Site Rengi

HABER ÖZETİ
Gözler yarın Beştepe’deki terör ve emekli ikramiyesi kararında..
İstanbul’da kuduz vakaları patlak verdi..
ABD ile İran arasındaki müzakereler perşembe günü devam edecek..
Özgür Özel’den Abdullah Gül açıklaması..
Gazze’de can kayıpları 72 bini geçti..
Trump küresel vergi oranını yüzde 10’dan yüzde 15’e çıkardığını açıkladı..
Metrobüsü birbirine katıp “Savcıyım” yalanıyla tehditler savuran köpekperest gözaltına alındı!.
Mazota 2,40 TL zam!. Çok şükür litresi 60 lirayı geçti..
Almanya, Fransa ve İsveç’ten “İran’ı Terk Edin” uyarısı!.
Ronaldo takım arkadaşları ile birlikte oruç tuttu!.
Trump İran’a saldırma girişiminin halâ gündeminde olduğunu açıkladı..
İran’dan BM’ye mektup: Saldırı durumunda meşru müdafaa hakkımızı kullanacağız..
Laik Atak geçiren ADD’den Bakan Tekin hakkında suç duyurusu..
DEM Parti ortak rapor sonrası taleplerini sıraladı..
ABD Başkanı Trump İran’a 10 gün süre verdiklerini açıkladı..
Bakan Fidan Türkiye’nün Gazze’ye asker göndermeye hazır olduğunu açıkladı..
5 ilin vali atamaları Resmi Gazete’de..
Fenerbahçe, Nottingham Forest’a 3-0 mağlup oldu..
Milletin dini inançlarına küfür edip yakalanınca “Sarhoştum” diyen alçak tutuklandı!.
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na Fatih Dönmez atandı..
Suç çetesine köstebeklik yapan polisler gözaltında..
İngiltere eski Prensi Andrew, Epstein dosyasından gözaltına alındı..
ABD Orta Doğu’yu kana bulamaya hazırlanıyor!.
Bakan Tekin Ramazan etkinliklerini hedef alanları topa tuttu..
Terörsüz Türkiye komisyonu raporunu tamamladı..
İngiliz Kraliyet ailesinde Epstein depremi!.
Eski İsrail başbakanından Erdoğan itirafı: ÇOK TEHLİKELİ BİR LİDER!.
Galatasaray Juventus’u sahaya gömdü..
Okullardaki Ramazan etkinlikleri yine birilerine laik ataklar geçirtti!.
Hangi ülke de kaç saat oruç tutulacak…
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

Bu sene KYK yurt ücretlerinde değişiklik yapılmayacak!.

Bu sene KYK yurt ücretlerinde değişiklik yapılmayacak!.
14.09.2022
A+
A-
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Salgın döneminde yurtlarımızda herhangi bir ücret artışına gitmedik. Bu sene de yurt ücretlerinde değişiklik yapılmayacağının müjdesini vermek istiyorum.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ankara’da Gençlik ve Spor Bakanlığı (GSB) Yeni Yurtlar Kampüsü’nde, 105 Yeni GSB Yurt Binası Resmi Açılış Töreni’ne katıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan buradaki konuşmasında öğrencilere yurt müjdesi verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu sene KYK yurt ücretlerinde zam yapılmayacağını açıkladı.

KYK yurt ücretlerine zam yok

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Salgın döneminde yurtlarımızda herhangi bir ücret artışına gitmedik. Bu sene de yurt ücretlerinde değişiklik yapılmayacağının müjdesini vermek istiyorum.” dedi.

“Kredi ve burs rakamlarını yeniden belirleyeceğiz”

Kredi ve burs ücretlerinin yeniden belirleneceğini söyleyen Erdoğan, “2002’de 45 lira olan burs ücretini biz artırdık. Şu anda lisans öğrencilerine 850 lira kredi veya burs veriyoruz. Yıl başında ilave yardımları günün ihtiyaçlarına göre yeniden belirleyeceğiz. müjdesini verdi.

“Dünyanın en iyi yurtları Türkiye’de”

Bugün Türkiye’nin yurtları dünyanın en iyileri arasında yer aldığını söyleyen Erdoğan, Tüm imkanlarıyla yurtlarımız öğrencilerimiz için donanımlı yaşam merkezi haline gelmiştir. Biz gençlerimize bu imkanlarımızı ya ücretsiz ya da sembolik ücretlerle sunuyoruz. Türkiye’nin yurt kapasiyesi birçok ülkeninkinden daha fazladır. Türkiye geçen sene başvuru taleplerinin yüzde 90’ından fazlasını karşılamıştır.” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarından satır başları şöyle:

Otel konforunda odalara sahip yeni yurt binaları inşa ettik. Üniversitelerimizin yaygınlaşmasına paralel olarak 81 ilimizin tamamına, 254 ilçemize ve KKTC’ye bu imkanı götürdük.

Salgın döneminde yurtlarımızda herhangi bir ücret artışına gitmedik. Aylık 250 lira ile 450 lira arasında değişen yurt ücretlerinde bu yıl da değişiklik yapılmayacağının müjdesini paylaşmak istiyorum.

Ülkemizin en büyük sorunlarından birisi üniversite harçlarıydı. Biz 10 sene önce üniversite harçlarının tamamını kaldırarak provakasyon meselesi olmasının önüne geçtik. Üniversite öğrencilerimiz için burs ve kredi ücretlerini de artırdık. Bugün başvuran her öğrencimize ya kredi ya da burs veriyoruz.

Kredi geri ödemelerinde toplamda 26 milyar liradan fazla bir yükü gençlerimizin üzerinden aldık.

Önümüzdeki yıldan itibaren kredi alan öğrencilerimiz de sadece aldıkları kadar kredi ödeyecekler. Milyonlarca gencimize rahat bir nefes aldıran bu uygulamanın da gençlerimize hayırlı olmasını diliyorum. Birileri gençlerimizi gündelik siyasetlerine malzeme yapmanın peşinde koşarken biz onları geleceğe hazırlayacak adımlar atıyoruz.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.