Site Rengi

HABER ÖZETİ
Atlas Çağlayan’ın ailesini tehdit eden 3 kişi tutuklandı..
Avrupa Birliği’nden Trump’un Gümrük Vergisi tehdidine rest!.
Ümit Karan’ın kokain testi pozitif çıktı!.
Rakı masasında Selâ okutan MHP’li partiden kovuldu..
Suriye’de son durum..
Terörden temizlenen Afrin’de eve dönüşler başladı..
Mehmet Akif Ersoy’un eski eşi SHOW TV’den kovuldu!.
CHP’nin yönettiği İstanbul’da ulaşım sistemi yine çöktü!.
Yoğun kar yağışı nedeni ile İstanbul’da motorsikletlere trafik yasağı!.
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Suriye Lideri Şara’ya ateşkes telefonu..
Türkiye ve ABD’den Suriye’deki ateşkes sonrası peş peşe açıklamalar!.
Petrol kuyularının kontrolü artık Suriye Devleti’nde..
Suriye’de ateşkes tamamen sağlandı..
Suriye’nin kaderini Cumhurbaşkanı Erdoğan belirledi!.
MHP Lideri Bahçeli’den Suriye için 8 maddelik yol haritası..
Deyrizor, SDG’den kurtarıldı..
İran’daki protestolarda binlerce kişi hayatını kaybetti!.
Gaziantep beraberliği sonrası Galatasaray’da istifa sesleri..
Meteoroloji’den Marmara ve Ege bölgesi için fırtına uyarısı!.
Trump, ABD’nin Grönland planına karşı çıkan ülkelere ek vergi getirildiğini duyurdu..
2025 yılında trafik kazalarında 3 bin 481 kişi yaşamını yitirdi..
ABD Başkanı Trump’tan Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Gazze daveti..
Hamaney’den İran halkına ABD uyarısı!.
Milli Eğitim Bakanı Tekin’den CHP’nin karne palavrasına cevap!.
Tankların namlusu kalkınca YPG kaçacak delik aramaya başladı..
Kütahya Valisi iş beğenmeyen gençlere isyan etti!.
Ümit Karan Uyuşturucu İmâl Etmek ve Satma suçundan tutuklandı..
Eyüpspor’a kayyum atandı!.
Oktay Kaynarca’nın uyuşturucu testi negatif çıktı..
Rus büyükelçi Karlov suikastının planlayıcısı firari FETÖ’cü adını değiştirdi!.
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

Coronavirüs pandemisinde son durum! Dr. Fahrettin Koca 10 Eylül verilerini açıkladı!.

Coronavirüs pandemisinde son durum! Dr. Fahrettin Koca 10 Eylül verilerini açıkladı!.
10.09.2020
A+
A-

Gelen son dakika haberine göre; Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Van, Muş, Hakkari, Bitlis il sağlık müdürleri, saha koordinatörleri, kamu hastaneleri başkanları, halk sağlığı başkanları ve hastane başhekimleriyle değerlendirme toplantıları gerçekleştirdi. Koca görüşmenin ardından yaptığı açıklamada bu 4 ildeki vaka sayılarına dikkat çekti. Koca Türkiye’deki aşı çalışmalarına dair, “Aşı 2021 Nisan, Mayıs, Haziran başı ortaya çıkmış olur.” ifadelerini kullandı. Öte yandan, Türkiye’de son 24 saatte 107 bin 702 covid-19 testi yapıldı, 1512 kişiye hastalık tanısı konuldu.

Bakan Koca Türkiye’nin günlük coronavirüs tablosunu açıkladı.
Koca, “Aktif hastaların yaş ortalaması 42. Yoğun bakım hastalarının yaş ortalaması ise 65. Virüsün sevdiklerimizi bizden ayırmaması için birlikte tedbirlere uymakta ısrar edelim. Güçlü mücadele birlikte tedbirle mümkün. ” ifadelerini kullandı.

Son dakika | Bakan Koca 4 ile dikkat çekti Aşı ile ilgili flaş açıklama


BAKAN KOCA’DAN ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR

Van’ı merkez alarak Muş Bitlis ve Hakkari’deki detayları değerlendirdik.

