Site Rengi

HABER ÖZETİ
İran İsrail’deki binaları direk hedef aldı!. Çok sayıda ölü ve yaralı var!.
Fenerbahçe Beşiktaş’ı 1-0 mağlup ederek zirve yarışına yeniden dahil oldu..
İran İsrail’in kalbi Hayfa’ya füze yağdırdı..
Trump’tan skandal açıklamalar: İran’daki protestoculara ve Kürtlere silah dağıttık!.
İran’a tosladıkça kuduran Trump “S*ktiğmin Boğazını Açın” diyerek küfürler savurdu!.
İran vurduğu ABD uçakları ile helikopterlerinin enkaz görüntülerini paylaştı..
İran ABD’ye ait iki kargo uçağını ve iki helikopterini düşürdüğünü açıkladı..
İran ABD’nin “Pilotumuzu Kurtardık” açıklamasını yalanladı..
Akaryakıta 7,65 kuruşluk dev zam..
İçişleri Bakanlığı CHP’li Mustafa Bozbey’in görevden uzaklaştırıldığını açıkladı..
Trump iti yine İran’a içi boş tehditler savurmaya devam etti..
ABD’nin İran savaşındaki zararı ve kayıpları 2 milyar doları aştı!.
İran’dan hayatının darbesini yiyen Trump cadı avına başladı!.
Hürmüz Boğazı tamamen kilitlendi..
Özkan Yalım’ın Özgür Özel’e rüşvet olarak verdiği makam aracının belgesi ortaya çıktı!.
Mustafa Bozbey tutuklandı!. Bursa Büyükşehir Belediyesi AK Parti’ye geçiyor..
Pentagon ABD halkını kandırmaya devam ediyor!.
Elektrik ve Doğalgaza yüzde 25 zam!.
Adı Yasak Aşk skandalına karışan AK Partili başkan anında ihraç edildi!.
İran düşürdüğü ABD uçaklarının kaybolan pilotlarını getirene ödül vereceğini açıkladı..
Başkanın pavyonunda çalışan elemanları maaşlarını Uşak belediyesinden almışlar!.
Trump’ı “İran’ı Yendik, Batırdık, Bitirdik” yalanlarını ABD istihbarat raporları ortaya çıkardı!.
İran İsrail’in İHA fabrikasını havaya uçurdu..
ABD Savaş Bakanı Hegseth istedi Kara Kuvvetleri Komutanı görevden alındı..
İBB davasında 18 sanık tahliye edildi..
İran ABD’ye ait bir savaş uçağını daha düşürdü..
ABD’nin kara harekâtı tehdidine İran’dan jet yanıt: Hazırız, Gelin Bekliyoruz!.
Trump’ın “Savaşa Devam” açıklaması altını düşürüp brent petrolü uçurdu!.
ABD’de de geçen ay 2 dolar olan galon benzin fiyatı 6 dolara yaklaştı!.
Devrik Lider Esed’in eşi Esma Esed’in İngiliz Derin Devleti’ne çalıştığı ortaya çıktı!.
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

Çin lideri Şi Cinping’den orduya “Savaşa hazır olun!” talimatı…

Çin lideri Şi Cinping’den orduya “Savaşa hazır olun!” talimatı…
31.05.2020
A+
A-

Çin Devlet Başkanı Şi Cinping’in, orduya (Çin Halk Kurtuluş Ordusu) “savaşa hazır olun” talimatı verdiği ortaya çıktı.

Şi, askeri yetkililerin de hazır bulunduğu ve Çin’in en üst yasama organı olan Ulusal Halk Kongresi’nin yıllık toplantısının oturum aralarında yaptığı açıklamada, yeni tip coronavirüsle (Covid-19) mücadeledeki performansından ötürü orduya teşekkür etti.

Ancak salgının kontrol edilmesi faaliyetlerinin artık normale döndüğünü belirten Çinli lider, orduya hitaben, “Eğitime ve savaşa hazırlanmanın yollarını keşfetmek, araştırmak gerekiyor çünkü salgını kontrol altına alma çabaları normale döndü” dedi.

