Site Rengi

HABER ÖZETİ
Umman’daki yapılan ABD ile İran arasındaki kritik zirve sona erdi!.
6 Şubat depreminin 150 milyar dolara mâl olduğu açıklandı!.
AK Parti 3 yılda 455 bin konut yaparken CHP 275 konutu yapamayıp vatandaşı dolandırdı!.
Yurt dışından gümrüksüz alışveriş dönemi resmen sona erdi..
MİT’ten Mossad operasyonu!. Mehmet Budak Derya ve Veysel Kerimoğlu gözaltında!.
Epstein belgelerinde kan donduran “İnsan Avı” detayı..
Asrın felaketinin üzerinden 3 yıl geçti..
Süresiz Nafaka dönemi nihayet sona eriyor..
MHP’li Feti Yıldız Öcalan’a umut hakkı konusuna açıklık getirdi..
CHP’li Buca Belediyesi’ne “Ver Rüşveti Al Ruhsatı” operasyonu..
Altın ve gümüş piyasasında deprem!. Fiyatlar adeta çakıldı!.
Putin’in adı tam 1055 kez geçiyordu!. Rusya’dan gündemi sarsacak Epstein açıklaması..
ABD Başkanı Trump’tan İran lideri Hamaney’e suikast tehdidi..
Bill Gates’ten Epstein açıklaması: Pişmanım ve yaptığım için özür diliyorum!.
FETÖ’nün avukatlığını yapan Weingarten, Epstein’in de avukatı çıktı!.
Pandeminin Bill Gates’e ait bir savsata olduğu Epstein belgeleriyle ortaya çıktı!.
ABD Başkanı Trump İran’ın müzakere yapmak istediğini söyledi..
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Epstein iddiaları ile ilgili soruşturma başlattı..
Epstein belgelerinde adı geçen Rixos’un sahibi Fettah Tamince konuştu..
Epstein dosyalarında yer alan satır satır Türkiye korkusu!.
AK Partili Başkan CHP’li Meclis Üyesini adeta yerin dibine soktu!.
MHP Lideri Bahçeli’den Özgür Özel’e Erken Seçim cevabı: AHMAKLIKTIR!.
34 ATA 061 plakalı aracı eskort hizmeti için kullanmış!.
Savcı Akın Gürlek’i hedef alan Özgür Özel’e tazminat şoku!.
Trump Epstein asasına hiç gitmemiş, kendisine komplo kurulmuş!.
Merkez Bankası’na üst düzey atamalar..
Milli gururumuz Kızılelma 2026’da göreve başlıyor..
J.P. Morgan’dan Altın için bomba tahmin..
ABD ile İran müzakereler için İstanbul’da bir araya gelecek..
Epstein ile ortalığa saçılan Hollywood’un iğrenç yüzü!.
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

CHP’li 11 büyükşehir belediyesinden yeni bildiri..

CHP’li 11 büyükşehir belediyesinden yeni bildiri..
21.07.2022
A+
A-
Belediyelerin yabancı misyonlarla görüşmesini Dışişleri Bakanlığı’na bağlayan genelgeye CHP’li başkanlar, bildiri yayınlayarak tepki gösterdi.
Belediye başkanlarının yabancı temsilcilik mensuplarıyla görüşmesi geçtiğimiz günlerde Dışişleri Bakanlığı iznine bağlandı.

Söz konusu karara daha önce bir araya gelerek yayınladıkları bildirilerle kamuoyunun gündemine gelen CHP’li 11 belediyeden konuyla  ilgili yeni bir bildiri geldi.

Enflasyonla giriş

CHP’li 11 belediyeden; Ekrem İmamoğlu, Mansur Yavaş, Tunç Soyer, Muhittin Böcek , Zeydan Karalar, Yılmaz Büyükerşen, Özlem Çerçioğlu, Osman Gürün, Vahap Seçer, Kadir Albayrak ve Lütfi Savaş’ın imzasıyla yayınlan ortak bildiride ilk olarak enflasyona dikkat çekildi.

“Sonuçları tahribata neden olacak”

Enflasyonun son 20 yılın en yüksek seviyesine çıktığı kaydedilen açıklamada, “Belediyelerimiz tüm imkanlarını kullanarak, karşı konulmaz bu artışlara karşı dursa da bu ekonomik gidişatın yarattığı tahribatın kaçınılmaz sonuçları ne yazık ki olacaktır.” ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada ekonomik krizin getirdiği yüke değinildi ve artış kalemlerinde başta ulaşım ikinci olarak da gıda ürünlerine vurgu yapıldı. Belediyelerin maliyet kalemlerinin arttığı belirtilirken buna rağmen dar gelirli vatandaşların yanında olunmaya devam edileceği vurgulandı.

“İptal için girişimlerde bulunacağız”

Dışişleri Bakanlığı’nın izni doğrultusunda yabancı misyonlarla yapılacak görüşmeye ilişkin genelgenin de değerlendirildiği belirtilen açıklamada “Bu genelgenin hukuka ve demokrasiye uygun bir genelge olmadığının altını çizeriz ve genelgenin iptali konusunda hukuki girişimlerde bulunacağımızı beyan ederiz.” ifadeleri kullanıldı.

Ülkemizin boynunu uluslararası arenada bükecek bir ayıp”

Bu yasaklama kararıyla birlikte kamoyuna bir hususun daha bildirilmesi gerektiği belirtilen açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

“Böyle bir kararın 2 tarafı vardır. Yabancı misyonlar ile iletişimde kısıtlama getirilen kişi ve kurumlar. Böyle bir tebliğin tek taraflı yapılması, yani yabancı misyonlara yapılmaması dikkat çekicidir ve teamüllere aykırıdır. Özellikle belediye başkanları nezdinde, bu yasağın “şehir diplomasisi”, “kardeş kent ilişkileri”, “yatırım arayışları” ve “uluslararası iş birlikleri oluşturulmasına” dair olumsuzlukları doğacaktır. Demokrasinin kesintiye uğradığı dönemlerde bile akla gelmeyen bu uygulamanın 2022 yılında hayata geçirilmesi, ülkemizin boynunu uluslararası arenada bükecek bir ayıptır. Kıymetli ve köklü bir geleneğe sahip Türk Dışişleri’nin bu kararı yeniden gözden geçirmesi önem arz etmektedir.”

Bildirinin tamamı

CHP li 11 büyükşehir belediyesinden yeni bildiri #1
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.