Site Rengi

HABER ÖZETİ
Türkiye’nin ekonomisi sigara ve alkol zamları ile ayakta duruyor!.
Milli Savunma Bakanlığı talep edilmesi halinde Suriye’ye destek verebileceklerini açıkladı!.
78 kişinin yanarak can verdiği Kartalkaya Otel’in müdürü tahliyesini istemedi!.
Emeklilik sisteminde flaş değişiklik.. Maaşlar prim gün sayısına göre hesaplanacak…
Süresiz Nafaka zulmünün iptali Anayasa Mahkemesi’ne taşındı!.
Belâsını arayan Kahpe İsrail şimdi de Şam’a saldırıyor!.
CHP arka fonlarda kullandığı Atatürk fotoğraflarını kaldırmaya başladı!.
Tarihin en büyük yolsuzluk operasyonunda son durum!.
Silah bırakan PKK’dan ilk pazarlık şartı: ÖCALAN SERBEST KALACAK!.
15 Temmuz şehitleri için 90 bin Camii de Selâlar okunuyor..
HAKMAR ve TATBAK’ın sahibini FETÖ’ye sadakat sözleri ele verdi!.
CHP 3 rüşvetçi ismi partiden ihrqç ediyor..
Rüşvet ve yolsuzluktan tutuklanan CHP’li başkan sayısı 17’ye yükseldi!.
Mahmut Abbas şerefsizi yine siyonistlerle ağız birliği yaptı!.
Bitcoin 122 bin doları aşarak rekor tazeledi!.
Toprak Razgatlıoğlu rakiplerini resmen maymuna çevirdi!.
Terörsüz Türkiye Komisyonu kuruluyor..
PKK kamplarını ne zaman boşaltacak…
Alçak karikatür nedeni ile Leman’ın yazı işleri müdürü tutuklandı!.
Trump Avrupa Birliği’ne yüzde 30 gümrük vergisi uygulanacağını açıkladı!.
Ahmet Türk’ten kayyum sorusuna bomba cevap!.
Cumhurbaşkanı Erdoğan: AK Parti, MHP ve DEM Parti Olarak Beraber Yürümeye Karar Verdik..
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Devletin de Terörün Bitmemesinde Hataları Oldu!.
Diyarbakır Anneleri’nden Terörsüz Türkiye için tam destek..
ABD’li Biyükelçiden silah bırakan PKK için flaş sözler!.
Erdoğan’ın tarihi konuşmasına saatler kaldı..
Pervin Buldan’dan silah bırakma süreci ile ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan’a teşekkür..
Menzil Tarikati’ndeki miras kavgası büyümeye devam ediyor!.
Yiğit Bulut hayatını kaybetti!.
PKK’nın silah bırakacağı tarihi gün geldi..
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

Böyle haberleşmişler! FETÖ’nün havacı mahremlerine özel acil durum kodu: “Boom!!”

Böyle haberleşmişler! FETÖ’nün havacı mahremlerine özel acil durum kodu: “Boom!!”
02.02.2020
A+
A-

FETÖ’nün itirafçı üyelerinden mahrem imam İ.Y., örgütün Hava Kuvvetleri Komutanlığındaki yapılanmasına ilişkin önemli bilgiler verdi. Mahrem imamlar arasında gizli haberleşme için özel bir program kullanıldığını söyleyen İ.Y., bu programda acil durumlarda mesajlaşmaları temizleyen bir özellik olduğunu söyledi.

Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) Hava Kuvvetleri Komutanlığındaki yapılanmasına ilişkin soruşturmada itirafçı olan sözde mahrem imam İ.Y, örgütte mahrem imamlar arasında gizli haberleşme için özel program kullanıldığını söyledi.

Ankara Cumhuriyet Savcısı Uğur Fatih Pehlivan tarafından yürütülen soruşturma kapsamında ifadesi alınan İ.Y, vatana hizmet için FETÖ’ye dair bildiklerini anlatacağını söyleyerek etkin pişmanlık hükümlerinden faydalanmak istediğini beyan etti.

