Site Rengi

HABER ÖZETİ
CHP’de gerçekleri söyleyenlere tahammül yok!. Barış Yarkadaş’ta partiden kovuluyor!.
Erdoğan fahiş emlak vergisinde geri adım attı!.
Kahpe İsrail işgâl planının ikinci aşamasına geçti!.
İstanbul Cumhuriyet Savcısı boğazı kesilerek öldürüldü!.
CHP kayyum olarak atanan Gürsel Tekin’e ihraç etti!.
Kayyum olarak aranan Gürsel Tekin’den bomba gibi açıklamalar!.
Görevden alınan CHP İstanbul İl Başkanı Çelik’ten açıklama!.
MHP Lideri Bahçeli’den CHP’ye atanan kayyum ile ilgili flaş açıklama!.
Kayyum kararının arsından CHP’nin ağır topları acil toplantıya çağırıldı!.
CHP İstanbul İl Başkanlığı’na kayyum atandı!.
9 ayda 5 bin 832 yangın çıktı!.
CHP’nin sözde ilahiyatçısına göre başörtüsü Allah’ın emri değilmiş!.
Kahpe İsrail Gazze işgâli için 60 bin yedek askeri silah altına alıyor!.
Tepkiler çığ gibi büyüyünce hükümet emlak vergisini geri adım attı!.
Jandarmaya hakaretler yağdıran AK Partili Başkan istifa etti!.
Bakan Yılmaz Tunç’tan af açıklaması..
30 yaş üstü öğrencilere indirim müjdesi!.
Afganistan’daki deprem felaketinde ölenlerin sayısı 800’e ulaştı!.
İBB’nin hafriyat vurguncusu hakkında Kırmızı Bülten kararı!.
Öyle bir zam geliyor ki vatandaş isyan edip sokaklara dökülecek!.
Afganistan’daki 6 büyüklüğündeki depremde 250 kişinin öldüğü açıklandı..
Çeteler yine aynı yöntemi kullandı!. Başkanın öldüren tetikçi çocuk çıktı!.
Netenyahu itinin Gazze katliamının arkasından Trump çıktı!.
Altın tüm zamanların rekorunu kırdı!.
DEM Parti Öcalan’ın Umut Hakkı’nın tanınmasını talep etti!.
Muhalefetin vizyonuna bak!. Füze testi yapmayalım, balıklar korkuyor!.
Yapay zeka ile polisi askere üst araması yaptırıp ortalığı karıştırdılar!.
Türkiye’nin 5 G’ye geçiş tarihi belli oldu..
Askeri casusluk davasında 2 tutuklama!.
Cezaevindeyken bile devlete dondurma satıp paraya para demiyorlar!.
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

Çin akıllanmadı, virüsün çıkış noktası vahşi hayvan pazarını yeniden açtı!.

Çin akıllanmadı, virüsün çıkış noktası vahşi hayvan pazarını yeniden açtı!.
30.03.2020
A+
A-

Dünyada şimdiye dek yaklaşık 34 binden fazla kişinin ölümüne neden olan yeni tip koronavirüs salgının çıkış noktası olan “vahşi hayvan pazarları” Çin’de yeniden açıldı. Ülkenin bazı bölgelerde yarasa satışlarının yapılmasına izin verildi.

Tüm dünyada neredeyse 1 milyon vakaya yaklaşan ve 34 bin insanın ölümüne sebep olan yeni tip koronavirüsün çıkış noktası olan vahşi hayvan pazarları Çin’de yeniden açılmaya başladı. Bazı bölgelerde yarasa satışının yapıldığı görüldü.Pekin hükümetinin yasaklamasına rağmen Çin’in bazı bölgelerinde vahşı hayvan satışlarının yapıldığı görüldü. Daily Mail’in haberine göre Çin’de satışı yapılan vahşi hayvanlardan biri de; yeni tip koronavirüsün çıkış kaynağı olduğu düşünülen yarasalar.

Satışlar yeniden başladı

Çin’in Covid-19 salgınını tamamen kontrol altına aldığını açıklamasının ardından, sokağa çıkma yasaklarının son verilmesiyle kentlerdeki hayat yeniden eskisi gibi işlemeye başladı. Ülkenin güneyindeki Dongguan kentinde bulunan Daily Mail muhabiri, pazarlardaki hayvan satışlarının eskisi gibi tekrar faaliyete geçtiğini, fakat yetkililerin artık tezgahların fotoğrafının çekilmesine izin vermediğini ifade etti.

Yarasa, yılan ve akrep satılıyor

Çin’in güneybatısındaki Guilin kentindeki bir başka muhabir de, yarasaların, yılanların, örümceklerin ve akreplerin hastalıklara şifa niyetiyle satıldığı bir mağazanın reklam pankartının fotoğrafını çekti.

Vahşi hayvanlar virüs deposu

Vahşi hayvan tüketen ve ticaretini yapan sağlıksız ve kötü düzenlenmiş bu pazarlar Çin’de bu tür salgınlar için ideal bir ortam oluşturarak yeni virüslerin ortaya çıkmasına zemin hazırlıyor.

Tezgahlarda yarasa, tilki, timsah, yılan, sıçan, dağ sıçanı, kunduz, porsuk gibi toplamda onlarca farklı et çeşidi mevcut.

“Pangolinden geçti” iddiası

Çinli bilim insanları tarafından hazırlanan bir rapora göre koronavirüs insanlara yılan veya yarasalardan değil bir çeşit karıncayiyen pullu pangolinlerden geçmiş olabilir.

Virüsün kendisi ilk olarak yılan veya yarasa gibi başka bir vahşi hayvanda baş göstermiş olsa da insana bulaşmasını sağlayan mutasyonu pangolinlerde geçirdiği düşünülüyor.

Dünyadaki tek pullu memeliler olan pangolinler Asya’da yiyecek ve ilaç üretimi için öldürülüyor ve çoğu zaman yasa dışı şekilde ticareti yapılıyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.