Site Rengi

HABER ÖZETİ
Meksika’daki kartel çatışmaları nedeni ile9 bin 500 asker sahaya indi..
Hacılar Külliye’de..
İmralı’dan ikinci aşama mesajı 27 Şubat da gelecek..
Akın Gürlek’e 1 hafta zaman veren Özgür Özel’den tık yok!.
Avrupa Birliği’nden Trump’un ek vergi uygulamasına misilleme..
Mahkeme kurultay davasının İBB dosyası ile birleştirilmesine karar verdi..
Trump İran’ı tehdit etmeye devam ediyor..
Murat Aci’nin katilleri Eylem Tok ve Bülent Cihantimur istenen ceza belli oldu..
Meksika’daki Kartellerin hesaplaşmasında 55 kişi hayatını kaybetti..
ABD yine eşek yerine koyacak sözde Kürt guruplar buldu..
TBMM Başkanı Kurtulmuş CHP Lideri Özel’i ziyaret edecek..
CHP’de Bay Kemâl’i geri getirme operasyonu başladı..
Rusya ile İran arasında 500 milyon euroluk gizli anlaşma..
Gözler yarın Beştepe’deki terör ve emekli ikramiyesi kararında..
İstanbul’da kuduz vakaları patlak verdi..
ABD ile İran arasındaki müzakereler perşembe günü devam edecek..
Özgür Özel’den Abdullah Gül açıklaması..
Gazze’de can kayıpları 72 bini geçti..
Trump küresel vergi oranını yüzde 10’dan yüzde 15’e çıkardığını açıkladı..
Metrobüsü birbirine katıp “Savcıyım” yalanıyla tehditler savuran köpekperest gözaltına alındı!.
Mazota 2,40 TL zam!. Çok şükür litresi 60 lirayı geçti..
Almanya, Fransa ve İsveç’ten “İran’ı Terk Edin” uyarısı!.
Ronaldo takım arkadaşları ile birlikte oruç tuttu!.
Trump İran’a saldırma girişiminin halâ gündeminde olduğunu açıkladı..
İran’dan BM’ye mektup: Saldırı durumunda meşru müdafaa hakkımızı kullanacağız..
Laik Atak geçiren ADD’den Bakan Tekin hakkında suç duyurusu..
DEM Parti ortak rapor sonrası taleplerini sıraladı..
ABD Başkanı Trump İran’a 10 gün süre verdiklerini açıkladı..
Bakan Fidan Türkiye’nün Gazze’ye asker göndermeye hazır olduğunu açıkladı..
5 ilin vali atamaları Resmi Gazete’de..
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

CHP’nin attığı şerefsizce iftirayı Cumhuriyet paçavrası haber yaptı!. “Cumhurbaşkanlığı hediye paketleriyle virüs yayıyor!.”

CHP’nin attığı şerefsizce iftirayı Cumhuriyet paçavrası haber yaptı!. “Cumhurbaşkanlığı hediye paketleriyle virüs yayıyor!.”
18.04.2020
A+
A-

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yıldırım Kaya, Cumhurbaşkanlığı hediye paketlerinin hazırlanışı sırasında maske ve eldiven takılmadığını iddia ederek virüsün bu şekilde yayılmasına neden olunduğu iddia etti. İddiayı Cumhuriyet paçavrası haberleştirdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını tedbirleri doğrultusunda 65 ve üzeri yaştaki vatandaşlara ücretsiz kolonya ve maske dağıtılıyor. ABD’de, Avrupa’da cerrahi tulum bulamadığı için çöp poşedi giyen sağlık çalışanları, maske için halkından yardım isteyen bakan ve sağlıkçılar gündeme gelirken, Türkiye ise evlere kadar maske ve kolonya gönderiyor.

Türkiye’nin koronavirüs sürecindeki başarısı yurt dışından dahi övgü toplarken, yurt içinde ise bazı isimlerin hazımsızlığı göze çarpıyor.

Hediye paketleriyle virüs yayıldığını iddia etti

Son olarak CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya, Cumhurbaşkanlığı hediye paketlerinin hazırlanıp dağıtılması için okullarda çalışan memur ve personelin görevlendirildiğini belirterek, “Bu paketlerin hazırlanıp dağıtılması sırasında maske ve eldiven verilmeyen çalışanların virüsü kaparak, yaygınlaşmasına neden olduklarına yönelik okul müdürlerinden imdat çığlıkları içeren telefon ve mailler alıyorum” iddiasında bulundu.

Kaya’nın hangi okul müdürlerinden aldığı belli olmayan ‘bilgiye’ göre, hediye paketlerinin okullarda hiçbir koruyucu önlem alınmadan hazırlanıp, eldivensiz ve maskesiz olarak çalışanlar tarafından vatandaşlara dağıtımının yapıldığını ileri süren Kaya, “Son günlerde okul müdürlerinden imdat çığlıkları yükselen telefonlar ve mailler alıyorum. ‘Bize yardım edin, can güvenliğimiz büyük risk altında’ diyorlar” iddiasında bulundu.

Ağzındaki baklayı çıkardı, ‘parti propagandası’ dedi

CHP Genel Başkan Yardımcısı Kaya, “Uygulamayla koronavirüsü hem birbirlerine hem de ailelerine bulaştırmaktadırlar. Dağıttıkları hediye paketleriyle de temasta bulundukları insanlara virüsü yaymakta ya da virüs kapmaktadırlar. İnsanların yaşama tutunmak için mücadele ettiği bu zor günlerde, devletin memurunu parti propagandası yapmak için angarya işlerinizde kullanamazsınız. Vatandaşın can güvenliğini riske atamazsınız. Yapılan iş angaryadır, yaşama hakkına müdahaledir, suçtur.” iddialarında bulunarak tepki çekti.

Milli Eğitim Bakanı’na çağrı: Uygulama derhal durdurulmalıdır

Kaya, “Buradan tüm yetkililere ve Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’a sesleniyorum. Bu keyfiyet ve tedbirsizlik herkesin can güvenliği tehdit etmekte, virüsü geniş kitlelere yaymaktadır. Gerekli tedbirler zaman kaybedilmeden alınmalı, uygulama derhal durdurulmalıdır” dedi.

Cumhuriyet haber yaptı

Kaya’nın hezeyanını, Cumhuriyet paçavrası haberleştirdi.

Cumhuriyet, günlerdir yalan haberlerle Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun’u da hedef göstermişti. Altun’un Üsküdar’da bulunan bahçeli evini önce, ‘boğazdaki kaçak yapı’ olarak tanıtan, evin Kuzguncuk’ta mütevazi bir yapı olduğu anlaşılınca özür dilemek yerine kuyruğu dik tutmaya çalışan Cumhuriyet hakkında, iftiraları nedeniyle soruşturma başlatılmıştı.

(yeni akit)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.