Site Rengi

HABER ÖZETİ
Bakan Tekin Ramazan etkinliklerini hedef alanları topa tuttu..
Terörsüz Türkiye komisyonu raporunu tamamladı..
İngiliz Kraliyet ailesinde Epstein depremi!.
Eski İsrail başbakanından Erdoğan itirafı: ÇOK TEHLİKELİ BİR LİDER!.
Galatasaray Juventus’u sahaya gömdü..
Okullardaki Ramazan etkinlikleri yine birilerine laik ataklar geçirtti!.
Hangi ülke de kaç saat oruç tutulacak…
İran ABD ile müzakerelerde anlaştığını duyurdu..
İ*beniliği yayıp özendirene hapis cezası geliyor..
İçişleri Bakanı Çiftçi, 1 milyon 236 bin Suriyelinin geri döndüğünü açıkladı..
Devlet Bahçeli’den CHP’ye: İstanbul’da tezgahınız bozuldu öfkeniz buna mı..
AK Parti’den erken seçim açıklaması..
Katar’daki askeri darbeye Türkiye engel olmuş..
Yıldız Tilbe Gazze’de 100 bin kişiye iftar verecek..
CHP’li Başkan Lâl Denizli uyuşturucu kapsamında ifadeye çağrıldı..
İmamoğlu’nun sahte diploma davası yaza ertelendi..
Kıbrıslı deyyusun laiklik üzerinden yaptığı alçak propaganda..
PKK’nın alçak işbirliklerinin itirafları dökülmeye başladı..
İran anlaşmaya varmazsa İsrail’in saldırılarına destek olacak..
DEM Parti heyeti yarın İmralı’ya gidiyor..
Özgür Özel çevrecilik nutukları atarken CHP’li Başkan zeytin ağacı katliamı yaptı!.
3 polisimizi şehit eden DEAŞ’lılar 2 ay önce terör örgütü üyeliğinden beraat etmişler!.
Suriye’den çekilen ABD’nin üs sayısı 8’den 2’ye düştü..
Sarı sayfa üzerinden sahte ilan ve fiyat şişirme dönemi sona eriyor..
Nefes kesen karşılaşmanın galibi Fenerbahçe oldu..
NATO’da PKK-SDG’yi sattı..
İBB davası canlı yayınlanacak mı..
Ev hanımlarına emeklilik teklifi TBMM’ye sunuldu..
Sosyal medyada asıp kesen troll çetesi devri kapanıyor..
Bakırköy’deki 30 milyon dolar vurgununda İBB detayı..
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

CHP’li Başkanın Yat Limanı Projesi denize gömüldü!.

CHP’li Başkanın Yat Limanı Projesi denize gömüldü!.
23.01.2020
A+
A-

TÜBİTAK ve İBB raporlarında gazlı alan’ diye gösterilen ve tüm olumsuz görüşlere rağmen, Büyükçekmece sahilinde CHP’li ilçe belediyesi tarafından inşa edilen 85 bin metrekarelik Yat Limanı inşaatının bir bölümü denize gömüldü.

Büyükçekmece sahilinde CHP’li ilçe belediyesi tarafından inşa edilen 85 bin metrekarelik Yat Limanı Projesi’nin mendirek alanında geçtiğimiz günlerde çökme meydana geldi. Deniz dibindeki gaz sıkışması nedeniyle ortaya çıkan heyelandan Mendirek inşaatının büyük bölümü denize gömüldü. TÜBİTAK ve İBB raporlarında ‘heyelan bölgesi’ ve ‘gazlı alan’ diyerek inşasına olumsuz rapor verilen projeye 2011’de başlandı. Ocak 2019’da İstanbul 8. İdare Mahkemesi “kamu yararına uygun olmadığı” gerekçesiyle yürütmeyi durdurdu. Belediye, kararı temyiz edip projeye yeniden başladı.

RAPORLAR OLUMSUZ 

TÜBİTAK, Marmara Bölgesi’nin ‘Deprem Aktivitesi’ için 18 Nisan 2007-28 Kasım 2008 arasında bölgede araştırma yaptı. Yat limanı projesinin bulunduğu kıyıda metan gazı tespit eden TÜBİTAK, bölgeyi haritada işaretledi. Projeyle ilgili ÇED başvuru dosyasına sunulan Mayıs 2017 tarihli raporda “42 metre derinliğinde 5 adet sondaj kuyusuyla yapılan araştırmada yaklaşık 39 cm-71 cm aralığında zeminde oturma (çökme) olduğu gözlenmiştir” ifadesi yer aldı. Yat limanı için en son İBB Deprem ve Zemin İnceleme Müdürlüğü’nün olumsuz görüş bildirdiği ortaya çıktı: ”Büyükçekmece Yat Marinası’nın yapıldığı yer, heyelana katılmış yerler arasındadır. Bölge Jepolitkik-Jeoteknik olarak incelenmelidir.”

STK’LAR DAVA AÇTI 

Büyükçekmece Atatürk Mahalle Muhtarı Alkış Barış, büyük bir tehlikeye davetiye çıkaracak marinayla ilgili yetkililerin sessiz kalmasına isyan etti: “Herkes Kanal İstanbul’u tartışıyor. Büyükçekmece’yi kimse görmüyor. 2008’de burayla ilgili rapor olmasına rağmen inşaat başlandı. Bütün uzmanlar Büyükçekmece’yi gazlı bölge olarak işaretlemiş. Belediye Başkanı Hasan Akgün’ün gözü bu raporu görmek istemiyor. Mimaroba’da 20 yıl önce aynen böyle göçük oldu. Buraya otel, iskele ve kafeler yapılıyor. Burada bir patlama olursa ve onlarca insan ölürse bunun hesabını kim verecek?” dedi. Muhtar Alkış ve STK’lar projjeyi yargıya taşıdı.

TÜBİTAK: YOĞUN METAN BİRİKİYOR 

Yat limanı 270 milyon lira  maliyetle inşaa ediliyor.

‘JEOLOJİK ARAŞTIRMA ŞART’

TÜBİTAK ve İBB incelemesinde bölgede gaz bulunduğunu doğrulayan yerbilimci Prof. Dr. Naci Görür, şunları söyledi: “Bölgenin heyelan tehdidi altında olduğu bir gerçek. Projeyle ilgili jeolojik bir araştırma yapılması gerekir.”

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.