHP’li Başkan Tayland tatilinde!.
Mehmet Akif Ersoy hakkında skandal Grup Seks iddiaları!.
Teröristbaşı Öcalan’dan yeni çağrı..
Suriye’nin Esed’siz yeni banknotları tedavüle alınıyor..
Saadettin Saran “Tamam mı-Devam mı” kongresine gidiyor..
Erden Timur şike ve bahis soruşturmasında tutuklandı!.
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

Birleşik Devletler Afgan göçmen programını güncelledi! Amerika’ya ajanlık yapan mültecilere vize verilecek!.

Birleşik Devletler Afgan göçmen programını güncelledi! Amerika’ya ajanlık yapan mültecilere vize verilecek!.
02.08.2021
A+
A-
Washington yönetimi, Taliban’ın hedefi haline gelen bazı Afganları ülkeye kabul etmeye karar verdi. Ülkeye giriş yapacaklar, ABD hükümeti için çalışmış tercümanlar ve onların ailelerini içeriyor.
ABD ve NATO birliklerinin Afganistan’dan çekildiği bir dönemde Taliban, ülkenin önemli merkezlerini ele geçirmeye çalışıyor.

Afganistanlılar da çareyi, ülkeyi terk etmekte buluyor. Çok sayıda Afgan mülteci, evlerinden ayrılmaya başlamış durumda.

ABD’de Başkan Joe Biden yönetimi, bazı Afganların ABD’ye mülteci olarak kabul edilmeleri için yeni bir program başlatmaya karar verdi.

RESMİ AÇIKLAMA BEKLENİYOR

Açıklama, ABD’li idari bir yetkili ve iki kaynaktan geldi. ABD Dışişleri Bakanlığı’nın, “Priority Two” adlı mülteci programını bugün açıklaması bekleniyor.

Bakanlık, konuyla ilgili henüz açıklama yapmadı. Öte yandan, ABD’nin Afganistan’dan tüm askeri birliklerini çekeceği 31 Ağustos’a yaklaşık bir ay kala, Taliban Afganistan’daki önemli eyaletlere yönelmiş durumda.

ABD den yeni Afgan göçmen programı #1

BIDEN’A GÖÇMENLER KONUSUNDA BASKI

ABD’nin, Afganistan’daki 20 yıllık savaşı sırasında kendisine destek sağlamış Afganların Taliban’ın hedefi haline gelmesinden dolayı, ABD’deki milletvekilleri ve bazı gruplar, risk altındaki söz konusu kişilere yardım edilmesi için Biden’a bir süredir baskı yapıyordu.

AMERİKA’YA ÇALIŞAN AFGANLARI KAPSAYACAK

ABD’li idari yetkili, yeni mülteci programının ABD’nin fonladığı projeler, ABD merkezli devlet dışı kurumlar ve medya kuruluşları için çalışmış olan Afganları kapsayacağını belirtti.

ABD den yeni Afgan göçmen programı #2

TERCÜMANLAR VE AİLELERİ

Yeni mülteci programı kapsamındaki Afganlar, ABD hükümeti için çalışmış tercümanların ve onların ailelerinin dahil olduğu Özel Göç Vizesi (SIV) programına girmeyi başaramamış kişilerden oluşuyor.

50 BİNDEN FAZLASI..

“Operation Allies Refuge” görevi kapsamında SIV programı dahilindeki 50 bin ve daha fazla Afgan mültecinin, ABD’ye alınması planlanıyor.

ABD den yeni Afgan göçmen programı #3
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.