Site Rengi

HABER ÖZETİ
Cumhurbaşkanı Erdoğan Gazze Zirvesi için Mısır’a gidiyor..
Mısır’daki Gazze zirvesine 20’den fazla lider katılacak..
Venezuela’nın vatan hainine verilen Nobel Ödülü şaibeli çıktı!.
Eski ABD Başkanı Biden CIA’dan yolsuzluklarını gizlemesini rica etmiş!.
5 araca kaza yaptıran trafik teröristinin ehliyetine süresiz el konuldu!.
Milli Takım Bulgaristan’ı bozguna uğrattı..
Norveç İsrail’i 5 golle sahaya gömdü!.
Avrupa’ya girişlerde pasaport kontrolüne son..
Cumhurbaşkanı Erdoğan: GAZZE’YE ÖNCE BEN GİDECEĞİM SONRA SİZ..
18 yaş altı suç işleyen çocuklara Katlamalı Ceza geliyor..
Rekor üstüne rekor kıran gümüş piyasada bulunamıyor..
İsrail işbirlikçisi it ateşkes sonrası orta da kaldı!.
Hakkında soruşturma izni istenen Mansur Yavaş’tan açıklama..
Bitcoin de sert düşüş..
Yönettikleri belediyeleri b.k götürürken CHP heykel derdinde!.
Nobel Ödülü alan alçaktan akla zarar talep!.
Serdar Öktem cinayetinde 9 kişi tutuklandı!.
CHP’li Başkan 110 bin euro rüşveti boşluğuna geldiği için almış!.
Gazze’deki ateşkes’in tüm detayları..
Türk Barış Güçleri Gazze’de yer alacak mı…
Mescid-i Aksa’da yıllar sonra Sabah Namazı heyecanı..
Gazze’deki ateşkesin detayları belli oldu..
Yine CHP yine bavul dolusu para skandalı!.
İstanbul Altın Rafinerisi soruşturmasında 20 kişi tutuklandı!.
Gazze’deki ateşkes ile birlikte Refah Sınır Kapısı’da açılıyor..
ABD Başkanı Trump’tan Cumhurbaşkanı Erdoğan’a teşekkür..
Yeni düzenleme ile öğretmenlerin absürt kıyafetleri yasaklanıyor!.
Ateşkes sonrası yardım tırları Gazze’ye giriş yapmaya başladı..
Kapalıçarşı’da altın satışları durduruldu!.
Resmi ateşkese rağmen Kahpe İsrail Gazze’yi bombalamaya devam ediyor!.
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

ÇİN’DEN DANOLD TRUMP’A VETO ÇAĞRISI!.

ÇİN’DEN DANOLD TRUMP’A VETO ÇAĞRISI!.
21.11.2019
A+
A-

Çin, ABD Başkanı Donald Trump’a Senato ve Temsilciler Meclisinden geçen Hong Kong’la ilgili yasa tasarısını veto etmesi çağrısında bulundu. Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Geng Shuang, ‘ABD yanlış hamleler yapmaya devam ederse, Çin kesinlikle güçlü önlemler alacaktır’ dedi.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Geng Shuang, düzenlediği basın toplantısında, yasa tasarısının hem Çin’in Hong Kong’daki hem de ABD’nin çıkarlarını baltaladığını söyledi.

ABD’yi Çin’in iç işlerine müdahale etmekle suçlayan Geng, “ABD’yi çok geç olmadan bu tasarının kanun haline gelmesini önleyerek, yanlışlarını durdurmaya ve Çin’in iç işlerine karışmamaya çağırıyoruz.” dedi.

Geng, tasarının yasalaşması durumunda Pekin yönetiminin gerekli tedbirleri alacağına işaret ederek, “ABD yanlış hamleler yapmaya devam ederse Çin kesinlikle güçlü önlemler alacaktır.” ifadesini kullandı.

BEYAZ SARAY’IN TASARIYA YEŞİL IŞIK YAKTIĞI BELİRTİLİYOR

Cumhuriyetçi Senatör Marco Rubio tarafından sunulan “Hong Kong İnsan Hakları ve Demokrasi Yasası” başlıklı tasarı, Cumhuriyetçi ve Demokrat Parti tarafından tam destekle onaylanmıştı.

Temsilciler Meclisinde bugün kabul edilen yasa tasarısı, onaylanmak üzere Beyaz Saray’a gönderildi.

Tasarının yürürlüğe girebilmesi için Trump’ın imzası beklenirken, Beyaz Saray’ın tasarıya yeşil ışık yaktığı belirtiliyor.

Hong Kong’un özerklik statüsüne destek vermek amacıyla sunulan tasarıda, Hong Kong ve ABD arasında özel ticaret ilişkisi kurulması ve devam eden “demokrasi yanlısı protesto gösterilerine şiddet karıştıran” Çinli yetkililere yaptırım uygulanması öngörülüyor.

Hong Kong, Pekin yönetiminin kendi yasalarını, bağımsız yargı, medeni ve ekonomik özgürlüklerini korumasına izin verme taahhüdüyle 1997’de İngiltere’den Çin yönetimine geçmesi üzerine ABD ile avantajlı ticaret statüsüne devam ettirdiği belirtiliyor.

PROTESTOLARIN GELİŞİMİ

Hong Kong yönetimi, “Şüphelilerin Çin ana karası, Çin’in Makao Özel İdari Bölgesi ve Tayvan’a iadesini kolaylaştıran” yasa tasarısını 3 Nisan’da parlamentoya sunmuştu.

Tasarının, Hong Kong’un özerk yönetim yapısı ve yargı bağımsızlığını zedeleyerek kenti, Çin merkezi yönetiminin güdümüne sokacağını düşünen muhalefet, haziran başında kentte büyük kitlesel protestolar başlatmıştı.

Protestoların gün geçtikçe şiddetini artırması üzerine Hong Kong Baş Yöneticisi Carrie Lam, temmuzda tasarının “öldüğünü” açıklamış, gösterilerin sürmesi üzerine 4 Eylül’de tasarının geri çekileceğini duyurmuştu.

Tasarı, 23 Ekim’de resmen geri çekilmesine rağmen protestocular, “demokratik reform” talepleriyle eylemleri sürdürme kararı almıştı.

Göstericiler, tasarını geri çekilmesiyle protestoların “ayaklanma” olarak adlandırılmasına son verilmesini, polis şiddetinin soruşturulması için bağımsız komisyon kurulmasını, tutuklanan protestoculara af çıkarılmasını ve kentte siyasi reform sürecinin yeniden başlatılmasını içeren 5 talep öne sürüyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.