Site Rengi

HABER ÖZETİ
Trump Venezuela’ya olduğu gibi İran liderini de kendisinin atayacağını açıkladı!.
İran kürtleri uyardı!. Harekete geçerseniz vururuz!.
Senatodan Trump’a tam yetki!.
İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan’dan komşu ülkelere mesaj..
Dünya petrol zamları ile çalkalanırken Türkiye’de fiyatlar nasıl sabit tutulacak..
İran’ı savaşarak yenemeyen ABD muhalifleri silahlandırmaya çalışıyor!.
İran Hürmüz Boğazı’nda 10 petrol tankeri vurduğunu açıkladı!.
İran ABD’nin Dubai Başkonsolosluğunu vurdu!.
Savaş açtığı İran Trump’un kâbusu oldu!.
Trump iti geberen askerlerin tabutlarını yayınlamayı yasakladı!.
İran Tel Aviv’i füzelerle vurmaya devam ediyor..
ABD ve İsrail saldırılarında öldürülen 165 öğrenci toprağa veriliyor!.
İspanya Trump’a resti çekti!. İran’ı Vurmak İçin Üssümüzü Kullanamazsın!.
ABD ve İsrail’in İran’a saldırıları ile petrol fiyatları durdurulamıyor..
İran İsrail’in Demir Kubbe’sini deldi, ülke yangın yerine döndü!.
İran Hürmüz Boğazı’nı tamamen trafiğe kapattıklarını duyurdu!.
CHP’li Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan tutuklandı!.
Trump’tan İran’a yeni tehdit: Büyük Dalga Yakında Geliyor..
Amerikan şerefsizliği yine devrede!.
Rusya 3. Dünya Savaşı’nın başlayacağını duyurdu!.
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan İsrail, ABD ve İran’a ateşkes çağrısı!.
Katar İsrail ve ABD tarafına geçerek İran’a karşı savaşa dahil oldu..
İran’dan gelebilecek göç dalgasına karşı tedbirler açıklandı..
Avrupa’da gaz fiyatları yüzde 48 fırladı..
Netenyahu Almanya’da saklanıyor, karısı ve oğlu Miami’de!.
İran ABD ile müzakere masasına oturmayı reddedi!.
Kahpe İsrail 100 bin yedek askeri acil göreve çağırdı!.
İngiltere üslerini ABD’ye açma kararı aldı!.
Saldırılara misilleme yapan İran ABD üslerini vuruyor..
Trump İran’ın 9 donanma gemisini batırdıklarını açıkladı..
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

Çin’de karantina genişliyor! Kadın Milli Futbol Takımı karantinaya alındı!.

Çin’de karantina genişliyor! Kadın Milli Futbol Takımı karantinaya alındı!.
29.01.2020
A+
A-

Çin’in Wuhan kentinde ortaya çıkan ve hızla yayılan Koronavirüs, büyük panik yaratmaya devam ediyor. Yüzlerce kişinin öldüğü Koronavirüs Avustralya’yı da alarma geçirdi. Çin Kadın Milli Futbol takımı Koronavirüs nedeniyel karantinaya alındı.

Futbolcuların bir süre boyunca otelde karantinada kalacakları ve dışarı çıkmalarına izin verilmeyeceği belirtildi.

GEÇEN HAFTA 32’Sİ DE WUHAN’DA BULUNDU

Hürriyet’te yer alan habere göre, Çin’de futbolcuların ve teknik heyetin bir hafta önce koronavirüs salgınının ortaya çıktığı şehir olan Wuhan’da bulunduğu kaydedildi. 32 kişilik ekibin 5 Şubat tarihine kadar karantina altında tutulacakları açıklandı

Konu hakkında açıklamada bulunan Doktor Young, Çin heyetinde olumsuz bir durumla karşılaşmadıklarını ancak geçen hafta Wuhan’da olmaları nedeniyle önlem amaçlı grubu gözetim altında tutacaklarını söyledi.
Çin’in virüs mücadelesi son sürat devam ediyor.Virüsün merkezi olduğu düşünülen Wuhan’dan sonra virüsten en çok etkilenen Huanggang şehrinde Çin’in ilk coronavirüsü acil durum binası inşa edildi ve inşa yalnızca iki gün sürdü…Wuhan’ın 75 kilometre güney batısında yer alan Huanggang, yaklaşık 7.5 milyonluk bir nüfusa sahip ve coronavirüsü tarafından en sert şekilde vurulmuş durumda. Huanggang da Wuhan ile aynı gün karantinaya alınmıştı.

Yerel saatle 10:30’da bir grup coronavirüsü hastası yeni hastaneye sevk edildi. Çin hükümeti coronavirüsü ile mücadele için Wuhan’da 2, Zhengzhou da ise 1 hastane daha inşa ediyor.

Yaşamı tehdit eden virüsün şu ana kadar Çin’de 131 kişinin ölümüne neden olduğu biliniyor. Dün Almanya virüsün ülkeye girdiğini duyurmuştu. Birleşik Arap Emirlikleri ise virüsten etkilendiğini açıklayan son ülke oldu.

2 GÜNDE BİN YATAKLI HASTANE
Çin’in ilk coronavirüsü hastanesi Wuhan şehri yakınlarında boş bir binanın gönüllüler ve işçilerin büyük çabasıyla sadece 2 gün içerisinde bin yataklı hastaneye dönüştürülmesiyle açıldı. Çin hükümeti hastanenin yapım aşamasındaki ve bitimindeki görüntüleri paylaştı. Dabie Mountain adı verilen hastaneye enfekte hastalar nakledilmeye başlandı. Proje; inşaat firmaları, kamu hizmeti şirketleri ve paramiliter polis memurlarının ortak çabasıyla sadece 2 günde tamamlandı.

500’ün üzerinde işçi, düzinelerce inşaat makinesi 2 gün boyunca gece gündüz projenin tamamlanması için çalıştı.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.