Site Rengi

HABER ÖZETİ
Cumhurbaşkanı Erdoğan Putin’i Türkiye’ye davet etti..
CHP’li Ahmet Özder’den Devlet Bahçeli’ye sürpriz ziyaret!.
Mehmet Akif Ersoy ifşa olunca Esenler Belediyesi panik oldu!.
Güllü’nün kızı tutuklandı!.
Güllü cinayetinde skandal itiraf geldi!.
ABD Epstein’in albümünden Trump’ın da yer aldığı yeni fotoğrafları konuşuyor!.
İBB davasında ilk duruşma tarihi belli oldu..
Mehmet Akif Ersoy cezaevinden açıklama yaptı..
2026’da emlak vergisi 3 katına çıkıyor..
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Uluslararası toplumun Filistin’e borcunu ödeme vakti gelmiştir..
Trump Gazze Barış Gücü’nün başına ABD’li generali atayacak..
İSPARK’a yüzde 62 zam!.
Putin’den Trump’ı küplere bindirecek Venezuela açıklaması!.
Sağcılığın ahlaksızlık olduğunu savunan Ahlaksız Enver tutuklandı!.
Merkez Bankası faizi %38’e indirdi..
Orta Doğu’dan umudunu kesen ABD Latin Amerika kaynaklarına göz dikti!.
TBMM’de iğrenç taciz skandalı!.
Eski spikerden Mehmet Akif Ersoy hakkında skandal iddialar: BU SAPIK HERİFİN TACİZLERİ YÜZÜNDEN KITA DEĞİŞTİRDİM!.
Güllü’yü kızının aşağı attığı TÜBİTAK raporu ile ortaya çıktı!.
Mehmet Akif Ersoy hakkında ağzıları açık bırakan fuhuş çetesi ve uyuşturucu iddiaları!.
Gazeteci Mehmet Akif Ersoy tutuklanma talebi ile mahkemeye sevk edildi!.
FED faiz kararını açıkladı..
Ahmet Çakar ve eşinin dudak uçuklatan para trafiği MASAK raporunda!.
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Terörsüz Türkiye mesajı: Kararlıyız, Sabırlıyız, Samimiyiz..
Kahpe İsrail’i Türkiye korkusu sardı!.
CHP’li vekilin 15 Temmuz iddiasına Efkan Ala’dan sert yanıt: iddianı ispat etmezsen şerefsizsin!.
Bedelli Askerlik ücretine rekor zam!.
Güllü’nün kızı yurt dışına kaçarken gözaltına alındı!.
Mehmet Akif Ersoy uyuşturucu soruşturması kapsamında gözaltına alındı!.
İmamoğlu’nu eleştiren vekili baskı ile istifa ettirdiler!.
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

CHP’li Vahap Seçer’den Milli Savunma Sanayii’ne akıl almaz eleştiri! “İHA, SİHA üretmek vizyonsuzluktur!.”

CHP’li Vahap Seçer’den Milli Savunma Sanayii’ne akıl almaz eleştiri! “İHA, SİHA üretmek vizyonsuzluktur!.”
31.10.2022
A+
A-
AK Parti’nin vizyon belgesini eleştiren CHP’nin Mersin Belediye Başkanı Vahap Seçer, “Tank, top, İHA, SİHA, vur kır, öldür, kahramanlık türküleri… Cumhuriyet bunun için kurulmadı” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Türkiye Yüzyılı” vizyon belgesini açıkladı, 2023’ü işaret etti.

20 yıl boyunca eğitimde, sağlıkta, kültür ve sanatta, enerjide, sanayide, teknolojide, tarımda ve ulaştırmada büyük ilerleme kaydedildiğini belirten ve Türkiye’nin önünün artık daha da açık olduğunu dile getiren Cumhurbaşkanı, “Bizim hayalimiz Türkiye Yüzyılı’dır.” çağrısında bulundu.

Cumhurbaşkanı’nın merakla beklenen vizyon belgesi, yine birilerini rahatsız etti.

“Cumhuriyet bu değil”

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda partisinin düzenlediği alternatif bayram kutlamasına katılan CHP’li Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, vizyon belgesini eleştiri yağmuruna tuttu.

Seçer, “Bizim kutladığımız Cumhuriyet, 2022 yılında Türkiye’deki Cumhuriyet anlayışı değil.” diyerek başladığı tepkili konuşmasını, İHA ve SİHA’ya varana dek sürdürdü.

“Vur kır, öldür, kahramanlık türküleri…”

“Gözlerim yaşardı iki gündür, vizyona bakın.” diyen Seçer, Türkiye’nin savunma sanayisinden başladı, kahraman Mehmetçik’in başarılarına kadar hedef aldı.

Kavga dilini kullanmadıklarını, mecbur kalınmadıkça “Savaş cinayettir.” diyen Atatürk’ün izinde olduklarını dile getiren Seçer, şöyle devam etti:

“İkinci yüzyıl vizyonu tank, top, İHA, SİHA, vur, kır, öldür, kahramanlık türküleri… Cumhuriyet bunun için kurulmadı. Cumhuriyet medeniyet projesidir. Barış projesidir. Demokrasi projesidir. Eğitim, çağdaşlık projesidir. Onun için kuruldu. Ülkemin geldiği duruma üzülmemek mümkün değil.”

“Tamamen HDP’leşen CHP bu”

CHP’li Başkan’ın bu sözleri, sosyal medyada büyük tepki gördü.

Seçer’in terörist ağzıyla konuştuğunu savunanlar, “Konuşan kişi PKK’lı bir terörist değil CHP’li Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer”“Tamamen HDP’leşen CHP bu”“Özgürlük onun adı işte”“Vallahi artık şaşırmaktan nutkum tutulmaya başladı”, “Hâlbuki ye, iç, yat, seviş dimi? Onların vizyonu bu”“Vizyonsuzlar anlamaz İHA’dan SİHA’dan” şeklinde yorumlarda bulundu.

Çalışanı PKK’lı çıkmıştı

Öte yandan Mersin’de Cumhuriyet Başsavcılığı yönetiminde terör örgütü PKK/KCK soruşturması gerçekleştirilmiş, bölücü terör örgütlerinin propagandasını yaptıkları ileri sürülen 30 şüpheli hakkında gözaltı kararı çıkarılmıştı.

Operasyonda gözaltına alınanlardan biri de Mersin Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanı Bedrettin Gündeş olmuştu.

Sevk edildiği adliyede “PKK terör örgütüne üyelikten” hakim karşısına çıkan Gündeş, tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

Bedrettin Gündeş’in 1980’li yıllarda terör örgütü THKO üyeliğinden 4 yıl 6 ay hapis yattığı ortaya çıkmıştı.

CHP li Vahap Seçer den Milli Savunma Sanayii ne eleştiri #2
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.