Site Rengi

HABER ÖZETİ
ABD Epstein’in albümünden Trump’ın da yer aldığı yeni fotoğrafları konuşuyor!.
İBB davasında ilk duruşma tarihi belli oldu..
Mehmet Akif Ersoy cezaevinden açıklama yaptı..
2026’da emlak vergisi 3 katına çıkıyor..
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Uluslararası toplumun Filistin’e borcunu ödeme vakti gelmiştir..
Trump Gazze Barış Gücü’nün başına ABD’li generali atayacak..
İSPARK’a yüzde 62 zam!.
Putin’den Trump’ı küplere bindirecek Venezuela açıklaması!.
Sağcılığın ahlaksızlık olduğunu savunan Ahlaksız Enver tutuklandı!.
Merkez Bankası faizi %38’e indirdi..
Orta Doğu’dan umudunu kesen ABD Latin Amerika kaynaklarına göz dikti!.
TBMM’de iğrenç taciz skandalı!.
Eski spikerden Mehmet Akif Ersoy hakkında skandal iddialar: BU SAPIK HERİFİN TACİZLERİ YÜZÜNDEN KITA DEĞİŞTİRDİM!.
Güllü’yü kızının aşağı attığı TÜBİTAK raporu ile ortaya çıktı!.
Mehmet Akif Ersoy hakkında ağzıları açık bırakan fuhuş çetesi ve uyuşturucu iddiaları!.
Gazeteci Mehmet Akif Ersoy tutuklanma talebi ile mahkemeye sevk edildi!.
FED faiz kararını açıkladı..
Ahmet Çakar ve eşinin dudak uçuklatan para trafiği MASAK raporunda!.
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Terörsüz Türkiye mesajı: Kararlıyız, Sabırlıyız, Samimiyiz..
Kahpe İsrail’i Türkiye korkusu sardı!.
CHP’li vekilin 15 Temmuz iddiasına Efkan Ala’dan sert yanıt: iddianı ispat etmezsen şerefsizsin!.
Bedelli Askerlik ücretine rekor zam!.
Güllü’nün kızı yurt dışına kaçarken gözaltına alındı!.
Mehmet Akif Ersoy uyuşturucu soruşturması kapsamında gözaltına alındı!.
İmamoğlu’nu eleştiren vekili baskı ile istifa ettirdiler!.
Bütün adliyelerin emanet birimlerinde denetimler başlıyor..
Özgür Özel’i terleten sorular: 150 milyon dolarlık villalar nasıl 15 milyona devredilmiş!.
Vatandaşlık maaşı geliyor…
Türkiye’den PKK’nın uzantısı SDG’ye son uyarı!.
Merkez bankalarının bankasından altın için “Balon” uyarısı!.
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

Çek basını Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı manşetlerine taşıdı!.

Çek basını Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı manşetlerine taşıdı!.
03.10.2022
A+
A-

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Çekya’nın başkenti Prag’da düzenlenecek olan Avrupa Siyasi Birliği Zirvesi’ne katılacağını açıklaması Çekya’nın önde gelen gazete ve haber sitelerinde manşete taşındı.

Çekya’nın önde gelen basın kuruluşlarından Lidovky.cz haber sitesinin “Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, gayrı resmi AB zirvesine katılacak” başlığı ile verdiği haberde, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan’ın talebi sonrasında ikili bir görüşme gerçekleştirebileceğini ifade etti. Günlük siyasi gazete Denik ise, “Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın perşembe günü Prag’daki gayrı resmi AB zirvesine geleceği doğrulandı” dedi. Seznamzpravy haber sitesinde manşetten verilen haberde, “Batı, devam eden Rus saldırganlığına karşı koymak için Prag’da ince ayar taktikleri yapacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan da katılıyor” ifadelerine yer verdi.

Çekya’da yayın yapan CNN Prima News haber kanalı, “Spekülasyonun sonu. Erdoğan, Prag’daki AB zirvesine gidecek, Türk Büyükelçi doğruladı.” başlığı ile manşete taşıdığı haberde, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın zirveye katılımının uzun süre belli olmadığını, bu gecikmenin spekülasyonlara göre başta Fransa olmak üzere bazı AB üyesi ülkelerinin Erdoğan’ın katılımını istememesinden kaynaklandığı öne sürüldü.

“Müzakereler yeniden güçlenecek”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Prag’daki zirveye katılacağını açıklamasının ardından Çek medyasına konuşan Türkiye’nin Prag Büyükelçisi Egemen Bağış, “Türkiye, Avrupa Birliği’nin yıllardır çıkmaza soktuğu müzakerelerin bu zirve ardından yeniden güçlenmesini istiyor. Son süreçte yaşanan küresel krizler AB liderlerine Türkiye’nin stratejik önemini hatırlattı” dedi.

Rusya’ya karşı güç gösterisi mesajı verildi

Zirveye katılacak devlet başkanlarına gönderilen davet mektubunda, “Avrupa Siyasi Topluluğu, Rusya’nın şiddetli savaşının hepimizi etkileyen dramatik sonuçlar doğurduğu, birçok cephede, ortak güvenlik ile istikrarımıza meydan okuduğu bu zorlu kavşakta, Avrupa kıtasındaki ülkeleri bir araya getirerek, siyasi koordinasyon içinde çalışabilmeyi amaçlamaktadır” denildi. Davet mektubundaki bu açıklama Avrupa’nın Rusya’ya karşı bir güç gösterisi mesajı verdiği şeklinde yorumlandı.

Prag’da düzenlenecek olan Avrupa Siyasi Topluluğu (ATS) Zirvesi’ne 27 AB üyesi ülkenin liderinin yanı sıra Türkiye, Arnavutluk, Azerbaycan, Birleşik Krallık, Bosna-Hersek, Ermenistan, Gürcistan, İsviçre, İzlanda, Karadağ, Kosova, Kuzey Makedonya, Lihtenştayn, Moldova, Norveç, Sırbistan ve Ukrayna liderleri ile NATO Genel Sekreteri Stoltenberg katılacak. Zirve’nin ilk gününde üye olmayan ülkelerin de bulunduğu geniş katılımlı bir toplantı düzenlenirken, ikinci günkü toplantıya ise sadece AB üyesi ülkelerin liderleri katılacak.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.