Site Rengi

HABER ÖZETİ
Trump cep telefonlarına ve bilgisayarlara vergi muafiyeti getirdi!.
CHP’li Üsküdar Belediyesi 1 yılın sonunda maaş ödeyememeye başladı!.
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan muhalefete ders gibi sözler!.
Gözler Merkez Bankası’nın açıklayacağı faiz kararında!.
Down sendromlu çocuğu oyun alanına almayan işletmeye ibretlik ceza!.
Devlet hastanesindeki doktorların kan donduran sapıklığı!.
İmamoğlu İnşaat ve 24 şirkete kayyum atandı!.
Asılsız ihbar yapıp 112’yi meşgûl edenlere 15 bin lira ceza geliyor!.
İnsan sağlığı ile oynamanın bedelini basit bir özür ile geçiştirdiler!.
Ekrem İmamoğlu hakim karşısında..
Fenerbahçe’nin yüzde 4,8’lik hisseleri yabancılara satıldı!.
Gözaltına alına gazeteciler Murat Ağırel ve Timur Soykan serbest bırakıldı!.
Özgür Özel’in boykot çağrısı ters tepti!. 2 Nisan’daki harcamalar iki karına çıktı!.
ABD Başkanı Donalt Trump Türkiye’ye geliyor..
Savaşıp Ermenistan’ın kucağından aldığımız sözde gardaşımız Aliyev’in gerçek yüzünü görün!.
Çin Trump’un vergi yaptırımları ile dalga geçti: KAMPANYALARINDAKİ ŞAPKLARINI BİLE BİZ ÜRETİYORUZ!.
Ekrem İmamoğlu protestolarına katılıp tutuklanan 102 genç tahliye edildi..
Cumhurbaşkanı Erdoğan ile İmralı Heyeti arasındaki ilk görüşme gerçekleşti..
Cumhur İttifakı’nın canını sıkacak genç seçmen anketi!.
Otel faciasının bilirkişi raporu tamamlandı!. Resmen Cinayet!.
Piyasalar alt üst olunca Trump vergi politikalarında geri adım attı!.
ABD ile Çin arasındaki vergi savaşında son durum!.
CHP’li milli voleybolcunun polis nefretine bakın!.
İBB’nin peyzaj aracı ile insan kaçakçılığı yaptılar!.
Şaban Sevinç’ten Fatih Altaylı’ya salvador: ŞEREFSİZ YAVŞAK!.
ABD Çin’in gümrük vergisini yüzde 104’e çıkardığını açıkladı!.
KKTC’de başörtülü öğrencilerin derslere girişi resmi olarak yasalaştı!.
MHP Lideri Bahçeli Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sarayına komşu oldu..
Savcılık Ümit Özdağ hakkında 7 yıl 10 ay hapis cezası talep etti!.
Erdoğan’dan Özel’e 500 bin liralık “Cuntacı” davası!.
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

Bursa’da çöp evden çıkan Cem Muhammet’in sağlık durumuyla ilgili yeni açıklama..

Bursa’da çöp evden çıkan Cem Muhammet’in sağlık durumuyla ilgili yeni açıklama..
26.07.2022
A+
A-

Bursa’da çöp evdeki bir odada bitkin halde bulunan ve ülke gündemine oturan 9 yaşındaki Cem Muhammet’in sağlık durumuyla ilgili Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Özlenen Özkan, ‘Kanında bazı sıkıntılar vardı, onları tedavi etmeye çalışıyoruz. Kalbi, özellikle hareketlerinde kısıtlılıklar var, psikiyatrik tedavisi de devam ediyor. İştahı yerinde, bundan sonraki süreçte tedavi olur olmaz, eğitimine başlanacak, onun için çok heyecanlı’ dedi.

Akdeniz Üniversitesi Hastanesi’nde iki gündür tedavisine devam edilen 9 yaşındaki Cem Muhammet A’yı, AÜ Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan ve Hastane Başhekimi Prof.Dr. Yıldıray Çete ziyaret etti. Hastane çıkışında açıklamalarda bulunan AÜ Rektörü Prof.Dr. Özlenen Özkan, Cem Muhammet A’nın hem medikal hem de psikolojik olarak uzun süreli bir tedavisinin olacağını kaydetti.

İkinci günde Cem Muhammet A.’nın sağlık durumunda ciddi bir fark beklemediklerini dile getiren Özkan, “Kötüye giden bir durumu yok bu bizim için iyi bir şey. Gelen yemeklerini sonuna kadar yiyor. İştahı yerinde daha fazla yemek istiyormuş. Ama şuan fazla yemesine izin verilmiyor. Kanında bazı sıkıntılar vardı, onları tedavi etmeye çalışıyoruz. Kalbi özellikle hareketlerinde kısıtlılıklar var. Psikiyatrik tedavisi devam ediyoruz” diye konuştu.

“EĞİTİMİNE BAŞLANACAK”

Küçük çocuğun iştahının yerinde olduğunu ve daha iyiye gittiğini ifade eden Özlenen Özkan, “Bir sürü oyuncak gelmiş. Türkiye’nin her yerinden hayırseverler oyuncak göndermiş. Bundan sonraki süreçte tedavi olur olmaz, eğitimine başlanacak. Onun için heyecanlı. Bunlar bizi memnun ediyor. Çocuğumuzu, pediatristler, nefrologlar, kardiyologlar, psikiyatristler, fizik tedavi uzmanları, gastroenteroloji, diyetisyenlerimiz hemşirelerimizle dikkatle takip ediyoruz. Cem Muhammet’in bizde özel bir yeri oldu. Her gün geleceğim inşallah özlüyorum onu. Buradan ayrıldığında da güzel bir hayatının olmasını istiyoruz. Bütün toplumun onu kucaklaması gerekiyor” dedi.

“KAS GÜCÜ YERİNE GELDİKÇE TEDAVİSİ DEĞİŞECEK”

Cem Muhammet A’nın beslenmesi ile ilgili bilgiler veren AÜ Başhekimi Prof.Dr. Yıldıray Çete, “Eksik olan şeyleri yerine koymak üzerine, günlük kalorisini kısıtlayarak beslenmeye başladık. Attırarak devam edeceğiz. Bugün 500 kalorilik bir diyet aldı ve giderek artacak. Ani beslenmenin getirebileceği ciddi yan etkiler var, çocuğu bundan korumak için peyder pey artacak. Eksik elektrotları yerine koymak, protein takviyesi yapmak ve gittikçe kaloriyi arttırmak gibi. Kas gücü yerine geldikçe tedavi süreci değişecek” ifadelerine yer verdi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.