Site Rengi

HABER ÖZETİ
Bitcoin 110 bin dolara dayandı…
İBB’nin gölge başkanının hesabından 1,5 milyar TL çıktı!.
Bakanlık koltuğundayken dev ihaleler verdikleri holdinglere yönetici oldular!.
İmamoğlu’nun saklattığı cep telefonu ele geçirildi!.
Ahmet Minguzzi’yi öldüren katilin kullandığı bıçak suç aleti sayılmadı!.
DEM Parti’den Cumhur İttifakı’na “Süreci Hızlandırın” çağrısı..
Suriye’ye uygulanan tüm yaptırımlar kaldırılıyor..
İBB’ye 3. dalga hırsızlık operasyonu..
Ayarları bozulan Özgür Özel hırsızlarını Hz. Yusuf’a benzetmeye başladı!.
CHP’nin İzmir mitingi fos çıktı!.
İmamoğlu’nu zora sokacak bir itiraf daha: Bavullarla Para Alıp Naylon Fatura Kesiyorduk!.
Sokak köpekleri ile kanser hastalarını ziyaret eden AK Partili vekile tepkiler çığ gibi!.
Joe Biden’in prostat kanseri olduğu açıklandı!.
Şampiyon Galatasaray…
PKK’nın fesih kararı sonrası DEM Parti’den ilk İmralı ziyareti..
Bahçeli’den Terörsüz Türkiye hedefinde 7 maddelik çağrı..
Fenerbahçe Eylül’de olağanüstü kongreye gitme kararı aldı..
Kongre için imza toplayan derneği bastı!.
Eurovision’da Azerbaycan’dan İsrail’e 12 tam puan!.
Kartalkaya’daki otel yangınında istenen cezalar belli oldu..
İsrailli kahpeden kan donduran sözler: Gazze’deki bütün çocuklar öldürülmeli!.
Fenerbahçe olağanüstü kongreye gidiyor..
İstanbul’daki Barış Zirvesi başladı..
5 adımda Terörsüz Türkiye…
CHP İmamoğlu’nu Başbakan yapma hayallerine devam ediyor..
PKK elindeki silahları nereye bırakacak?.
Metin Arolat’ın alkol ve uyuşturucudan öldüğü ortaya çıktı!.
Dünyanın gözü İstanbul’daki barış zirvesinde..
Demirtaş’ın tahliyesine ilişkin AKP’den ilk sinyal..
PKK’nın silah bırakma kararı anketlere nasıl yansıdı…
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

Bolivya’da darbeyle gelen Devlet Başkanı Anez ve 5 bakan hakkında yakalama kararı..

Bolivya’da darbeyle gelen Devlet Başkanı Anez ve 5 bakan hakkında yakalama kararı..
13.03.2021
A+
A-

Bolivya’da Kasım 2019’da gerçekleşen darbe sonrası tartışmalı seçim sürecinin ardından 1 yıl geçici devlet başkanlığı görevini yürüten Jeanine Anez ve o dönem bakanlık yapan 5 kişi hakkında yakalama kararı çıkarıldı.

Bolivya’nın resmi haber ajansında (ABI) yer alan habere göre, ülkede darbe davası olarak bilinen soruşturma kapsamında Jeanine Anez, eski Hükümet Bakanı Arturo Murillo, eski Devlet Başkanlığı Bakanı Yerko Nunez, eski Adalet Bakanı Alvaro Coimbra, eski Savunma Bakanı Luis Fernando Lopez ve eski Enerji Bakanı Rodrigo Guzman hakkında yakalama kararı çıkarıldı.

Terörizm, isyan ve komplo kurmak suçlarından itham edilen eski devlet görevlilerinin ülkeden kaçma ve soruşturma sürecini engelleme ihtimali bulunduğu için haklarında yakalama kararı çıkarıldığı açıklandı.

2019 yılının kasım ayında eski Devlet Başkanı Evo Morales’e yönelik askeri darbeyle sonuçlanan devlet başkanlığı seçimi sonrası olayların araştırıldığı soruşturma kapsamında Coimbra ile Guzman’ın ülkenin Beni eyaletinde gözaltına alındığı ve başkent La Paz’a nakledileceği belirtildi.

Devlet başkanı Arjantin’e gitmişti

Bolivya’da 20 Ekim 2019’daki tartışmalı seçimleri ilk turda kazanan Evo Morales, hile iddialarıyla sokaklara çıkan muhaliflerin şiddet eylemlerine dönüşen protestoları, polisin isyanı ve ordunun çağrısının ardından 10 Kasım’da istifa etmiş ve ertesi gün ülkesinden ayrılarak önce Meksika’ya, ardından da Arjantin’e gitmişti.

O dönem, Bolivya Çok Uluslu Yasama Meclisi’nin üst kanadı Senatörler Meclisi Başkan Yardımcısı muhalif Anez’in devlet başkanlığı görevine getirildiği ülkede, çoğunluğu yerlilerden oluşan Anez karşıtları günler süren protestolar düzenlemiş ve bu protestolarda 30’dan fazla kişi ölmüştü.

Bolivya’da, Anez’in göreve gelmesini takip eden 3 ay içinde düzenlenmesi gereken genel seçimler, 18 Ekim 2020’de düzenlenmiş, Morales’in adayı Luis Arce Catacora seçimi yüzde 55 oy olarak ilk turda kazanmıştı.

Morales, Catacora’nın genel seçimi kazanmasının ardından, ayrılışının 1. yılında ülkesine dönmüştü.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.