Site Rengi

HABER ÖZETİ
Suriye’ye uygulanan tüm yaptırımlar kaldırılıyor..
İBB’ye 3. dalga hırsızlık operasyonu..
Ayarları bozulan Özgür Özel hırsızlarını Hz. Yusuf’a benzetmeye başladı!.
CHP’nin İzmir mitingi fos çıktı!.
İmamoğlu’nu zora sokacak bir itiraf daha: Bavullarla Para Alıp Naylon Fatura Kesiyorduk!.
Sokak köpekleri ile kanser hastalarını ziyaret eden AK Partili vekile tepkiler çığ gibi!.
Joe Biden’in prostat kanseri olduğu açıklandı!.
Şampiyon Galatasaray…
PKK’nın fesih kararı sonrası DEM Parti’den ilk İmralı ziyareti..
Bahçeli’den Terörsüz Türkiye hedefinde 7 maddelik çağrı..
Fenerbahçe Eylül’de olağanüstü kongreye gitme kararı aldı..
Kongre için imza toplayan derneği bastı!.
Eurovision’da Azerbaycan’dan İsrail’e 12 tam puan!.
Kartalkaya’daki otel yangınında istenen cezalar belli oldu..
İsrailli kahpeden kan donduran sözler: Gazze’deki bütün çocuklar öldürülmeli!.
Fenerbahçe olağanüstü kongreye gidiyor..
İstanbul’daki Barış Zirvesi başladı..
5 adımda Terörsüz Türkiye…
CHP İmamoğlu’nu Başbakan yapma hayallerine devam ediyor..
PKK elindeki silahları nereye bırakacak?.
Metin Arolat’ın alkol ve uyuşturucudan öldüğü ortaya çıktı!.
Dünyanın gözü İstanbul’daki barış zirvesinde..
Demirtaş’ın tahliyesine ilişkin AKP’den ilk sinyal..
PKK’nın silah bırakma kararı anketlere nasıl yansıdı…
ABD’den Türkiye’ye füze satışına sürpriz onay..
İstanbul’da suya yeni bir zam daha geliyor..
PKK’nın fesih sürecine ilişkin kamuoyunun merak ettiği 5 soru yanıt buldu..
Konu ülkede barış ve istikrar olunca yine zırvalamaya başladılar!.
DEM Parti Terörsüz Türkiye’yi anlatma turlarına çıkıyor!.
Rusya-Ukrayna barış için İstanbul’da bir araya geliyor..
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

CIA Başkanından Filistin’e gizli ziyaret…

CIA Başkanından Filistin’e gizli ziyaret…
04.02.2020
A+
A-

CIA Direktörü Gina Haspel’in, Perşembe günü Ramallah’a giderek Filistinli yetkilerle gizli bir görüşme yaptığı ortaya çıktı. Haspel’in Ramallah’taki görüşmede İsrailli yetkililerle de bir araya geldi.

Şarku’l Avsat’ta yer alan habere göre, ABD Merkezi İstihbarat Teşkilatı (CIA) Direktörü Gina Haspel, Batı Şeria’da bulunan Ramallah’ı geçen hafta Perşembe günü gizlice ziyaret ederek buradaki Filistinli ve İsrailli güvenlik yetkilileriyle bir araya geldi.

İsrail resmi yayın kuruluşu KAN’ın haberine göre, ABD Başkanı Donald Trump’ın ‘Yüzyılın Anlaşması’ olarak bilinen barış planını ilânından iki gün sonra Filistinli yetkililerle görüşen Haspel, Cumhurbaşkanı Mahmud Abbas ile görüşmedi. Haspel’in Ramallah’taki gizli toplantının ardından İsrailli yetkililerle bir araya geldiği de doğrulandı.

Filistin İstihbaratı Başkanı Macid Ferec ile bir araya gelen Haspel, Filistinlilerin söz konusu plana dair tepkilerini, İsrailliler ile aralarındaki ilişkinin doğasını ve geleceğini incelemeyi amaçlıyordu.

Ramallah’ta yapılan toplantıda, Filistin-ABD temaslarının kopmadığı ancak siyasi düzeyde kesildiğine değinilirken Haspel, bunların sürdürüleceği sözünü verdi.

SÖZDE BARIŞ PLANI

ABD Başkanı Trump, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile Beyaz Saray’da düzenlediği ortak basın toplantısında tek taraflı sözde Orta Doğu barış planını kamuoyuna açıklamıştı.

Sözde barış planı kapsamında Kudüs’ün, İsrail’in “bölünmez” başkenti olarak kabul edileceğini ifade eden Trump, planın bağımsız bir Filistin devleti ve Filistinliler için “son şans” olduğunu iddia etmişti.

Filistin Devlet Başkanı Abbas ise Trump’ın sözde barış planını reddederek, Kudüs’ün ‘satılık’ olmadığını belirtmiş ve “Kudüs’süz Filistin Devleti kabul edilemez.” demişti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.