Site Rengi

HABER ÖZETİ
Yüzünün ve bacağının yaralı olduğu iddia edildi!.
İRAN ile ABD arasındaki müzakerelerden neden sonuç alınamadı?.
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı hedef alan İsrailli Bakana muhalefetten sert yanıt!.
İran ABD ile yürütülen barış ve ateşkes müzakerelerinin sona erdiğini duyurdu..
Belçika İsrail’e gönderilen kaçak askeri teçhizatlara el koydu!.
Üsküdar Belediyesi’ndeki milyonluk rüşvet çarkı deşifre oldu..
İRAN-ABD müzakerelerinde Hürmüz Boğazı krizi patlak verdi!.
Kahpe evladı Netenyahu rahat durmuyor!.
Fenerbahçe Kayserispor’u 4 golle geçti..
İran 42 gün de ABD yalakası Arap ülkelerine 6 bin 657 füze fırlattı!.
6 saat devam eden İRAN-ABD müzakereleri sona erdi..
Iraktaki Cumhurbaşkanlığı Seçim Sonuçları belli oldu..
“Aleviler PKK’lıdır” diyen CHP Kayseri İl Başkanı istifa etti..
Hüsamettin Cindoruk hayatını kaybetti..
Çok şükür devletimiz yıllar sonra zahmet edip milletin cebine dadananlara operasyon başlatıyor!.
ABD ve İran heyetleri müzakere için Pakistan’da..
İran Hürmüz Boğazı geçiş ücretini resmileştirdi!.
İran ateşkes konusunda iyi niyetli olduklarını ancak ABD’ye güvenmediklerini açıkladı!.
Bolu Belediyesi’nde kurban vurgunu yapan Başkan Yardımcısı da tutuklandı!.
Kahpe İsrail’in Lübnan’daki katliamlarında ölü sayısı 1900’ü geçti!.
Trump yine kuduz köpek gibi havlayıp tehditler savurmaya başladı!.
Hür ve Kabul Edilmiş Masonlar Derneği’ne kayyum atandı!.
5 G’ye geçişlerde abone sayısı 30 milyona yaklaştı..
Özgür Özel CHP’li Başkanların Bankamatik Sevgililerini de savundu!.
Türkiye’de sigara kullanımı 2040 yılında tamamen yasaklanacak..
Zincir Market Çetesi’nin yüzde 400-500 kâr ile sebze meyve satması vatandaşı isyan ettirdi!.
İran’dan İsrail’e Lübnan uyarısı: ZAMAN DARALIYOR!.
Trump ateşkesi bozmak için elinden geleni yapıyor..
Rusya Devlet Başkanı Putin Ukrayna ile geçici ateşkes ilan etti..
İran’dan ateşkes sonrası ilk açıklama: SAVAŞTAN YANA DEĞİLİZ AMA HAKLARIMIZDAN DA VAZGEÇMEYİZ..
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

Bursalı doktorlar Şebnem Fincancı’nın istifasını istedi!.

Bursalı doktorlar Şebnem Fincancı’nın istifasını istedi!.
27.10.2022
A+
A-
Gözaltına alına TTB Başkanı Şebnem Fincancı’ya bir tepkide Bursalı doktorlardan geldi. Yapılan açıklamada, Fincancı’nın bulunduğu koltuğun öneminin farkına varamadığı vurgulandı.

Türk Tabipleri Birliği Başkanı Şebnem Korur Fincancı dün Kadıköy’deki evinde terör propagandası yapma suçundan gözaltına alındı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Korur’un, TTB Merkez Konseyi Başkanlığı görevine son verilmesi ve yeni başkan seçilmesi yönünde karar alınmasını mahkemeden talep etti.

Terör propagandası yapan Türk Tabipleri Birliği Başkanı Şebnem Korur Fincancı’ya bir tepkide Bursalı doktorlardan geldi.

Türk Tabipleri Birliği’nin siyaset üstü olduğunu belirten Bursalı doktorlar, Türk Tabipleri Birliği Başkanı Fincancı’nın bulunduğu koltuğun ağırlığını ve önemini anlayamadığını dile getirdi.

