CHP’li meclis üyesi Haydar Dümen’in köşküne çökmeye çalışınca yakayı ele verdi!.
Ünlü psikiyatr Haydar Dümen’in köşküne dolandırıcılık çetesi çöktü.. Çete üyeleri arasında CHP’li bir meclis üyesi de bulunuyor.. Eşi Gülten Dümen, borç ihtiyacı nedeniyle tuzağa düşerken, çete 220 milyonluk köşkü ele geçirdi.. Çete lideri Tanju Aksu 28 yıl hapis cezası aldı..
Ünlü psikiyatr Haydar Dümen’in eşi Gülten Dümen, Beyoğlu’ndaki 220 milyon lirayı aşan değerdeki köşkünü tapu çetesine kaptırdı. Çetenin İstanbul ve Tekirdağ’da benzer yöntemlerle 300 milyon lirayı aşan vurgun yaptığı belirlendi.
BORÇ İHTİYACI TUZAK OLDU
2022 yılında hayatını kaybeden Haydar Dümen’in sağlık masrafları ve evin geçimini sağlamak için yaklaşık 5 milyon lira ihtiyacı vardı. Dümen, çevresinden gelen tavsiyeler üzerine önce Tanju Aksu, ardından Emrah E. ile görüştü. Ancak bu görüşmeler, bir tefecilik çetesinin ağına düşmesine neden oldu.
KÖŞK TAPUSU ÇETENİN ELİNE GEÇTİ
Çete, 5 milyon liralık borç karşılığında Dümen ailesine ait köşkü teminat olarak istedi. İşlemin dikkat çekmemesi için Gülten Dümen’in hesabına yaklaşık 20 milyon lira yatırıldı, para aynı gün çekilip geri alındı. Böylece Beyoğlu’ndaki köşk çetenin kontrolüne geçti.
ÖRGÜT ÜYELERİ GÖZALTINDA
Çete lideri Tanju Aksu ve örgütte aktif rol oynayan CHP Silivri Meclis Üyesi Rıza Aksu dahil olmak üzere 8 şüpheli gözaltına alındı, 4’ü tutuklandı.
LİDER 28 YIL HAPİS CEZASI ALDI
Yargılama sürecinde, çete lideri Tanju Aksu’ya 28 yıl hapis cezası verildi. İstanbul ve Tekirdağ’da yapılan benzer dolandırıcılıklar da soruşturma kapsamında bulunuyor..

