Birleşik Devletler’in İstihbarat raporunda açıklandı! “Çin ölümlerini gizliyor!.”
![Birleşik Devletler’in İstihbarat raporunda açıklandı! “Çin ölümlerini gizliyor!.”](https://haberkurulu.com/wp-content/uploads/2020/04/gundeme-bomba-gibi-dustu-istihbarat-raporunda-dikkat-ceken-cin-detayi-h1585823424-3741aa-700x420.jpg)
Amerika Birleşik Devletleri istihbaratının hazırladığı raporda Çin’in ölümcül yeni tip coronavirüs salgınına ilişkin vaka ve ölü sayılarını olduğundan az göstererek salgının gerçek boyutlarını örtbas ettiği iddiası yer aldı. Gündeme bomba gibi düşen rapor, Beyaz Saray’a sunuldu.
ABD merkezli yayın kuruluşu Bloomberg’in, adını açıklamadığı 3 ABD’li yetkiliye dayandırdığı haberinde, Çin’in Kovid-19 salgınının gerçek boyutlarını tüm dünyadan sakladığına dair Amerikan istihbaratının bir rapor hazırladığı belirtildi.
Ölü ve vaka sayıları gizlendi mi?
AA’nın aktardığı habere göre, söz konusu raporun geçen hafta Beyaz Saraya sunulduğuna işaret edilen haberde, raporda Çin’in ülkedeki Kovid-19 kaynaklı vaka ve ölü sayılarını bilerek gizlediğine dair bilgilerin yer aldığı aktarıldı.
Cenaze görüntülerine dikkat çekildi
Çin’in, salgının 2019’un sonunda Vuhan’da başlamasının ardından, sadece belirti gösteren hastaları istatistiklere dahil ettiğinin vurgulandığı haberde, Hubei eyaletindeki binlerce cenaze görüntülerinin de şüphe çektiği kaydedildi. Haberde Çin’in yanı sıra İran, Rusya, Kuzey Kore, Suudi Arabistan ve Mısır da dahil bazı ülkelerin açıkladığı rakamların şaibeli olduğuna dikkat çekildi.
ABD ölü ve vaka sayısında Çin’i geride bıraktı
Johns Hopkins Üniversitesinin verilerine göre, Çin’de şu anda Kovid-19 kaynaklı yaklaşık 82 bin vaka ve 3 bin 300 ölüm var. ABD’deki son rakamlar ise 189 bin 633 virüs vakası ve 4 bin 90 virüs kaynaklı ölüm oldu.