Site Rengi

HABER ÖZETİ
İmamoğlu’nun saklattığı cep telefonu ele geçirildi!.
Ahmet Minguzzi’yi öldüren katilin kullandığı bıçak suç aleti sayılmadı!.
DEM Parti’den Cumhur İttifakı’na “Süreci Hızlandırın” çağrısı..
Suriye’ye uygulanan tüm yaptırımlar kaldırılıyor..
İBB’ye 3. dalga hırsızlık operasyonu..
Ayarları bozulan Özgür Özel hırsızlarını Hz. Yusuf’a benzetmeye başladı!.
CHP’nin İzmir mitingi fos çıktı!.
İmamoğlu’nu zora sokacak bir itiraf daha: Bavullarla Para Alıp Naylon Fatura Kesiyorduk!.
Sokak köpekleri ile kanser hastalarını ziyaret eden AK Partili vekile tepkiler çığ gibi!.
Joe Biden’in prostat kanseri olduğu açıklandı!.
Şampiyon Galatasaray…
PKK’nın fesih kararı sonrası DEM Parti’den ilk İmralı ziyareti..
Bahçeli’den Terörsüz Türkiye hedefinde 7 maddelik çağrı..
Fenerbahçe Eylül’de olağanüstü kongreye gitme kararı aldı..
Kongre için imza toplayan derneği bastı!.
Eurovision’da Azerbaycan’dan İsrail’e 12 tam puan!.
Kartalkaya’daki otel yangınında istenen cezalar belli oldu..
İsrailli kahpeden kan donduran sözler: Gazze’deki bütün çocuklar öldürülmeli!.
Fenerbahçe olağanüstü kongreye gidiyor..
İstanbul’daki Barış Zirvesi başladı..
5 adımda Terörsüz Türkiye…
CHP İmamoğlu’nu Başbakan yapma hayallerine devam ediyor..
PKK elindeki silahları nereye bırakacak?.
Metin Arolat’ın alkol ve uyuşturucudan öldüğü ortaya çıktı!.
Dünyanın gözü İstanbul’daki barış zirvesinde..
Demirtaş’ın tahliyesine ilişkin AKP’den ilk sinyal..
PKK’nın silah bırakma kararı anketlere nasıl yansıdı…
ABD’den Türkiye’ye füze satışına sürpriz onay..
İstanbul’da suya yeni bir zam daha geliyor..
PKK’nın fesih sürecine ilişkin kamuoyunun merak ettiği 5 soru yanıt buldu..
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

Cemal Hicazi’nin İslam düşmanı Robinson’a karşı zaferi! Mahkeme kararını verdi!.

Cemal Hicazi’nin İslam düşmanı Robinson’a karşı zaferi! Mahkeme kararını verdi!.
22.07.2021
A+
A-

2018’de Almondbury School’da Suriye uyruklu Cemal Hicazi’nin saldırıya uğradığı ana ait görüntüler, sosyal medyada büyük tepkiye neden olmuştu.

Görüntüleri paylaşan aşırı sağcı ve İslam karşıtı Tommy Robinson, ‘Hicazi’nin masum olmadığını” ve ‘bir kızı dövdüğünü, bir diğer çocuğu bıçaklamakla tehdit ettiğini’ iddia etmişti.

Bunun üzerine Hicazi’nin ailesi, asıl adı Stephen Yaxley-Lennon olan ve Tommy Robinson’u mahkemeye verdi. Dava dilekçesinde, İslam karşıtı isim, Facebook mesajlarıyla Cemal hakkında asılsız ve karalayıcı yalanlar yaymakla suçlandı.

Ailenin avukatı Tasnime Akunjee, ‘Stephen Yaxley-Lennon’a karşı tazminat davası için başvuruda bulunuyoruz. İddia, Yaxley-Lennon’ın 2018’in ikinci yarısında Cemal hakkında yaptığı karalayıcı yorumlardan ileri geliyor.’ dedi.

TAŞINMAK ZORUNDA KALDI

Cemal, Robinson’ın mesajlarının ardından tehditler aldıklarını ve Huddersfield kasabasındaki evlerinden ayrılıp başka bir şehre taşınmak zorunda kaldıklarını söyledi. Mesajlarda belirtilen kızlarla hiç konuşmadığını söyleyen Cemal, “Kanunu ihlal etti ve umarım (mahkeme) aynı görüşü paylaşır. Bu mesajları yazdığında, insanların benim hakkımda yanlış düşünmesini sağladı. Gerçekten endişelendim çünkü insanlar ‘Cemal iyi bir insan değil’ diye düşünüyordu” ifadelerini kullandı.

KARAR VERİLDİ

Davaya bakan Yargıç Matthew Nicklin, sonuçların özellikle genç için ağır olduğunu söylerken, öğrencinin “ölüm tehditleri ve aşırılık yanlısı söylemlere maruz kaldığını’ belirtti.

Yargıç Matthew Nicklin, “Sanığın bu çılgınlığa katkısı, davacıyı masum bir kurbandan çok uzak şiddetli bir saldırgan olarak göstermek için kasıtlı bir çabaydı. Tamamen tahmin edilebileceği gibi, Hicazi daha sonra, evini terk etmek ve eğitimini bırakmak zorunda kalmasına yol açan istismarın hedefi haline geldi.”

Mahkeme, Irkçı ve İslam düşmanı Robinson’un, 100 bin sterlin tazminat ödenmesine karar verdi.

(star)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.