Lise yıllarında kaldığı FETÖ’ye ait yurtta örgüt yapılanmasıyla tanıştığını anlatan İ.Y, üniversite eğitimi gördüğü Ankara’da da örgütle bağının devam ettiğini bildirdi.

Üniversiteden mezun olduktan sonra 15 Temmuz darbe girişimi sonrası kapatılan örgüte ait okullardan birinde öğretmen olarak çalışmaya başladığını belirten İ.Y, bu süreçte FETÖ’nün Hava Kuvvetleri yapılanmasında “mahrem imam” olarak görev aldığını dile getirdi.

FETÖ yapılanmasında tanıdığı örgüt üyesi sözde mahrem imamları ve askeri personeli de teşhis eden İ.Y, ilgilendiği askeri personelle belirli aralıklarla sohbet gerçekleştirdiğini, iletişim yöntemi olarak da ankesörlü ve kontörlü büfe telefonlarını tercih ettiklerini kaydetti.

Sözde havacı mahrem imamlar arasında da zaman zaman toplantılar yapıldığı bilgisini veren İ.Y, bu toplantılardan birinde imamlar arası iletişim sağlamak amaçlı gizli bir programın telefonlarına yüklendiğini itiraf etti.

Programın halka açık wi-fi hatlarından ve komşuların internet şifreleri kırılarak kullanılması talimatının verildiğini söyleyen itirafçı sözde mahrem imam İ.Y, şunları belirtti:

“2015 yılının ortalarına doğru yapılan bir toplantıda, mahrem imamların neredeyse tamamının bulunduğu toplantıda ‘İhsan’ kod adını kullanan müdür, tüm imamların telefonlarını aldı ve içine iletişim amaçlı bir program yüklü şekilde geri verdi. Sonra herkes telefonunu açtı ve uygulamanın kurulumunu yaptı. Bu program üzerinden gizlilik içinde irtibat kurulacağı söylendi. Turuncu renkli bir simgesi vardı. Açıldığı zaman ilk gelen ekran şifre ekranıydı. Şifre girildikten sonra mahrem öğretmenlerin olduğu kişi listesi vardı.

Bu liste eşleşme ile oluyordu. Karşılıklı olarak kullanıcıların birbirini eklemesi gerekiyordu. Ayrıca programın ‘Boom’ başlıklı bir özelliği vardı. Acil bir durumda bu özellik aktif edilince program kendi kendini sistem üzerinden temizliyordu. Ben bu program ile kendi grubumdaki öğretmenler ile irtibat halindeydim ancak genel irtibat Cemil ile oluyordu.”

ÖRGÜTTEN OLMAYANLARI “FETÖ’CÜ” DİYE İHBAR ETMİŞLER
Örgütün, FETÖ’cü olmayan Türk Silahlı Kuvvetleri personeline kurduğu kumpaslara da değinen İ.Y, kendisinden üst konumdaki mahrem imamın sahte ihbar mektubu yazmalarını istediğini anlattı.

Bu duruma sıcak bakmadığını ancak yine de mektubu yazarak örgüt yöneticilerine teslim ettiğini bildiren İ.Y, şunları kaydetti:

“2015 yılı içinde bir dönem ‘Cemil’ kod adlı kişi gruba bir liste vererek Hava Kuvvetlerinde çeşitli görevler yapan ve çeşitli rütbede askeri personel hakkında ihbar mektubu yazmamı istedi. Hakkında ‘Gülenci’ olduğu ile ilgili ihbar yapılmasını istedikleri askeri personelin aslında örgütle hiçbir bağının olmadığını biliyorum. Burada amaç FETÖ soruşturması geçiren askerlerin içine örgütten olmayan temiz askerleri karıştırarak hem mağduriyet ortamı oluşturmak hem de soruşturmaları sulandırmaktı.

Ben bu yazılan isimleri hatırlamıyorum. Hepimiz ihbar mektubu yazıp Cemil abiye teslim ettik.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.