Ayrıca Şi, “Saldırı, muharebe hazırlıklarını hızlandırmak, fiili askeri eğitimi esnek bir şekilde yürütmek ve ordumuzun görevlerini yerine getirme kabiliyetini geliştirmek gerekiyor” ifadelerini kullandı.

Çin liderinin askeri yetkililerle gerçekleştirdiği görüşme, Pekin’in yıllık savunma bütçesinde yüzde 6,6 oranında bir artış yapıldığını duyurmasından hemen sonraya denk geldi.

“ÇİN TAYVAN’DAN KAYNAKLANAN GÜVENLİK TEHDİTLERİYLE KARŞI KARŞIYA”

South China Morning Post gazetesinde yer alan habere göre Çin Savunma Bakanlığı Sözcüsü Wu Qian, ülkesinin Tayvan’daki bağımsızlık yanlısı iktidar partisinden kaynaklanan “yüksek güvenlik tehditleriyle” karşı karşıya olduğunu öne sürdü.

ABD’nin Tayvan’a gelişmiş torpidoları da içeren ikinci silah satışını onaylamasına atıfta bulunan Sözcü Wu Qian, Ulusal Halk Kongresi toplantıları sırasında yaptığı açıklamada, “Taipei’deki Demokratik İlerici Parti (DPP) yetkilileri, dış güçlere güveniyor ve ayrılıkçılık yolunda ilerliyorlar” sözleriyle tepkisini dile getirdi.

Yaşanan ekonomik gerilemeye rağmen Pekin, savunma harcamalarını yıllık yüzde 6,6’lık artışla 1.27 trilyon yuan (178 milyar dolar) olarak açıklamıştı.

Çin’in savunma bütçesi geçen yıl yüzde 8,1, 2017’de yüzde 7 ve 2016’da yüzde 7,6 oranında artmıştı.

ABD KONGRESİ’NE ÇİN’E KARŞI 43 MİLYAR DOLARLIK YATIRIM TASARISI

Öte yandan ABD’nin Arkansas Eyaleti Senatörü Cumhuriyetçi Tom Cotton, geçtiğimiz günlerde Çin’e karşı pasifik bölgesinde kullanılmak üzere 43 milyar dolarlık askeri yatırım öngören bir yasa tasarısını Senatoya sundu.

“Çin’in Yayılmasına Karşı Operasyonel Direnci Pekiştirme Yasası” başlığı ile sunulan tasarıda, yatırımın ana amacının “Çin’in ABD’yi pasifik bölgesinden atma çabalarına karşı koymak” olduğu belirtildi.

Tasarıda 43 milyar dolarlık yatırımın büyük bir kısmının 2021 savunma bütçesinden, geri kalanının ise yürürlükteki 2020 savunma bütçesi ve gelecek yıl sunulacak olan 2022 savunma bütçesinden sağlanması öngörülüyor.

Bu kapsamda bölgede konuşlandırılmak üzere Virginia sınıfı ve Columbia sınıfı iki nükleer denizaltı, bir Terminal Yüksek İrtifa Alan Savunma Sistemi (THAAD) ve yeni nesil karada konuşlu gemisavar füzelerinin alınması teklif ediliyor.

“ÇİN’E KARŞI HAVA ÜSTÜNLÜĞÜNÜN SAĞLANMASI”

Bunların yanı sıra, tasarıda, Çin’e karşı hava üstünlüğünün sağlanması için bölgeye konuşlandırılacak F-35 savaş uçaklarının alınması ve Boeing firmasının geliştirdiği yeni F-15EX tipi savaş uçağının üretimine hız verilmesi talep ediliyor.

Pekin’in, coronavirüs salgınının yayılmasından sorumlu tutulduğu tasarıda, ABD ve müttefiklerinin savunma şirketlerinin, salgından zarar görmemesi için 11 milyar dolarlık ek bütçe oluşturulması isteniyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.