“Fincancı bulunduğu koltuğun öneniminin farkına varamamıştır”

3 Fidan Parkında toplanan doktorlar adına konuşan Uzman Doktor Önder Koçak, Türk Tabipleri Birliği başkanı seçimle gelir, seçimle gider. Ama demokratik bir kuruluş olmasına karşı, bütün demokrasilerde bazen, görülebildiği şekilde, demokratik yollarla gelen kişiler, seçilmiş oldukları amaçların dışında, seçilmiş oldukları süre içerisinde kendilerinden istenilenin dışında davranabilmektedir. Bizim de Türk Tabipler Birliği Başkanı Fincancı’dan beklediğimiz, Türk hekimlerinin haklarını savunmak, Türk hastaların haklarını savunmak, sağlıkta bilime hizmet etmek, sağlık alanında eğitim gören gençlere yardımcı olmak, Türkye’nin sağlığına katkıda bulunmak yerine maalesef bulunduğu koltuğun ağırlığının ve öneniminin farkına varamamıştır. Türk Tabipleri Birliğinin Başkanlık koltuğunda oturmak çok önemlidir. O koltukta oturan kişi, herhangi bir televizyona, herhangi bir medya kuruluşuna demeç verirken çok dikkatli olmalıdır. Kendi konuşması esnasında arkada hangi pankartlar açıldığını ya da açılabileceğini bilerek hareket etmek zorundadır. dedi.

“İstifa etmesini bekledik, istifa etmemekte direndi”

Hekimlik gibi önemli bir mesleğin başkanı maalesef, Türk ordusunu suçladığını belirten Koçak, Fincancı, PKK terör örgütü yandaşı bir tavır sergilemiştir. ‘iki tane PKK’lı gazla mı? Gazsız mı?’ öldürüldüğünün peşine düşmüştür. Türkiye’nin Güney Doğusu ve onun aşağısında bulunan Irak ve Suriye, gizli servislerin cirit attığı bir alandır. ‘2 tane terörist kim tarafından nasıl öldürülmüştür’ konusuyla bizim haklarımızı savunsun diye seçmiş olduğumuz başkanın ilgilenmesini doğru bulmuyoruz. Hatta anlamlandıramıyoruz. Irak ve Suriye’deki işgallerde kimyasal silah bulundurulması söz konusu edilerek işgalin başlatıldığını düşünürseniz, Türk ordusunun kimyasal silahla suçlanmasının bir yerlere pas atılmak olduğunu düşündürmektedir. Fincancı, yanlış bir şey yapmıştır. Bizler hekimler olarak kendisinin istifasını beklemekteydik. Ancak istifa etmeyerek, Türk Tabipler Birliği Başkanı iken gözaltına alınmayı tercih etti. İstifa etmemekte direndi. diye konuştu.

“Terör örgütlerinin desteklenmesine izin vermeyeceğiz”

İHA’nın haberine göre, en ilgincinin de tabip odası merkez konseyinin de Fincancı’nın arkasında olduğunu belirttiğini ifade eden Koçak, Bursa Tabip Odası da kınamakla yetinerek istifaya davet etmedi. Biz bu ülkeyi seven, Atatürkçü, bu halkın iyiliğini isteyen, siyaset üstü bir kurum olması gereken bir Türk Tabipler Birliğini talep ediyoruz. Türk Tabipler Birliği siyaset üstü olmalıdır. Tüm siyasi kurumlardan da ağır olmalıdır. Maalesef bu ülkenin genç evlatlarından oluşan ve gençlerin gönüllülük esasıyla gittiği halk ordusunun kimyasal silah kullanmakla suçlanmasını kabul etmiyoruz. Evlatlarımızı kimsenin eline teslim etmeye niyetimiz yoktur. Bizim hedefimiz, seçimle başa gelmiş bile olsa, yanlış bir işe soyunan Fincancı’nın istifasıdır. Türkiye’deki birçok tabip odası kendisinin istifasını talep etmiştir. Biz Bursa Tabip Odası’nın da kendisini destekler vaziyette bir kınamayla kalmıştır. Hiçbir kimseye bu devleti, bu tabip odasını, doktorları teslim etmeye, doktorları alet etmeye izin vermeyeceğiz. Terör örgütlerinin desteklenmesine izin vermeyeceğiz. dedi.

Bursalı doktorlar Şebnem Fincancı’nın istifasını istedi #2
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.