Site Rengi

HABER ÖZETİ
Gürsel Tekin’in kayyum heyetinden bir kişi daha çekildi!.
Diktatörden satılık ultra lüks spor araçlar!.
FETÖ’cülerden alınan Maydanoz Döner TMSF tarafından satışa çıkarıldı!.
Klıçdaroğlu’nun geri dönerse tanımayacaklarmış!.
Kayyum olarak atanan Gürsel Tekin göreve başladı..
CHP’de gerçekleri söyleyenlere tahammül yok!. Barış Yarkadaş’ta partiden kovuluyor!.
Erdoğan fahiş emlak vergisinde geri adım attı!.
Kahpe İsrail işgâl planının ikinci aşamasına geçti!.
İstanbul Cumhuriyet Savcısı boğazı kesilerek öldürüldü!.
CHP kayyum olarak atanan Gürsel Tekin’e ihraç etti!.
Kayyum olarak aranan Gürsel Tekin’den bomba gibi açıklamalar!.
Görevden alınan CHP İstanbul İl Başkanı Çelik’ten açıklama!.
MHP Lideri Bahçeli’den CHP’ye atanan kayyum ile ilgili flaş açıklama!.
Kayyum kararının arsından CHP’nin ağır topları acil toplantıya çağırıldı!.
CHP İstanbul İl Başkanlığı’na kayyum atandı!.
9 ayda 5 bin 832 yangın çıktı!.
CHP’nin sözde ilahiyatçısına göre başörtüsü Allah’ın emri değilmiş!.
Kahpe İsrail Gazze işgâli için 60 bin yedek askeri silah altına alıyor!.
Tepkiler çığ gibi büyüyünce hükümet emlak vergisini geri adım attı!.
Jandarmaya hakaretler yağdıran AK Partili Başkan istifa etti!.
Bakan Yılmaz Tunç’tan af açıklaması..
30 yaş üstü öğrencilere indirim müjdesi!.
Afganistan’daki deprem felaketinde ölenlerin sayısı 800’e ulaştı!.
İBB’nin hafriyat vurguncusu hakkında Kırmızı Bülten kararı!.
Öyle bir zam geliyor ki vatandaş isyan edip sokaklara dökülecek!.
Afganistan’daki 6 büyüklüğündeki depremde 250 kişinin öldüğü açıklandı..
Çeteler yine aynı yöntemi kullandı!. Başkanın öldüren tetikçi çocuk çıktı!.
Netenyahu itinin Gazze katliamının arkasından Trump çıktı!.
Altın tüm zamanların rekorunu kırdı!.
DEM Parti Öcalan’ın Umut Hakkı’nın tanınmasını talep etti!.
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

CHP’li Avcılar Belediyesi’nin ihalelerini, CHP’li Hurşit Şahin kaptı!.

CHP’li Avcılar Belediyesi’nin ihalelerini, CHP’li Hurşit Şahin kaptı!.
23.03.2021
A+
A-

Avcılar Belediyesi’nin yol bakım onarım ihalelerinin son 5 yıldır CHP’nin kurultay delegesi Hurşit Şahin’in şirketine verildiği ortaya çıktı. Yapılan son ihalede, 7 şirket gizli bir el tarafından saf dışı bırakıldı ve kazanan yine Şahin oldu.

Avcılar Belediyesi‘nin yaptığı yol bakım ihalelerinin tamamının CHP’nin İstanbul kurultay delegesi Hurşit Şahin ile oğlu Deniz Şahin’in sahip olduğu Gözdeniz Yapı şirketine verildiği ortaya çıktı. Yıllardır CHP’li belediyeden 30 milyon liralık ihale alan şirketin son aldığı 5 milyon 709 bin liralık yol bakım ihalesinde ise şüphe uyandıran gelişmeler yaşandı.

Gizli bir el Hurşit Şahin’in girdiği ihalelerde diğerlerini saf dışı bırakıyor!

27 Şubat’ta duyurusu yapılan açık usullü yol bakım ihalesine, 9 firma teklif verdi. Ancak iddialara göre İhale Komisyonu’nda gizli bir el, ihalenin yaklaşık maliyetinin altında teklif veren 7 firmayı, dosyalarından evrak çıkararak ‘dosya eksikliği’ gerekçesiyle saf dışı bıraktı. Böylece yaklaşık maliyetin altında teklif veren şirketlerin neredeyse tamamı eksik evrak verdikleri gerekçesiyle elendi. Kıran kırana geçmesi beklenen ihaleye sadece Özener Turizm ile Hurşit Şahin’in şirketi Gözdeniz Yapı katıldı. İhale Komisyonu, yaklaşık maliyetin 250 bin lira üzerinde teklif veren Özener Turizm’i ihaleden otomatikman eledi. İhale böylece yaklaşık maliyetin 90 bin lira altında teklif veren Gözdeniz Yapı Endüstrisi ve Temizlik Hizmetleri şirketine kalmış oldu.

Şirketlerden suç duyurusu

İhale Komisyonu’nun, ihaleyi kazanan şirketin teklifinin 200-300 bin lira altında teklif veren şirketleri eksik evrak gerekçesiyle elemesi ihalenin adrese teslim yapıldığı şeklinde yorumlandı. Böylece Şahin’in şirketine belediyeden toplam 7 ihale verilmiş oldu.

Gözdeniz Yapı’ya Avcılar Belediyesi’nden verilen ihalelerin toplam maliyeti ise 30 milyon lirayı buldu. Dosyadan evrakının çalındığını, bilerek ihaleye sokulmadıklarını belirten şirketler Kamu İhale Kurumu’na iptal için başvurmaya hazırlanırken, savcılığa da suç duyurusunda bulunacakları belirtildi.

14 günlük şirkete ihale

Avcılar Belediyesi’nin 2015’ten beri yol, bakım ve onarım ihalelerinin neredeyse tamamını alan Beylikdüzü merkezli Gözdeniz Yapı, İTO kayıtlarına göre CHP kurultay delegesi Hurşit Şahin ile oğlu Deniz Şahin’e ait.

Şirketin Oda’ya kayıt olduğu tarih ise 11 Aralık 2015 olarak gözüküyor. Diğer bir deyişle, Avcılar Belediyesi’nin 25 Aralık 2015’teki 3 milyon 321 bin liralık ihalesi 14 günlük firmaya verilmiş oldu. Belediyeden ihale alan Hurşit Şahin’in sosyal medya hesabına Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli ile makam odasında çektirdiği fotoğrafı koyduğu görüldü.

2018’de evlenen Deniz Şahin’in nikâhını da o dönem Beylikdüzü Belediye Başkanı olan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu kıymıştı.

Sabah

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.