Dünya Sağlık Örgütü ofisi İstanbul’da açıldı. Bu ofis sağlık alanında insanlığın karşılaştığı tüm krizlere yanıt vermek için rehber ve referans merkezi olacak.

Türkiye güçlü sağlık alt yapısı ve tecrübeli sağlık çalışanları ile başarılı bir sınav verdi.

Türkiye, 150’den fazla ülkeye yardımda bulunabildi.

Coronavirüsün tedavisi henüz bulunamamıştır ancak Türkiye tedavi anlamında en başarılı ülkeler arasına girmiştir.

Haziran ayında bir tedbir dönemi başlatılmıştır. Burada amaç ağır hastalık ve can kayıplarını asgari seviyede tutmaktı.

Orta Anadolu ve Güney Doğu Anadolu bölgelerimizde vaka artışlarını yüksek seyrettiği olarak öne çıkıyor.

Artış olan iller arasında Van, Muş Bitlis ve Hakkari de vardı. Vaka sayımızda yüzde 100’e varan, son hafta ise yüzde 17 artış yaşandı. Muş’ta son haftada yüzde 8 azalma olarak görüldü. Hakkari’de yüzde 38 olan vaka artışı sabit kaldı. Bitlis’te yüzde 9 düşen vaka sayımız son hafta sabit kaldı.

Sıkıntı yaşayan illerimizle bizzat ilgilendim. Artışta etkili olan nedenleri gözden geçirdik.

Bu dört ilimizde 65 yaş üstü vatandaşlarımızda görülen vaka oranı yüksek.

Van’da yoğum bakım doluluk oranı yüzde 74. Bitlis’te yüzde 51, Muş’ta yüzde 59, Hakkari’de yüzde 47.

TÜRKİYE’DE DOLULUK ORANI

Türkiye genelinde yatak doluluk oranı yüzde 52. Yoğun bakım doluluk oranı yüzde 67. Yani bu alanda herhangi bir sorun olmadığını söyleyebiliriz.

Van’da 80 olan filyasyon ekip sayımızı 150’ye yükseltiyoruz.

Alacağımız tedbirlerle bir tek hasta kalmayana kadar birlikte mücadele etmeye devam edeceğiz.

Salgının başından beri en fazla riske maruz kalanlar sağlık personelimiz. Bu fedakarlıkların sorumsuzluklara feda edilmesini bekleyemeyiz.

SORU – CEVAP

Bu yıl dünyada grip aşısına eğilim ve talebin daha fazla olduğunu görüyoruz. Tüm dünyada bu kapasite yüzde 20 oranında artıyor ama talep çok öte. Ülkemizde ise talep ettiğimiz aşıdan daha fazlasını tedarik etmek üzere yoğun bir çaba içindeyiz. Geçen senelerin 4 katı oranında bu tedariği sağlama konusunda sonuç elde edeceğiz.

İstanbul’da toplam 2 bin 16 yatak olan 2 pandemi hastanesini bu süreçte açtık. İstanbul’da şu an ilave pandemi hastanesine ihtiyacımızın olmadığını söyleyebilirim.

Heybeliada’daki hastane kullanılabilir durumda değil. Pandemi hastanesi olarak gündeme geldi. Ama şu an ilava hastaneye ihtiyaç yok.

AŞI ÇALIŞMALARI

Biz insanımıza aşıların etkisini bilmek ve aksiyon almak istiyoruz. Şu an Çin aşısının faz 3 çalışmaların başladı. Bir diğer aşı Rusya’daki aşı. Bunun için de bize müracaat edildi. Önümüzdeki günlerde Rusya’daki aşının faz 3 çalışmasına izin verebiliriz.

Türkiye’de yaptığımız 13 aşı çalışması var. Bu aşı çalışmaları faz 1’e kadar gelmiş oldu. Zannediyorum önümüzdeki haftalar faz 1 çalışması başlayabilir. Aşı 2021 Nisan, Mayıs, Haziran başı ortaya çıkmış olur.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.