Site Rengi

HABER ÖZETİ
Kolombiya Cumhurbaşkanından Trump’a jet yanıt: Ben Maduro’ya Benzemem!.
Deva Partisi’nden istifa eden vekil AK Parti’ye geçti..
Ocak ayı kira artış oranları belli oldu..
Bedelli Askerlik ücreti 333 bin TL oldu!.
Bay Kemal’den Venezuela açıklaması..
Yılın ilk kabine toplantısının gündemi Venezuela olacak..
Maduronun en yakınındaki isim aylarca CIA için çalışmış!.
Trump Maduro’yu New York sokaklarında gezdirip şov yapıyor..
Haydut ABD’nin Venezuela petrollerine çökme planı ifşa oldu!.
Maduro ve eşi yarın Federal Mahkeme’de hakim karşısına çıkıyor..
ABD Venezuela’ya düzenlenen operasyonun ayrıntıları paylaştı..
ABD’nin kaçırdığı Maduro’nun ilk fotoğrafı yayınlandı..
ABD’den Venezuela işgâli sonrası Küba ve İran’da gözdağı mesajı!.
Venezuela’nın kukla siyasetçisi ABD’ye “Emrinizdeyim” mesajını anında verdi!.
ABD’li kongre üyesinden olay açıklama: Dünyanın En Büyük Petrol Rezervi Bizim Olacak!.
Trump Maduro ile eşini ele geçirdiklerini açıkladı!.
200 bin TL üzerindeki transferlerde açıklama şartına erteleme..
Venezuela‘ya karadan da müdahale başladı..
CHP’den istifa eden Mersin milletvekili AK Parti’ye geçiyor..
Maduro’dan ilk açıklama: ABD Petrol ve Madenlerimizi Ele Geçiremeyecek!.
Venezuela’da seferberlik ilan edildi!.
Dünya nüfusu 8,2 milyarı aştı..
Cumhurbaşkanı Erdoğan ABD Başkanı Trump ile görüşeceğini açıkladı..
Trump’ın savaş tehdidine İran’dan jet yanıt!.
Sürücülerin kâbusu olan Hız Sınırı Tabelaları kaldırıldı!.
ABD İran’dan Kahpe İsrail’in intikamını alma peşinde!.
Skoda’nın patronu yine işçilerini ikramiyeye boğdu..
Altın ve gümüş yeni yıla yükselişle başladı..
İşçiler maaş alamazken sevgilisi ile tatil kaçamağı yapan CHP’li Başkandan açıklama!.
MHP ile İyi Parti arasında “Kripto Abla” polemiği..
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

Corona haberlerinde cami, başörtülü kadın gibi İslami sembolleri kullanan Batı medyası İslamofobiyi körüklüyor!.

Corona haberlerinde cami, başörtülü kadın gibi İslami sembolleri kullanan Batı medyası İslamofobiyi körüklüyor!.
17.03.2020
A+
A-

Çin’in Vuhan kentinden dünyaya yayılan ve 7 binden fazla insanı hayattan koparan koranavirüs insanlarda paniğe yol açarken süreç içerisinde Batı medyasının takındığı tavır büyük tepki çekti. Korona haberlerinde Türkiye görsellerinin yanı sıra İslami sembolleri kullanan Batı medyadası, İslamofobiyi körüklemenin peşinde…

Çin’de ortaya çıkan ve kısa sürede Avrupa merkezli bir salgına dönüşen koronavirüs sürecinde en fazla eleştirilen konuların başında Batı medyasının haberlerde kullandığı görseller geldi. Haberle hiçbir ilgisinin olmamasına rağmen cami, başörtülü kadın gibi İslami sembollerin sık sık yer aldığı fotoğraflar BBC, CNN International ve New York Times gibi gazeteler tarafından sık sık kullanıldı. Uzmanlar, dünyanın önde gelen medya kuruluşlarının söz konusu görüntüleri kullanarak insanları İslamofobiye yönlendirdiği görüşünde.

SKANDAL FOTOĞRAFLAR BÜYÜK TEPKİ ÇEKİYOR

Koronavirüsün Avrupa merkezli bir salgına dönüşmesinin ardından Batı medyasının haberlerde kullandığı skandal fotoğraflar büyük tepki çekiyor.

Bilindiği üzere, dünyanın önde gelen basın kuruluşlarından BBC, CNN International, New York Times bir süredir haberle hiçbir ilgisinin olmamasına rağmen görsellerde Türkiye ve cami, başörtüsü gibi İslam sembollerini kullanmaya devam ediyor.

BATI’DA İSLAMOFOBİ’YE YÖNLENDİRİYOR

Uzmanlara göre, söz konusu basın kuruluşlarının Avrupa’da yayılmasıyla alakalı olmayan görüntülerin kullanması insanları İslamofobiye yönlendiriyor.

“CORONAVİRÜS HABERLERİNİN TAMAMEN ALAKASIZ…”

Konuyla ilgili Yeni Şafak’a değerlendirmelerde bulunan Siyaset Bilimci Dr. Nurgül Bekar, 11 Eylül saldırılarının ardından İslam karşıtlığı ve İslam düşmanlığının her geçen gün arttığını belirterek, “Koronavirüs haberlerinin tamamen alakasız bir biçimde İslam ve Türk kimliğini akla getirecek şekilde görsellerle verilmesi haberleri okuyan insanlara, Müslümanlarla Covid-19 virüsü arasında akla mantığa sığmayacak bir şekilde bağ kurdurulmasına ve bu da İslam’a karşı düşmanlığı körüklenmesine yol açmakta” ifadelerini kullandı.

YENİ DÜŞMANLAR KURGULANIYOR

Almanya’nın Hanau kentindeki son saldırıda failin medyadan etkilenerek saldırı gerçekleştirdiğinin altını çizen Bekar, “Yabancı basındaki -hiç de iyi niyetli olacağını düşünemeyeceğimiz- bu yanlış yönlendirmelerle bir yandan her türlü kötülükten sorumlu olacak yeni düşmanlar yaratılmakta, diğer yandan yeni savaşları kurgulamaktadırlar” değerlendirmesinde bulundu.

“BARIŞ VE REFAHI İÇİN BÜYÜK ÖNEM TAŞIMAKTADIR”

Koronavirüs salgınının ardından uluslararası düzenin nasıl şekilleneceğinin kestirilemediğini vurgulayan Bekar, şöyle devam etti:

“2008 ekonominin krizinin etkileri sürerken, yeni bir ekonomik krizin oluşacağını söylemek zor değildir. Kuvvetle muhtemeldir ki yaşanan bu felaket tüm devletlere yeni dersler öğretecek ve yeni bir düzen oluşturulmaya başlanacaktır. Mevcut ortamda, İslam ile dünyanın geri kalanı arasında düşmanlığı körüklemek, farklı kimlik ve kültürlerin bu kadar iç içe geçtiği günümüzde hiç kimseye bir fayda sağlamayacağı gibi, daha büyük kutuplaşmalara ve sorunlara yol açabilecektir. Bu noktada medya-iletişim sektörünün sorumlu ve özenli davranması önümüzdeki dönemin barış ve refahı için büyük önem taşımaktadır.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.